Špagety Carbonara

Carbonara je tradiční italská úprava těstovin se slaninou, sýrem Pecorino a vajíčky. Nejvhodnější těstoviny na přípravu jsou právé špagety.
recept,fotorecept,těstoviny - Špagety,vepřový bůček uzený,sýr Pecorino,Těstoviny,Recepty italské kuchyně
Těstoviny
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
petrželová nať | 0 ?? | kcal | |
sýr Pecorino | 80 310 | gramů kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
těstoviny - Špagety | 200 726 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal | |
vepřový bůček uzený | 80 289 | gramů kcal | |
voda | 1.5 0 | litru kcal |
Recept
1.
těstoviny - Špagety 200 gramů • voda 1.5 litru • sůl ½ čajové lžičky
Špageti dáme vařit (dle návodu) do osolené vařící vody přibližně 5 minut.


3.
sýr Pecorino 60 gramů
Do pánve ke slanině přidáme scezené špagety, najemno nastrouhaný sýr a promícháme.


Dobrou chuť!