svetvemne.cz

Boloňské špagety

     

Jeden z mnoha druhů receptů na oblíbené boloňské špagety.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Celer150gramů
Cibule150gramů
Mrkev150gramů
Oregano1čajová lžička
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Rajský protlak200gramů
Rajčata sterilizované
Sůl1čajová lžička
Těstoviny - špagety400gramů
Vepřové mleté maso500gramů
Voda50mililitrů
Víno červené suché150mililitrů
Česnek2stroužky

1. 

cibule 150 g  mrkev 150 g  celer 150 g

Cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Mrkev a celer očistíme a nastrouháme. V hrnci zahřejeme olej a přidáme cibuli, osmažíme a přidáme mrkev s celerem.

2. 

voda 50 ml

Podle potřeby podlijeme trochu vody a ingredience udusíme doměkka - téměř na kaši.

3. 

vepřové mleté maso 500 g

K zeleninovému základu přidáme mleté maso.

4. 

sůl 1 ČL  česnek 2 stroužky  pepř černý mletý ½ ČL  oregano 1 ČL

Promícháme, přidáme sůl, prolisovaný česnek, pepř a oregano. Opět zamícháme a chvíli opékáme.

5. 

víno červené suché 150 ml  rajský protlak 200 g  rajčata sterilizované

Maso podlijeme vínem a přimícháme rajský protlak. Můžeme přidat i konzervovaná nasekaná rajčata. Za častého míchání boloňskou omáčku vaříme 20-30 minut.

6. 

těstoviny - Špagety 400 g

Špagety uvaříme a před servírováním každou porci přelijeme připravenou omáčkou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit