svetvemne.cz

Dušené hovězí na houbách

     

Recept na staré dobré klasické jídlo z hovězího masa. Podáváme s rýží, bramborami, můžeme také s knedlíkem.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cibule150gramů
Houby sušené30gramů
Hovězí maso - kýta600gramů
Kmín mletá¼čajové lžičky
Olej slunečnicový30mililitrů
Paprika červená mletá½čajové lžičky
Pepř černý mletý¼čajové lžičky
Sůl1čajová lžička
Voda400mililitrů

1. 

hovězí maso - kýta 600 g

Maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Naklepeme do tenka.

2. 

houby sušené 30 g

Houby umyjeme a namočíme do vody.

3. 

cibule 150 g  olej slunečnicový 30 ml

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

4. 

Přidáme maso a necháme z každé strany zatáhnout.

5. 

sůl 1 ČL  pepř černý mletý ¼ ČL  kmín mletá ¼ ČL  paprika červená mletá ½ ČL

Osolíme, přisypeme pepř, kmín a papriku.

6. 

voda 300 ml

Přilijeme vodu, promícháme a pod pokličkou dusíme 45 minut.

7. 

voda 100 ml

Přidáme scezené houby a podle potřeby podlijeme vodou (pokud se nám voda příliš odpařila).

8. 

Dusíme dalších 30 - 45 minut, do změknutí masa. Pokud se nám zdá, že máme málo šťávy, můžeme ji rozředit vodou a převařit. Případně, pokud chceme šťávu hustší, zahustíme trochou mouky nebo kukuřičného škrobu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit