Fazolové buchty
Recept na přípravu světoznámých japonských kynutých buchet "Anpan" s náplní z rozvařených a rozmixovaných červených fazolek s cukrem.
recept,fotorecept,sladká pasta z červených fazolí - Anko,Koláče,Recepty japonské kuchyně,Vegetariánské recepty
Koláče
Recepty japonské kuchyně
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 50 | gramů | |
droždí čerstvé | 42 | gramů | |
mléko | 200 | mililitrů | |
mouka hladká | 100 | gramů | |
mouka polohrubá | 300 | gramů | |
máslo | 40 | gramů | |
semínka sezamová černá | 2 | čajové lžičky | |
sladká pasta z červených fazolí - Anko | 250 | gramů | |
sůl | 1 | špetka | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
voda | 2 | polévkové lžíce |
Recept
1.
mléko 200 mililitrů • mouka hladká 15 gramů • cukr moučkový 15 gramů • droždí čerstvé 42 gramů
V teplém mléce rozmícháme mouku a droždí s trochou cukru a necháme vzejít kvásek.
2.
mouka polohrubá 300 gramů • mouka hladká 85 gramů • cukr moučkový 35 gramů • máslo 40 gramů • sůl 1 špetka
Do hluboké mísy si připravíme mouky, cukr a změklé máslo se špetkou soli.
3.
Přidáme vzešlý kvásek.
4.
Vypracujeme těsto.
5.
Těsto necháme zakryté, na teplém místě vykynout.
6.
Vykynuté těsto vyklopíme z mísy a rozdělíme na pomoučeném vále alespoň na 12 částí. Kdo má rád buchty menší, rozdělí si na více částí.
7.
Z jednotivých částí těsta tvarujeme koule jemným natahováním a vmačkáváním těsta do spodní části. Jemně při tom ztuhnou díky uvolnění vzduchu z těsta. Přikryjeme je fólií, aby neoschly a necháme 10 minut kynout.
8.
sladká pasta z červených fazolí - Anko 250 gramů
Jednotlivé buchtičky zmáčkneme, jemně natáhneme, naplníme oslazenou fazolovou pastou, uzavřeme a dobře zmáčkneme spoje, aby se během pečení neotevřely.
9.
Poklademe na plech vyložený pečicím papírem a necháme chvíli kynout.
10.
vejce slepičí 1 kus • voda 2 polévkové lžíce
Mezitím si vyšleháme vejce s vodou na potření buchet.
12.
Pečeme 17 min. při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť!