Květákové špagety

Špagety s květákovou omáčkou.
recept,fotorecept,květák,těstoviny - Špagety,Těstoviny
Těstoviny
Ingredience
Ingredience
květák | 600 174 | gramů kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 300 192 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 30 105 | gramů kcal | |
máslo | 20 147 | gramů kcal | |
oregano | 1 40 | polévková lžíce kcal | |
pažitka sušená | 2 84 | polévkové lžíce kcal | |
sýr tavený | 30 78 | gramů kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
těstoviny - Špagety | 400 1452 | gramů kcal | |
voda | ½ 0 | kcal | |
česnek | 1 6 | stroužek kcal |
Recept
1.
květák 600 gramů • sůl ½ čajové lžičky • voda ½ L
Květák ořežeme od středu na menší růžičky a i s košťálem ho dáme vařit do osolené vody.

2.
Po uvaření polovinu květáku rozmixujeme ve vodě, v níž se vařil a druhou polovinu najemno rozmačkáme.

3.
máslo 20 gramů • sýr tavený 30 gramů • mouka hladká 30 gramů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů • česnek 1 stroužek
K rozmixované polovině přidáme máslo a sýr, převaříme a přilijeme zavářku z mouky a mléka. Vaříme do zhoustnutí, přisypeme druhou - rozmačkanou polovinu květáku. Nakonec můžeme přidat prolisovaný česnek a podle chuti ještě dosolit.

4.
pažitka sušená 2 polévkové lžíce • oregano 1 polévková lžíce • těstoviny - Špagety 400 gramů
Špagety uvaříme ve slané vodě se sušenou pažitkou a oreganem. Scedíme. Servírujeme je polité květákovou omáčkou a posypané strouhaným sýrem.

Dobrou chuť!