svetvemne.cz

Hlavní jídla > Maso > Hovězí maso

Hovězí maso

 
Hovězí roláda se špenátem

Nejen skvělé velikonoční pohoštění při podávání na studeno, ale i chutný oběd či večeře při podávání za tepla.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Hovězí kýta na červeném víně

Rustikální recept na hovězí maso na červeném víně s kořenovou zeleninou, houbami a tymiánem.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Segedínský guláš s hovězím masem

Oblíbený segedínský guláš, tentokrát s hovězím masem a množstvím smetany. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem. Komu jak chutná:) ... rozhodně si pochutnáte všichni! Doporučujeme při přípravě použít kvašené zelí s vínem, segedínský je s ním skvělý!

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Hovězí ragú

Měkoučké a šťavnaté hovězí ve fantastické vínové omáčce se zeleninou.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 50 min.

Obtížnost

vysoká

Chilli con carne

Chilli con carne je oblíbené mexické a španělské jídlo. Jeho příprava je poměrně jednoduchá, protože se vaří v jednom hrnci, ale tu hodinu vaření vám zabere. Odměnou za čas strávený vařením vám budou "vylízané" talíře vašich nejbližších.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

Španělský ptáček v troubě

Oblíbená klasická pochoutka z hovězího masa, jednoduše pečená v troubě. Podáváme, jak jinak, klasicky s rýží.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

nízká

Dršťkový perkelt

Pikantní perkelt pro milovníky hovězích drštěk zahuštěný jen cibulí, na níž se připravuje.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Hovězí kari

Hovězí guláš na asijský způsob. Výborný tip na chatu, pokud tě již klasický kotlíkový guláš nudí. Curry (kari) pochází z Indie, ale už si ho velmi oblíbili v Japonsku, Thajsku, i v západním světě.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

Hovězí přední s celerem

Chutné maso s jemnou celerovou omáčkou. Podáváme s bramborovou kaší.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

3 h.

Obtížnost

vysoká

Svíčková na smetaně s knedlíkem

Skutečně výborná klasika, svíčková, jak nám ji vařil otec už před padesáti lety

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Dušené hovězí na houbách

Recept na staré dobré klasické jídlo z hovězího masa. Podáváme s rýží, bramborami, můžeme také s knedlíkem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 40 min.

Obtížnost

střední

Guláš s pivem

Hustý guláš z hovězího a vepřového masa s chutí piva.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Steaky z hovězí roštěnky

Jednoduchý ověřený postup na přípravu chutného steaku. Pánev můžete s radostí nahradit zahradním grilem.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

10 min.

Obtížnost

nízká

Hovězí kýta na kořenové zelenině

Recept na chutný gulášek z hovězího masa s kořenovou zeleninou a kapií. Vhodnou přílohou by mohl být knedlík nebo noky.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

2 h. 20 min.

Obtížnost

nízká

Steaková omáčka z dijonské hořčice

Klasika s kyselo-kořeněnou chutí dijonské hořčice na smetaně.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

5 min.

Obtížnost

nízká

Bramborový nákyp s masem

Pečené hovězí kousky se zeleninou a bramborami. Večeře či oběd z jednoho pekáče.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Steaková omáčka se zeleným pepřem

Klasika s typickou chutí zeleného pepře na smetaně.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

10 min.

Obtížnost

nízká

Hovězí kotlíkový guláš

Asi 8 litrů výborného, čistě hovězího, gulášku. Předpokládaný počet porcí je nejméně 12 a nejvíce 18. Doporučujeme vařit v 16 litrovém kotlíku.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

4 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

Smažené hovězí kuličky

Masové kuličky můžeme podávat s bramborovými přílohami, ale nejchutnější jsou podávané s omáčkami.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

Uzený hovězí jazyk v sýrovo-česnekovém těstíčku

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit