svetvemne.cz

Zavařujeme houby

Zavařujeme houby

    

Zavařené hříbky, kozáky nebo malé suchohřiby s cibulí konzumujeme k týmž pokrmům, ke kterým máme rádi sterilované okurky.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

1. 

houby lesní hříbky 700 gramů

Na zavařování použijeme malé hříbky, o kterých jsme 100 % přesvědčeni, že jsou to jedlé druhy. Houby jemně očistíme od hlíny a drobných nečistot na kloboučcích.

2. 

voda 800 mililitrů  ocet 250 mililitrů  nakládač na zeleninu 50 gramů

V hrnci uvedeme do varu vodu, ocet a nakladač. 5 minut povaříme. Nálev necháme ve vodní lázni vychladnout.

3. 

Houby vložíme do hrnce s vodou a necháme povařit. Minutu povaříme a vodu slijeme.

4. 

cibule 150 gramů  bobkový list 4 kusy

Cibuli očistíme a pokrájíme na plátky. Omyjeme menší zavařovací sklenice. Na uvedené množství hřibů a cibule budeme potřebovat čtyři asi 350 ml sklenice.

5. 

Na dno sklenic uložíme cibuli s bobkovým listem ...

6. 

... a naložíme do sklenic hříbky.

7. 

Zalijeme je připraveným nálevem, uzavřeme zavařovacími víčky a při 100 °C 10 minut sterilizujeme. Horké sklenice vyjmeme opatrně z hrnce a obrátíme je dolů víčky. Necháme je chvíli takto odstát, pak je obrátíme zpět a necháme zabalené v dece vychladnout.

8. 

Houby jsou po asi měsíčním odležení vhodné ke konzumaci.

Dobrou chuť!

bobkový list4kusy
cibule150gramů
houby lesní hříbky700gramů
nakládač na zeleninu50gramů
ocet250mililitrů
voda800mililitrů

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit