RECEPTY

Dušené hovězí na houbách

Dušené hovězí na houbách

Recept na staré dobré klasické jídlo z hovězího masa. Podáváme s rýží, bramborami, můžeme také s knedlíkem.

recept,fotorecept,hovězí maso - kýta,houby sušené,Hovězí maso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Hovězí maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibule150gramů
houby sušené30gramů
hovězí maso - kýta600gramů
kmín mletá¼čajové lžičky
olej slunečnicový30mililitrů
paprika červená mletá½čajové lžičky
pepř černý mletý¼čajové lžičky
sůl1čajová lžička
voda400mililitrů

 

Recept

1. 

hovězí maso - kýta 600 gramů

Maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Naklepeme do tenka.

2. 

houby sušené 30 gramů

Houby umyjeme a namočíme do vody.

3. 

cibule 150 gramů  olej slunečnicový 30 mililitrů

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

4. 

Přidáme maso a necháme z každé strany zatáhnout.

5. 

sůl 1 čajová lžička  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  kmín mletá ¼ čajové lžičky  paprika červená mletá ½ čajové lžičky

Osolíme, přisypeme pepř, kmín a papriku.

6. 

voda 300 mililitrů

Přilijeme vodu, promícháme a pod pokličkou dusíme 45 minut.

7. 

voda 100 mililitrů

Přidáme scezené houby a podle potřeby podlijeme vodou (pokud se nám voda příliš odpařila).

8. 

Dusíme dalších 30 - 45 minut, do změknutí masa. Pokud se nám zdá, že máme málo šťávy, můžeme ji rozředit vodou a převařit. Případně, pokud chceme šťávu hustší, zahustíme trochou mouky nebo kukuřičného škrobu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit