Zavařujeme houby
Zavařené hříbky, kozáky nebo malé suchohřiby s cibulí konzumujeme k týmž pokrmům, ke kterým máme rádi sterilované okurky.
recept,fotorecept,houby lesní hříbky,Zavařeniny,,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Zavařeniny
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 4 | kusy | |
cibule | 150 | gramů | |
houby lesní hříbky | 700 | gramů | |
nakládač na zeleninu | 50 | gramů | |
ocet | 250 | mililitrů | |
voda | 800 | mililitrů |
Recept
1.
houby lesní hříbky 700 gramů
Na zavařování použijeme malé hříbky, o kterých jsme 100 % přesvědčeni, že jsou to jedlé druhy. Houby jemně očistíme od hlíny a drobných nečistot na kloboučcích.
2.
voda 800 mililitrů • ocet 250 mililitrů • nakládač na zeleninu 50 gramů
V hrnci uvedeme do varu vodu, ocet a nakladač. 5 minut povaříme. Nálev necháme ve vodní lázni vychladnout.
3.
Houby vložíme do hrnce s vodou a necháme povařit. Minutu povaříme a vodu slijeme.
4.
cibule 150 gramů • bobkový list 4 kusy
Cibuli očistíme a pokrájíme na plátky. Omyjeme menší zavařovací sklenice. Na uvedené množství hřibů a cibule budeme potřebovat čtyři asi 350 ml sklenice.
5.
Na dno sklenic uložíme cibuli s bobkovým listem ...
6.
... a naložíme do sklenic hříbky.
7.
Zalijeme je připraveným nálevem, uzavřeme zavařovacími víčky a při 100 °C 10 minut sterilizujeme. Horké sklenice vyjmeme opatrně z hrnce a obrátíme je dolů víčky. Necháme je chvíli takto odstát, pak je obrátíme zpět a necháme zabalené v dece vychladnout.
8.
Houby jsou po asi měsíčním odležení vhodné ke konzumaci.
Dobrou chuť!