svetvemne.cz

Špaldový smetanový koláč

Kynutý smetanový koláč ze špaldové mouky.

 

Počet porcí: 8

Čas přípravy: 1 h. 30 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

mouka špaldová celozrnná 400 g  máslo 100 g  cukr krystalový ½ ČL  sůl ½ ČL  mléko 200 ml  droždí instantní 6 g

Špaldovou mouku prosejeme do misky. Přidáme rozpuštěné, vychlazené máslo, cukr, sůl, teplé mléko a droždí.

2. 

Vypracujeme těsto a necháme ho přikryté na teplém místě hodinu kynout.

3. 

mouka hladká  sádlo  mouka špaldová celozrnná

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále. Přeložíme ho do vymazaného, moukou vysypaného plechu (42 x 32 cm).

4. 

smetana 30 % kyselá 400 g  sůl  kmín drcený

Povrch těsta potřeme hustou zakysanou smetanou. Podle chuti můžeme posolit nebo posypat kmínem. Koláč pečeme v rozehřáté troubě při 200 °C asi 15 minut.

5. 

Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit