svetvemne.cz

Hlavní jídla > Maso > Hovězí maso

Hovězí maso

 
Dýňový prívarok s dušeným hovězím masem

Dýňový prívarok s dušeným hovězím je velmi oblíbený. Připravili jsme pro vás tento klasický recept z chutné mladé dýně, kterou jsme nastrouhali i s jejími jadérky a z nových snadno oloupaných brambor, abychom v bramborách zachovali co nejvíce vitamínů.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Hovězí mleté maso se bramborovo-sýrovou kaší

Zapečené maso se zeleninou a sýrem ochucenou bramborovou kaší. Je to výborný oběd, či večeře a bude všem chutnat. Vyzkoušejte!

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Jarní masová roláda

Barevná hovězí roláda zapečená v listovém těstě. Můžeme ji podávat jako teplý oběd s bramborovou přílohou. Stejně skvělá je i na studeno, a proto je velmi vhodná jako velikonoční pohoštění.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Hovězí kostky ve smetanové omáčce s mrkví

Měkkoučké hovězí maso v lahodné omáčce, podávané s kynutým knedlíkem. To musíte vyzkoušet!

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Hovězí koložvárské zelí

Oblíbená prokládáné zelí s mletým hovězím masem s rýží, hovězí klobásou, zalité smetanou. Je to skutečně pochoutka!

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Hovězí roláda se špenátem

Nejen skvělé velikonoční pohoštění při podávání na studeno, ale i chutný oběd či večeře při podávání za tepla.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Hovězí plec s batátovým pyré

Recept na přípravu najemno dušené hovězí plece na redukci z červeného vína. Toto chutně připravené maso je podáváno s pyré ze sladkých brambor a kořenové zeleniny se smetanou a bylinkami.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Hovězí kýta na červeném víně

Rustikální recept na hovězí maso na červeném víně s kořenovou zeleninou, houbami a tymiánem.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Dušené hovězí na houbách

Recept na staré dobré klasické jídlo z hovězího masa. Podáváme s rýží, bramborami, můžeme také s knedlíkem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 40 min.

Obtížnost

střední

Hovězí kotlíkový guláš

Asi 8 litrů výborného, čistě hovězího, gulášku. Předpokládaný počet porcí je nejméně 12 a nejvíce 18. Doporučujeme vařit v 16 litrovém kotlíku.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

4 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

Hovězí kýta na kořenové zelenině

Recept na chutný gulášek z hovězího masa s kořenovou zeleninou a kapií. Vhodnou přílohou by mohl být knedlík nebo noky.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

2 h. 20 min.

Obtížnost

nízká

Steaky z hovězí roštěnky

Jednoduchý ověřený postup na přípravu chutného steaku. Pánev můžete s radostí nahradit zahradním grilem.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

10 min.

Obtížnost

nízká

Barevná sekaná

Kvalitní domácí sekaná z doma mletého masa obohacená zdravou zeleninou.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Steaková omáčka s houbami

Jemná smetanová omáčka s omamnou chutí hub.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

nízká

Smažené řízky z uzeného hovězího jazyka

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Španělský ptáček v troubě

Oblíbená klasická pochoutka z hovězího masa, jednoduše pečená v troubě. Podáváme, jak jinak, klasicky s rýží.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

nízká

Kotlíkový guláš

Cca 8 litrů vynikajícího masového guláše připraveného v 16 litrovém kotlíku na hořícím borovém dřevě. Počet porcí je přímo úměrný hladu a potřebě "přidat si nášup" všech zúčastněných kuchařů a pomocníků.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

4 h.

Obtížnost

střední

Bramboráky s hovězím masem

Oblíbené bramboráky, tentokrát s chutným marinovaným hovězím masem na paprice.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Hovězí přední s celerem

Chutné maso s jemnou celerovou omáčkou. Podáváme s bramborovou kaší.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

3 h.

Obtížnost

vysoká

Svíčková na smetaně s knedlíkem

Skutečně výborná klasika, svíčková, jak nám ji vařil otec už před padesáti lety

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit