svetvemne.cz

Recepty slovenské kuchyně

 

Dušené zelí s vepřovými párky.

Dušené zelí s vepřovými párky.

Chutné a pro peněženku nenáročné jídlo vhodné hlavně na chladná roční období.Zobrazit více

Kroupová baba s houbami

Kroupová baba s houbami

Tradiční pokrm ze slovenské kuchyně. Namísto sádla lze pokrm upéct i na oleji a stane se z něj vegetariánská pochoutka.Zobrazit více

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Tradiční symbol Velikonočních svátků, který potěší nejen vaše chuťové smysly.Zobrazit více

Bobalky s mákem

Bobalky s mákem

Tradiční vánoční slovenské jídlo - bobalky, opekance, pupáľky, pupáky ... nejoblíbenější jsou z mákem. Jelikož je pokrm poměrně sytý, mělo by připravené množství stačit na uvedené 4 porce. Pokud se vám to zdá málo, klidně si množství ingrediencí zdvojnásobte.Zobrazit více

Bramborové šišky s tvarohem

Bramborové šišky s tvarohem

Recept na domácí šišky z bramborového těsta, posypané sladkým tvarohem.Zobrazit více

Opekance - bobalky

Opekance - bobalky

Bobalky, opekance, pupáky... tradiční slovenský vánoční pokrm. Nejčastěji se podávají s mákem, ořechy, tvarohem ... ale chutnají i s brynzou či zelím. Jejich název a způsob podání se v regionech liší. Z uvedeného množství získáte 250 g hotových opekanců. Podle potřeby ingredience zdvojnásobte.Zobrazit více

Třešňová bublanina

Třešňová bublanina

Tradiční recept na bublaninu z jemného, nadýchaného těsta.Zobrazit více

Cuketový prívarok

Cuketový prívarok

Sytý cuketový přívarok jemné a smetanové chuti, výborně doplněný vařenými vajíčky.Zobrazit více

Brynzové halušky

Brynzové halušky

Náš druhý recept na přípravu slovenského národního jídla.Zobrazit více

Brynzový posúch se slaninou

Brynzový posúch se slaninou

Vynikající slaný koláč z oblíbené slovenské brynzy.Zobrazit více

 

 
 

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit