svetvemne.cz

Kynuté šátečky se sýrem feta a pórkem

    

Skvělé slané pohoštění.

Ukuchtil

Počet porcí

15

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cukr krystalový1čajová lžička
droždí čerstvé20gramů
mléko250mililitrů
mouka hladká1čajová lžička
mouka hladká500gramů
olej slunečnicový100mililitrů
pórek100gramů
sýr Feta200gramů
sýr tvrdý100gramů
sůl1čajová lžička
vejce slepičí1kus

1. 

mléko 250 mililitrů  droždí čerstvé 20 gramů  mouka hladká 1 čajová lžička  cukr krystalový 1 čajová lžička

V teplém mléce rozmícháme mouku a droždí s trochou cukru a necháme vzejít kvásek.

2. 

mouka hladká 500 gramů  olej slunečnicový 100 mililitrů  sůl 1 čajová lžička

Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl a olej.

3. 

K mouce přidáme kvásek a vypracujeme těsto.

4. 

Těsto necháme vykynout na teplém místě.

5. 

pórek 100 gramů

Pórek nakrájíme nadrobno.

6. 

sýr Feta 200 gramů  sýr tvrdý 100 gramů

K pórku přidáme sýr feta a nastrouhaný tvrdý sýr. Vše spolu promícháme.

7. 

Těsto rozválíme na pomoučeném vále, rozdělíme na menší obdélníky. Každý obdélník naplníme nádivkou a zavřeme.

8. 

vejce slepičí 1 kus

Šátečky potřeme rozšlehaným vejcem.

9. 

Pečeme 20 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit