Zavařujeme houby
![Zavařujeme houby](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001019/img_cs_4x3/zavarujeme-houby_00180.jpg)
Zavařené hříbky, kozáky nebo malé suchohřiby s cibulí konzumujeme k týmž pokrmům, ke kterým máme rádi sterilované okurky.
recept,fotorecept,houby lesní hříbky,Zavařeniny,,Bezlaktózové,Bezlepkové
Zavařeniny
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 4 | kusy | |
cibule | 150 | gramů | |
houby lesní hříbky | 700 | gramů | |
nakládač na zeleninu | 50 | gramů | |
ocet | 250 | mililitrů | |
voda | 800 | mililitrů |
Recept
1.
houby lesní hříbky 700 gramů
Na zavařování použijeme malé hříbky, o kterých jsme 100 % přesvědčeni, že jsou to jedlé druhy. Houby jemně očistíme od hlíny a drobných nečistot na kloboučcích.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001019/small/IMG_6793w.jpg)
2.
voda 800 mililitrů • ocet 250 mililitrů • nakládač na zeleninu 50 gramů
V hrnci uvedeme do varu vodu, ocet a nakladač. 5 minut povaříme. Nálev necháme ve vodní lázni vychladnout.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001019/small/IMG_6792w.jpg)
3.
Houby vložíme do hrnce s vodou a necháme povařit. Minutu povaříme a vodu slijeme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001019/small/IMG_6799w.jpg)
4.
cibule 150 gramů • bobkový list 4 kusy
Cibuli očistíme a pokrájíme na plátky. Omyjeme menší zavařovací sklenice. Na uvedené množství hřibů a cibule budeme potřebovat čtyři asi 350 ml sklenice.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001019/small/IMG_6801w.jpg)
5.
Na dno sklenic uložíme cibuli s bobkovým listem ...
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001019/small/IMG_6806w.jpg)
6.
... a naložíme do sklenic hříbky.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001019/small/IMG_6812w.jpg)
7.
Zalijeme je připraveným nálevem, uzavřeme zavařovacími víčky a při 100 °C 10 minut sterilizujeme. Horké sklenice vyjmeme opatrně z hrnce a obrátíme je dolů víčky. Necháme je chvíli takto odstát, pak je obrátíme zpět a necháme zabalené v dece vychladnout.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001019/small/IMG_6813w.jpg)
8.
Houby jsou po asi měsíčním odležení vhodné ke konzumaci.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001019/small/IMG_6849w.jpg)
Dobrou chuť!