svetvemne.cz

Recepty slovenské kuchyně

 
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem.

Oblíbené bramborové knedlíky plněné uzeným, podáváme s osmaženou cibulkou a kyselým zelím.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Strapačky s kysaným zelím

Strapačky z bramborového těsta připravené s kysaným zelím a pečenou slaninou.

Ukuchtil

Jurgason

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Brynzové halušky

Tradiční slovenský jídlo s unikátní chutí, vysokou energetickou hodnotou a pozitivním vlivem na trávicí trakt.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Fazolová polévka na sladkokyselo

Stará dobrá klasická polévka.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Cuketový prívarok

Sytý cuketový přívarok jemné a smetanové chuti, výborně doplněný vařenými vajíčky.

Ukuchtil

Jurgason

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Opekance - bobalky

Bobalky, opekance, pupáky... tradiční slovenský vánoční pokrm. Nejčastěji se podávají s mákem, ořechy, tvarohem ... ale chutnají i s brynzou či zelím. Jejich název a způsob podání se v regionech liší. Z uvedeného množství získáte 250 g hotových opekanců. Podle potřeby ingredience zdvojnásobte.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Třešňová bublanina

Tradiční recept na bublaninu z jemného, nadýchaného těsta.

Ukuchtil

Norika

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Úhrabky

Tradiční lahůdka našich babiček a prababiček. Toto syté jídlo bylo na jídelním lístku hlavně v období zimy, když byly už ve sklepě uskladněné brambory a cibule, v soudku kvašené zelí a ve spíži kus dobré slaniny ze zabijačky.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

Bramborové šišky s tvarohem

Recept na domácí šišky z bramborového těsta, posypané sladkým tvarohem.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Zelno-fazolová polévka Šutolica (Šutelica)

Podle původního receptu se tato starodávná polévka připravovala v kotlíku na ohni a brambory se pekly v popelu. Nabízíme vám snadnou přípravu této chutné a zdravé polévky v moderní kuchyni.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Gemerské pirohy

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Švestkové knedlíky se strouhankou

Tradiční a najjednodušší recept na přípravu švestkových knedlíků v jemném těstíčku.

Ukuchtil

Elenka

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

nízká

Brynzový posúch se slaninou

Vynikající slaný koláč z oblíbené slovenské brynzy.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Dušená jehněčí plec

Recept na v troubě pomalu dušené jehněčí maso, provoněné rozmarýnem a špikované česnekem s balzamikovou redukcí.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

4 h. 10 min.

Obtížnost

střední

Velikonoční beránek

Tradiční symbol Velikonočních svátků, který potěší nejen vaše chuťové smysly.

Ukuchtil

Norika

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Fučka

Tradiční "profoukaná" bramborová kaše. Podáváme jako samostatný pokrm s osmaženou cibulkou, nebo jako přílohu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Sladkokyselá fazolová omáčka s bramborami

Sladkokyselá, mléčno-smetanová fazolová omáčka je velmi chutná při podávání s dobrou sekanou, klobáskou nebo volským okem. Klasicky k ní servírujeme čerstvý, měkký chléb. Při přípravě 4 porcí použijeme poloviční dávku ingrediencí.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Brynzový osúch s cibulí

Oblíbený slaný koláč z brynzy a cibule.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Dušené zelí s vepřovými párky.

Chutné a pro peněženku nenáročné jídlo vhodné hlavně na chladná roční období.

Ukuchtil

Jurgason

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Kakaovo-ořechový závin

Oblíbený koláč z jogurtového kynutého těsta, zachutná všem, dětem i dospělým.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit