RECEPTY

Fazolové buchty

Fazolové buchty

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Recept na přípravu světoznámých japonských kynutých buchet "Anpan" s náplní z rozvařených a rozmixovaných červených fazolek s cukrem.

recept,fotorecept,sladká pasta z červených fazolí - Anko,Koláče,Recepty japonské kuchyně,Vegetariánské recepty

Koláče

Recepty japonské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový

50

194

gramů

kcal

droždí čerstvé

42

43

gramů

kcal

mléko

200

96

mililitrů

kcal

mouka hladká

100

347

gramů

kcal

mouka polohrubá

300

1068

gramů

kcal

máslo

40

294

gramů

kcal

semínka sezamová černá

2

54

čajové lžičky

kcal

sladká pasta z červených fazolí - Anko

250

??

gramů

kcal

sůl

1

0

špetka

kcal

vejce slepičí

1

88

kus

kcal

voda

2

67

polévkové lžíce

kcal

 

Recept

1. 

mléko 200 mililitrů  mouka hladká 15 gramů  cukr moučkový 15 gramů  droždí čerstvé 42 gramů

V teplém mléce rozmícháme mouku a droždí s trochou cukru a necháme vzejít kvásek.

V teplém mléce rozmícháme mouku a droždí s...

2. 

mouka polohrubá 300 gramů  mouka hladká 85 gramů  cukr moučkový 35 gramů  máslo 40 gramů  sůl 1 špetka

Do hluboké mísy si připravíme mouky, cukr a změklé máslo se špetkou soli.

Do hluboké mísy si připravíme mouky, cukr a...

3. 

Přidáme vzešlý kvásek.

Přidáme vzešlý kvásek....

4. 

Vypracujeme těsto.

Vypracujeme těsto....

5. 

Těsto necháme zakryté, na teplém místě vykynout.

Těsto necháme zakryté, na teplém místě...

6. 

Vykynuté těsto vyklopíme z mísy a rozdělíme na pomoučeném vále alespoň na 12 částí. Kdo má rád buchty menší, rozdělí si na více částí.

Vykynuté těsto vyklopíme z mísy a rozdělíme...

7. 

Z jednotivých částí těsta tvarujeme koule jemným natahováním a vmačkáváním těsta do spodní části. Jemně při tom ztuhnou díky uvolnění vzduchu z těsta. Přikryjeme je fólií, aby neoschly a necháme 10 minut kynout.

Z jednotivých částí těsta tvarujeme koule...

8. 

sladká pasta z červených fazolí - Anko 250 gramů

Jednotlivé buchtičky zmáčkneme, jemně natáhneme, naplníme oslazenou fazolovou pastou, uzavřeme a dobře zmáčkneme spoje, aby se během pečení neotevřely.

Jednotlivé buchtičky zmáčkneme, jemně...

9. 

Poklademe na plech vyložený pečicím papírem a necháme chvíli kynout.

Poklademe na plech vyložený pečicím papírem a...

10. 

vejce slepičí 1 kus  voda 2 polévkové lžíce

Mezitím si vyšleháme vejce s vodou na potření buchet.

Mezitím si vyšleháme vejce s vodou na potření...

11. 

semínka sezamová černá 2 čajové lžičky

Buchty na povrchu potřeme a posypeme černým sezamem.

Buchty na povrchu potřeme a posypeme černým...

12. 

Pečeme 17 min. při teplotě 180 °C.

Pečeme 17 min. při teplotě 180 °C....

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit