Všechny recepty > Saláty > Zavařeniny
Všechny recepty > Saláty > Zavařeniny
Jednoduchý recept na domácí nakládaný lahůdkový křen s jablky.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
30 min.Obtížnost
nízká
Domácí sladkokyselé okurky. Okurky jsou vhodné ke konzumaci již měsíc po zavaření. Z uvedeného množství okurek (asi 10 cm dlouhých) získáme asi 25 kusů 0,7 l sklenic.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
—Obtížnost
nízká
Jednoduše nasekaný medvědí česnek, smíchaný s vodou a zmrazený. Skvělá bylinka do každé zeleninové polévky, omáčky ... apod. během celé zimy.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
15 min.Obtížnost
nízká
Pikantní okurky ve sladkokyselém nálevu. Z uvedeného množství 5-8 cm okurek zavaříme 7 kusů 0,7 l zavařovacích sklenic.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
—Obtížnost
střední
Skvělý domácí džem z drobných, nakyslých modrých hroznů. Při jeho přípravě byl použit cukr a želírovací třtinový cukr s pektinem, bez konzervačních látek. Džem je přiměřeně hustý, vhodný na palačinky, na potření zákusků se sladkými nádivkami i na korpus krémové dortu.
Ukuchtil
ZuzkaČas přípravy
—Obtížnost
střední
Na kvašáky existuje mnoho receptur. My vám nabízíme jednu z nich.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
—Obtížnost
vysoká
Červená řepa patří mezi nejléčivější druhy potravin. Můžeme z ní připravit velmi chutné a lehce stravitelné pokrmy. Sterilovaná červená řepa s křenem je vhodným doplňkem k jídlům z masa.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
—Obtížnost
nízká
Zavařené hříbky, kozáky nebo malé suchohřiby s cibulí konzumujeme k týmž pokrmům, ke kterým máme rádi sterilované okurky.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
—Obtížnost
střední