RECEPTY

Špagety Carbonara

Špagety Carbonara

Carbonara je tradiční italská úprava těstovin se slaninou, sýrem Pecorino a vajíčky. Nejvhodnější těstoviny na přípravu jsou právé špagety.

recept,fotorecept,těstoviny - Špagety,vepřový bůček uzený,sýr Pecorino,Těstoviny,Recepty italské kuchyně

Těstoviny

Recepty italské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

petrželová nať-
sýr Pecorino80gramů
sůl½čajové lžičky
těstoviny - Špagety200gramů
vejce slepičí2kusy
vepřový bůček uzený80gramů
voda1.5litru

 

Recept

1. 

těstoviny - Špagety 200 gramů  voda 1.5 litru  sůl ½ čajové lžičky

Špageti dáme vařit (dle návodu) do osolené vařící vody přibližně 5 minut.

2. 

vepřový bůček uzený 80 gramů

Slaninu nakrájíme na tenké proužky a dokřupava opečeme na pánvi.

3. 

sýr Pecorino 60 gramů

Do pánve ke slanině přidáme scezené špagety, najemno nastrouhaný sýr a promícháme.

4. 

vejce slepičí 2 kusy

Vypneme ohřev pod pánví a přimícháme vejce.

5. 

petrželová nať  sýr Pecorino 20 gramů

Servírujeme posypané trochou petrželky a zbytkem sýra.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie