svetvemne.cz

Květákové špagety

    

Špagety s květákovou omáčkou.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
květák600gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%300mililitrů
mouka hladká30gramů
máslo20gramů
oregano1polévková lžíce
pažitka sušená2polévkové lžíce
sýr tavený30gramů
sůl½čajové lžičky
těstoviny - Špagety400gramů
voda½
česnek1stroužek

1. 

květák 600 gramů  sůl ½ čajové lžičky  voda ½ L

Květák ořežeme od středu na menší růžičky a i s košťálem ho dáme vařit do osolené vody.

2. 

Po uvaření polovinu květáku rozmixujeme ve vodě, v níž se vařil a druhou polovinu najemno rozmačkáme.

3. 

máslo 20 gramů  sýr tavený 30 gramů  mouka hladká 30 gramů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů  česnek 1 stroužek

K rozmixované polovině přidáme máslo a sýr, převaříme a přilijeme zavářku z mouky a mléka. Vaříme do zhoustnutí, přisypeme druhou - rozmačkanou polovinu květáku. Nakonec můžeme přidat prolisovaný česnek a podle chuti ještě dosolit.

4. 

pažitka sušená 2 polévkové lžíce  oregano 1 polévková lžíce  těstoviny - Špagety 400 gramů

Špagety uvaříme ve slané vodě se sušenou pažitkou a oreganem. Scedíme. Servírujeme je polité květákovou omáčkou a posypané strouhaným sýrem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit