Bramborové knedlíky plněné uzeným masem.
Oblíbené bramborové knedlíky plněné uzeným, podáváme s osmaženou cibulkou a kyselým zelím.
recept,fotorecept,maso uzené,brambory,Vepřové maso,Bezlaktózové,Recepty slovenské kuchyně,Sezónní recepty
Vepřové maso
Recepty slovenské kuchyně
Ingredience
Ingredience
brambory | 1200 | gramů | |
cibule | 500 | gramů | |
krupice | 450 | gramů | |
maso uzené | 500 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
sádlo | 60 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
3.
Postrúhame najemno.
4.
vejce slepičí 1 kus • krupice 450 gramů • sůl 1 čajová lžička
K bramborám přidáme vejce, mouku a sůl.
5.
Vypracujeme těsto.
6.
Uvařené maso necháme vychladnout...
7.
... a nakrájíme na malé kousky.
8.
Pracovní desku posypeme dostatečným množstvím mouky. Z bramborového těsta vytvoříme tři válečky, asi 20 cm dlouhé. Každý váleček nakrájíme na 10 kousků.
9.
Z jednotlivých dílků tvoříme menší placky a klademe na ně maso. Zabalíme a tvarujeme kulaté knedlíčky...
10.
... ktere zlehka obalíme kutálením po pracovní desce v mouce, aby se nelepily.
11.
Knedlíčky klademe do vroucí, osolené vody a 10 minut vaříme.
12.
Uvařené vyndáme děrovanou naběračkou.
Dobrou chuť!