Brynzové špagety

Recept na špagety s brynzou, křupavou mrkvičkou, cibulkou a koriandrem.
recept,fotorecept,těstoviny - Špagety,brynza,Těstoviny,Recepty slovenské kuchyně
Těstoviny
Recepty slovenské kuchyně
Ukuchtil
Počet porcí
4
Hmotnost porce
821 g
Energie porce
915 kcal
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
střední
Ingredience
Ingredience
brynza | 200 550 | gramů kcal | |
cibule | 200 88 | gramů kcal | |
jogurt bílý | 200 134 | gramů kcal | |
koriandr | 2 90 | polévkové lžíce kcal | |
mrkev | 200 90 | gramů kcal | |
olej řepkový | 200 1798 | mililitrů kcal | |
sůl | ¼ 0 | čajové lžičky kcal | |
těstoviny - Špagety | 250 908 | gramů kcal | |
voda | 2 0 | litry kcal |
Recept


3.
Mrkev vyndáme pomocí cedníku a necháme okapat olej do ubrousku.


5.
.. a dáme smažit do oleje, ve kterém jsme smažili mrkev.


7.
těstoviny - Špagety 250 gramů • voda 2 litry
Špagety dáme vařit (dle návodu) do osolené vařící vody přibližně 5 minut.

8.
Uvařené špagety přecedíme a opláchneme studenou vodou, abychom zastavili vaření.

9.
brynza 200 gramů • jogurt bílý 200 gramů
Brynzu rozdrobíme prsty do jogurtu a spolu dobře promícháme na krémovou konzistenci.

10.
koriandr 2 polévkové lžíce
Špagety servírujeme polité brynzovým krémem, ozdobené křupavou smaženou zeleninou a posypané čerstvým koriandrem.
Dobrou chuť!