RECEPTY

Boloňské špagety

Boloňské špagety

Jeden z mnoha druhů receptů na oblíbené boloňské špagety.

recept,fotorecept,vepřové mleté maso,rajský protlak,těstoviny - Špagety,Těstoviny,Recepty italské kuchyně,Bezlaktózové

Těstoviny

Recepty italské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

celer150gramů
cibule150gramů
mrkev150gramů
oregano1čajová lžička
pepř černý mletý½čajové lžičky
rajský protlak200gramů
rajčata sterilizované-
sůl1čajová lžička
těstoviny - Špagety400gramů
vepřové mleté maso500gramů
voda50mililitrů
víno červené suché150mililitrů
česnek2stroužky

 

Recept

1. 

cibule 150 gramů  mrkev 150 gramů  celer 150 gramů

Cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Mrkev a celer očistíme a nastrouháme. V hrnci zahřejeme olej a přidáme cibuli, osmažíme a přidáme mrkev s celerem.

2. 

voda 50 mililitrů

Podle potřeby podlijeme trochu vody a ingredience udusíme doměkka - téměř na kaši.

3. 

vepřové mleté maso 500 gramů

K zeleninovému základu přidáme mleté maso.

4. 

sůl 1 čajová lžička  česnek 2 stroužky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  oregano 1 čajová lžička

Promícháme, přidáme sůl, prolisovaný česnek, pepř a oregano. Opět zamícháme a chvíli opékáme.

5. 

víno červené suché 150 mililitrů  rajský protlak 200 gramů  rajčata sterilizované

Maso podlijeme vínem a přimícháme rajský protlak. Můžeme přidat i konzervovaná nasekaná rajčata. Za častého míchání boloňskou omáčku vaříme 20-30 minut.

6. 

těstoviny - Špagety 400 gramů

Špagety uvaříme a před servírováním každou porci přelijeme připravenou omáčkou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie