RECEPTY

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem.

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem.

Oblíbené bramborové knedlíky plněné uzeným, podáváme s osmaženou cibulkou a kyselým zelím.

recept,fotorecept,maso uzené,brambory,Vepřové maso,Bezlaktózové,Recepty slovenské kuchyně

Vepřové maso

Recepty slovenské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory1200gramů
cibule500gramů
krupice450gramů
maso uzené500gramů
mouka hladká-
sádlo60gramů
sůl1čajová lžička
vejce slepičí1kus

 

Recept

1. 

maso uzené 500 gramů

Maso vložíme do hrnce s vodou a vaříme 1 hodinu.

2. 

brambory 1200 gramů

Brambory vaříme ve vodě 20-25 min., necháme vychladnout a oloupeme.

3. 

Postrúhame najemno.

4. 

vejce slepičí 1 kus  krupice 450 gramů  sůl 1 čajová lžička

K bramborám přidáme vejce, mouku a sůl.

5. 

Vypracujeme těsto.

6. 

Uvařené maso necháme vychladnout...

7. 

... a nakrájíme na malé kousky.

8. 

mouka hladká

Pracovní desku posypeme dostatečným množstvím mouky. Z bramborového těsta vytvoříme tři válečky, asi 20 cm dlouhé. Každý váleček nakrájíme na 10 kousků.

9. 

Z jednotlivých dílků tvoříme menší placky a klademe na ně maso. Zabalíme a tvarujeme kulaté knedlíčky...

10. 

... ktere zlehka obalíme kutálením po pracovní desce v mouce, aby se nelepily.

11. 

Knedlíčky klademe do vroucí, osolené vody a 10 minut vaříme.

12. 

Uvařené vyndáme děrovanou naběračkou.

13. 

cibule 500 gramů  sádlo 60 gramů

Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na sádle.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie