Špagety Carbonara
Carbonara je tradiční italská úprava těstovin se slaninou, sýrem Pecorino a vajíčky. Nejvhodnější těstoviny na přípravu jsou právé špagety.
recept,fotorecept,těstoviny - Špagety,vepřový bůček uzený,sýr Pecorino,Těstoviny,Recepty italské kuchyně
Těstoviny
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
petrželová nať | - | ||
sýr Pecorino | 80 | gramů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
těstoviny - Špagety | 200 | gramů | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
vepřový bůček uzený | 80 | gramů | |
voda | 1.5 | litru |
Recept
1.
těstoviny - Špagety 200 gramů • voda 1.5 litru • sůl ½ čajové lžičky
Špageti dáme vařit (dle návodu) do osolené vařící vody přibližně 5 minut.
3.
sýr Pecorino 60 gramů
Do pánve ke slanině přidáme scezené špagety, najemno nastrouhaný sýr a promícháme.
Dobrou chuť!