Všechny recepty > Přílohy > Rýže
Chutná kulatozrnná rýže připravená na másle.
Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
20 min.
Obtížnost
nízká
Nimba chawal - citronová rýže, je oblíbený recept přípravy rýže v jižní Indii. Servíruje se jako samostatný pokrm, případně v kombinaci s jinými indickými jídly. Chutná jemně kysele, pikantně i slaně. Nabízíme jeden ze základních receptů na její přípravu.
Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
35 min.
Obtížnost
střední
Jeden z mnoha receptů na přípravu Palak Chawal, chutné rýže se špenátem a arašídy. Rýže se hodí jako příloha i k neindickým pokrmům.
Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
střední
Rýže parboiled je díky své technologické přípravě zdravější než klasická bílá rýže. Pro její nevýraznou chuť ji však má málokdo v oblibě. Při přípravě rýže s máslem se z ní stává chutná příloha.
Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
nízká
Basmati je dokonalá dlouhozrnná rýže, s nezaměnitelnou oříškovou chutí, která je lehce stravitelná a zcela bezlepková. Má nízký glykemický index a méně kalorií než jiné druhy rýže. Při vaření se vůbec neslepí a nejen proto si ji určitě zamilujete.
Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
50 min.
Obtížnost
nízká
Dušená krémová rýže zjemněná smetanou. Vhodná jako příloha k smaženému a grilovanému masu a zelenině.
Ukuchtil
Jurgason
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
střední
Dušená kulatozrnná rýže při vaření uvolňuje ze zrn škrob a po uvaření je lehce lepkavá. Tvoří základ rýžových náplní, rýžových nákypů, je vhodná do rizota a jiných pokrmů, ale je dobrá i jako běžná příloha.
Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
25 min.
Obtížnost
nízká