Všechny recepty > Přílohy > Rýže
Všechny recepty > Přílohy > Rýže
Nimba chawal - citronová rýže, je oblíbený recept přípravy rýže v jižní Indii. Servíruje se jako samostatný pokrm, případně v kombinaci s jinými indickými jídly. Chutná jemně kysele, pikantně i slaně. Nabízíme jeden ze základních receptů na její přípravu.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
35 min.Obtížnost
střední
Jednoduché zeleninové rizoto. Můžeme podávat jako přílohu i jako samostatné vegetariánské jídlo.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
střední
Jeden z mnoha receptů na přípravu Palak Chawal, chutné rýže se špenátem a arašídy. Rýže se hodí jako příloha i k neindickým pokrmům.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
střední
Dušená kulatozrnná rýže při vaření uvolňuje ze zrn škrob a po uvaření je lehce lepkavá. Tvoří základ rýžových náplní, rýžových nákypů, je vhodná do rizota a jiných pokrmů, ale je dobrá i jako běžná příloha.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
25 min.Obtížnost
nízká
Dušená krémová rýže zjemněná smetanou. Vhodná jako příloha k smaženému a grilovanému masu a zelenině.
Ukuchtil
JurgasonČas přípravy
30 min.Obtížnost
střední
Basmati je dokonalá dlouhozrnná rýže, s nezaměnitelnou oříškovou chutí, která je lehce stravitelná a zcela bezlepková. Má nízký glykemický index a méně kalorií než jiné druhy rýže. Při vaření se vůbec neslepí a nejen proto si ji určitě zamilujete.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
50 min.Obtížnost
nízká
Chutná kulatozrnná rýže připravená na másle.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
20 min.Obtížnost
nízká
Rýže parboiled je díky své technologické přípravě zdravější než klasická bílá rýže. Pro její nevýraznou chuť ji však má málokdo v oblibě. Při přípravě rýže s máslem se z ní stává chutná příloha.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
nízká