svetvemne.cz

Saláty > Zavařeniny

Zavařeniny

 

Hroznový džem Nový recept

Hroznový džem

Skvělý domácí džem z drobných, nakyslých modrých hroznů. Při jeho přípravě byl použit cukr a želírovací třtinový cukr s pektinem, bez konzervačních látek. Džem je přiměřeně hustý, vhodný na palačinky, na potření zákusků se sladkými nádivkami i na korpus krémové dortu.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Kvašáky - kvašené okurky

Na kvašáky existuje mnoho receptur. My vám nabízíme jednu z nich.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

Zavařujeme pikantní okurky

Pikantní okurky ve sladkokyselém nálevu. Z uvedeného množství 5-8 cm okurek zavaříme 7 kusů 0,7 l zavařovacích sklenic.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Zavařujeme okurky

Domácí sladkokyselé okurky. Okurky jsou vhodné ke konzumaci již měsíc po zavaření. Z uvedeného množství okurek (asi 10 cm dlouhých) získáme asi 25 kusů 0,7 l sklenic.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Zavařujeme hrušky

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Zavařujeme červenou řepu s křenem

Červená řepa patří mezi nejléčivější druhy potravin. Můžeme z ní připravit velmi chutné a lehce stravitelné pokrmy. Sterilovaná červená řepa s křenem je vhodným doplňkem k jídlům z masa.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Mrazený medvědí česnek

Jednoduše nasekaný medvědí česnek, smíchaný s vodou a zmrazený. Skvělá bylinka do každé zeleninové polévky, omáčky ... apod. během celé zimy.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Nakládaný křen

Jednoduchý recept na domácí nakládaný lahůdkový křen s jablky.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Zavařujeme houby

Zavařené hříbky, kozáky nebo malé suchohřiby s cibulí konzumujeme k týmž pokrmům, ke kterým máme rádi sterilované okurky.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit