svetvemne.cz

Fazolové buchty

    

Recept na přípravu světoznámých japonských kynutých buchet "Anpan" s náplní z rozvařených a rozmixovaných červených fazolek s cukrem.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cukr práškový50gramů
droždí čerstvé42gramů
mléko200mililitrů
mouka hladká100gramů
mouka polohrubá300gramů
máslo40gramů
semínka sezamová černá2čajové lžičky
sladká pasta z červených fazolí - Anko250gramů
sůl1špetka
vejce slepičí1kus
voda2polévkové lžíce

1. 

mléko 200 mililitrů  mouka hladká 15 gramů  cukr práškový 15 gramů  droždí čerstvé 42 gramů

V teplém mléce rozmícháme mouku a droždí s trochou cukru a necháme vzejít kvásek.

2. 

mouka polohrubá 300 gramů  mouka hladká 85 gramů  cukr práškový 35 gramů  máslo 40 gramů  sůl 1 špetka

Do hluboké mísy si připravíme mouky, cukr a změklé máslo se špetkou soli.

3. 

Přidáme vzešlý kvásek.

4. 

Vypracujeme těsto.

5. 

Těsto necháme zakryté, na teplém místě vykynout.

6. 

Vykynuté těsto vyklopíme z mísy a rozdělíme na pomoučeném vále alespoň na 12 částí. Kdo má rád buchty menší, rozdělí si na více částí.

7. 

Z jednotivých částí těsta tvarujeme koule jemným natahováním a vmačkáváním těsta do spodní části. Jemně při tom ztuhnou díky uvolnění vzduchu z těsta. Přikryjeme je fólií, aby neoschly a necháme 10 minut kynout.

8. 

sladká pasta z červených fazolí - Anko 250 gramů

Jednotlivé buchtičky zmáčkneme, jemně natáhneme, naplníme oslazenou fazolovou pastou, uzavřeme a dobře zmáčkneme spoje, aby se během pečení neotevřely.

9. 

Poklademe na plech vyložený pečicím papírem a necháme chvíli kynout.

10. 

vejce slepičí 1 kus  voda 2 polévkové lžíce

Mezitím si vyšleháme vejce s vodou na potření buchet.

11. 

semínka sezamová černá 2 čajové lžičky

Buchty na povrchu potřeme a posypeme černým sezamem.

12. 

Pečeme 17 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit