Květákové špagety
Špagety s květákovou omáčkou.
recept,fotorecept,květák,těstoviny - Špagety,Těstoviny,Sezónní recepty
Těstoviny
Ingredience
Ingredience
květák | 600 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 300 | mililitrů | |
mouka hladká | 30 | gramů | |
máslo | 20 | gramů | |
oregano | 1 | polévková lžíce | |
pažitka sušená | 2 | polévkové lžíce | |
sýr tavený | 30 | gramů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
těstoviny - Špagety | 400 | gramů | |
voda | ½ | ||
česnek | 1 | stroužek |
Recept
1.
květák 600 gramů • sůl ½ čajové lžičky • voda ½ L
Květák ořežeme od středu na menší růžičky a i s košťálem ho dáme vařit do osolené vody.
2.
Po uvaření polovinu květáku rozmixujeme ve vodě, v níž se vařil a druhou polovinu najemno rozmačkáme.
3.
máslo 20 gramů • sýr tavený 30 gramů • mouka hladká 30 gramů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů • česnek 1 stroužek
K rozmixované polovině přidáme máslo a sýr, převaříme a přilijeme zavářku z mouky a mléka. Vaříme do zhoustnutí, přisypeme druhou - rozmačkanou polovinu květáku. Nakonec můžeme přidat prolisovaný česnek a podle chuti ještě dosolit.
4.
pažitka sušená 2 polévkové lžíce • oregano 1 polévková lžíce • těstoviny - Špagety 400 gramů
Špagety uvaříme ve slané vodě se sušenou pažitkou a oreganem. Scedíme. Servírujeme je polité květákovou omáčkou a posypané strouhaným sýrem.
Dobrou chuť!