svetvemne.cz

Zavařujeme houby

    

Zavařené hříbky, kozáky nebo malé suchohřiby s cibulí konzumujeme k týmž pokrmům, ke kterým máme rádi sterilované okurky.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
bobkový list4kusy
cibule150gramů
houby lesní hříbky700gramů
nakládač na zeleninu50gramů
ocet250mililitrů
voda800mililitrů

1. 

houby lesní hříbky 700 gramů

Na zavařování použijeme malé hříbky, o kterých jsme 100 % přesvědčeni, že jsou to jedlé druhy. Houby jemně očistíme od hlíny a drobných nečistot na kloboučcích.

2. 

voda 800 mililitrů  ocet 250 mililitrů  nakládač na zeleninu 50 gramů

V hrnci uvedeme do varu vodu, ocet a nakladač. 5 minut povaříme. Nálev necháme ve vodní lázni vychladnout.

3. 

Houby vložíme do hrnce s vodou a necháme povařit. Minutu povaříme a vodu slijeme.

4. 

cibule 150 gramů  bobkový list 4 kusy

Cibuli očistíme a pokrájíme na plátky. Omyjeme menší zavařovací sklenice. Na uvedené množství hřibů a cibule budeme potřebovat čtyři asi 350 ml sklenice.

5. 

Na dno sklenic uložíme cibuli s bobkovým listem ...

6. 

... a naložíme do sklenic hříbky.

7. 

Zalijeme je připraveným nálevem, uzavřeme zavařovacími víčky a při 100 °C 10 minut sterilizujeme. Horké sklenice vyjmeme opatrně z hrnce a obrátíme je dolů víčky. Necháme je chvíli takto odstát, pak je obrátíme zpět a necháme zabalené v dece vychladnout.

8. 

Houby jsou po asi měsíčním odležení vhodné ke konzumaci.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit