Kynuté šátečky se sýrem feta a pórkem

Skvělé slané pohoštění.
recept,fotorecept,pórek,sýr Feta,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Ukuchtil
Počet porcí
15
Hmotnost porce
90 g
Energie porce
257 kcal
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 21 | čajová lžička kcal | |
droždí čerstvé | 20 21 | gramů kcal | |
mléko | 250 120 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 1 18 | čajová lžička kcal | |
mouka hladká | 500 1735 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 100 899 | mililitrů kcal | |
pórek | 100 46 | gramů kcal | |
sýr Feta | 200 526 | gramů kcal | |
sýr tvrdý | 100 380 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal |
Recept
1.
mléko 250 mililitrů • droždí čerstvé 20 gramů • mouka hladká 1 čajová lžička • cukr krystalový 1 čajová lžička
V teplém mléce rozmícháme mouku a droždí s trochou cukru a necháme vzejít kvásek.

2.
mouka hladká 500 gramů • olej slunečnicový 100 mililitrů • sůl 1 čajová lžička
Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl a olej.

3.
K mouce přidáme kvásek a vypracujeme těsto.

4.
Těsto necháme vykynout na teplém místě.


6.
sýr Feta 200 gramů • sýr tvrdý 100 gramů
K pórku přidáme sýr feta a nastrouhaný tvrdý sýr. Vše spolu promícháme.

7.
Těsto rozválíme na pomoučeném vále, rozdělíme na menší obdélníky. Každý obdélník naplníme nádivkou a zavřeme.


9.
Pečeme 20 min. při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť!