svetvemne.cz

Meruňkový koláč s drobenkou

    

Harmonie sladké drobenky a nakyslé příchuti meruněk v tradičním provedení.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cukr krystalový1.5polévkové lžíce
cukr krystalový100gramů
droždí čerstvé20gramů
meruňky-
mléko2.5decilitru
mouka polohrubá400gramů
máslo170gramů
sůl-

1. Příprava těsta

mouka polohrubá 300 gramů  droždí čerstvé 20 gramů  mléko 1 decilitr

Do mísy nasypeme mouku a vytvarujeme si malou prohlubeň, do které rozdrolíme droždí a zalijeme trochou vlažného mléka. Droždí a mléko smícháme. Necháme 20 minut odstát, čímž se nám vytvoří kvásek.

Příprava těsta

2. 

mléko 1.5 decilitru  cukr krystalový 1.5 polévkové lžíce  sůl  máslo 70 gramů

Postupně přidáváme do mísy zbylé vlažné mléko, máslo, cukr, špetku soli a umícháme tekuté těsto.

3. 

Plech vymažeme a posypeme moukou, aby se těsto po upečení dalo snadno oddělit. Vylijeme na plech těsto a necháme 30 minut vykynout.

4. Příprava drobenky

mouka polohrubá 100 gramů  máslo 100 gramů  cukr krystalový 100 gramů

Drobenku si připravíme z mouky, změklého másla a cukru.

5. 

meruňky

Do těsta poklademe půlky vypeckovaných meruňek a posypeme drobenkou.

6. 

Pečeme na 180 °C přibližně 20 minut. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit