svetvemne.cz

Bezlepkové

 

Kapusta na smetaně Nový recept

Kapusta na smetaně

Základní recept na kapustu na smetaně. Podle vlastních preferencí si jej můžete vylepšit přidáním česneku, smažené cibulky, nebo posypat slunečnicovými či sezamovými semínky.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

nízká

Tzatziki Nový recept

Tzatziki

Tzatziki (caciky) je oblíbená řecká omáčka nebo také salát. Často se podává jako předkrm, ale i jako příloha ke řeckým jídlům například k souvlaki či gyrosu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Pečené vepřová kýta s kořenovou zeleninou

Oblíbené pečené vepřové na zelenině. Podáváme s bramborovou přílohou, s kyselou okurkou či chutným salátem z řepy.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Coleslaw z červeného zelí

Oblíbený zeleninový salát ze zdravého červeného zelí a zeleniny.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Restované houby Shimeji

Recept na přípravu chutných hub shimeji z východní Asie. Jsou restované na mrkvi a cibulce a dochuceny rybí omáčkou.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Miso polévka s tofu

Tradiční japonská polévka, jejímiž základními ingrediencemi jsou "miso" pasta a vývar "dashi". Nejběžnější je verze s přidáním tofu a sušených řas, ale použít se dají i houby, jarní cibulka, zelenina nebo vejce.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Hovězí mleté maso se bramborovo-sýrovou kaší

Zapečené maso se zeleninou a sýrem ochucenou bramborovou kaší. Je to výborný oběd, či večeře a bude všem chutnat. Vyzkoušejte!

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Kuřecí játra s houbami

Návod k přípravě výborných a jemných kuřecích jater na cibulce s houbami shiitake. Není problém použít i jiné jedlé houby, podle chuti strávníků. Jako příloha je vhodná bramborová kaše nebo rýže.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Steak z lososa

Losos je oblíbený pro výbornou chuť, šťavnaté jemné masíčko a bohaté výživové hodnoty. Jeho příprava je přitom nenáročná a zvládne jím ohromit i kuchař začátečník.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Paprikové pečené kuře s hranolky

Křupavé slané kuře s křupavými hranolky pečenými na plechu. Pro rychlejší přípravu jsme použili mražené předsmažené bramborové hranolky.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Zapečené brambory s masem a zeleninou

Šťavnatý oběd z jednoho hrnce.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Smažené vepřové maso na sladkokyselo

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Pohanková ořechová kaše

Zdravá a hřejivá pohanková kaše ke snídani v zimě.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Špekáčky na černém pivu

Plněné špekáčky v pivní omáčce. Jednoduchá, sytá, v minulosti i levná večeře. :)

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

Vepřová kýta s ústřicovou omáčkou

Vepřové soté lákavé vůně a chuti. Vhodnou přílohou může být kuskus, tarhoňa nebo rýže.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

2 h. 15 min.

Obtížnost

nízká

Kukuřičná krémová polévka

Nasládlá krémová polévka z kukuřice a kořenové zeleniny.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Olivové crostini

Italská chuťovka.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Makrela se sýrem

Recept na makrelový salát s cottage cheese, který se dá použít jako pomazánka, součást obložené mísy, nebo jako večeře.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

5 min.

Obtížnost

nízká

Řepný salát s křenem a jablkem

Díky vysokému obsahu křenu silně pikantní, až pálivý salát plný zdraví prospěšných potravin. Vhodný jako příloha k pokrmům zejména během chřipkového období.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Vařená uzená krkovice

Základní postup při vaření uzeného masa vhodného třeba k čočce na kyselo či bramborové kaši. Konzumujeme i na studeno s hořčicí a křenem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit