RECEPTY

Boloňské špagety

Boloňské špagety

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Jeden z mnoha druhů receptů na oblíbené boloňské špagety.

recept,fotorecept,vepřové mleté maso,rajský protlak,těstoviny - Špagety,Těstoviny,Recepty italské kuchyně,Bezlaktózové

Těstoviny

Recepty italské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

celer

150

75

gramů

kcal

cibule

150

66

gramů

kcal

mrkev

150

68

gramů

kcal

oregano

1

14

čajová lžička

kcal

pepř černý mletý

½

9

čajové lžičky

kcal

rajský protlak

200

136

gramů

kcal

rajčata sterilizované

0

??

kcal

sůl

1

0

čajová lžička

kcal

těstoviny - Špagety

400

1452

gramů

kcal

vepřové mleté maso

500

1300

gramů

kcal

voda

50

0

mililitrů

kcal

víno červené suché

150

123

mililitrů

kcal

česnek

2

11

stroužky

kcal

 

Recept

1. 

cibule 150 gramů  mrkev 150 gramů  celer 150 gramů

Cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Mrkev a celer očistíme a nastrouháme. V hrnci zahřejeme olej a přidáme cibuli, osmažíme a přidáme mrkev s celerem.

Cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Mrkev a...

2. 

voda 50 mililitrů

Podle potřeby podlijeme trochu vody a ingredience udusíme doměkka - téměř na kaši.

Podle potřeby podlijeme trochu vody a ingredience...

3. 

vepřové mleté maso 500 gramů

K zeleninovému základu přidáme mleté maso.

K zeleninovému základu přidáme mleté maso....

4. 

sůl 1 čajová lžička  česnek 2 stroužky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  oregano 1 čajová lžička

Promícháme, přidáme sůl, prolisovaný česnek, pepř a oregano. Opět zamícháme a chvíli opékáme.

Promícháme, přidáme sůl, prolisovaný...

5. 

víno červené suché 150 mililitrů  rajský protlak 200 gramů  rajčata sterilizované

Maso podlijeme vínem a přimícháme rajský protlak. Můžeme přidat i konzervovaná nasekaná rajčata. Za častého míchání boloňskou omáčku vaříme 20-30 minut.

Maso podlijeme vínem a přimícháme rajský...

6. 

těstoviny - Špagety 400 gramů

Špagety uvaříme a před servírováním každou porci přelijeme připravenou omáčkou.

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit