svetvemne.cz

Špaldový smetanový koláč

    

Kynutý smetanový koláč ze špaldové mouky.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

mouka špaldová celozrnná 400 gramů  máslo 100 gramů  cukr krystalový ½ čajové lžičky  sůl ½ čajové lžičky  mléko 200 mililitrů  droždí instantní 6 gramů

Špaldovou mouku prosejeme do misky. Přidáme rozpuštěné, vychlazené máslo, cukr, sůl, teplé mléko a droždí.

2. 

Vypracujeme těsto a necháme ho přikryté na teplém místě hodinu kynout.

3. 

mouka hladká  sádlo  mouka špaldová celozrnná

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále. Přeložíme ho do vymazaného, moukou vysypaného plechu (42 x 32 cm).

4. 

smetana 30 % kyselá 400 gramů  sůl  kmín drcený

Povrch těsta potřeme hustou zakysanou smetanou. Podle chuti můžeme posolit nebo posypat kmínem. Koláč pečeme v rozehřáté troubě při 200 °C asi 15 minut.

5. 

Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit