svetvemne.cz

Zeleninová polévka

Jemně nasládlá máslová polévka s jarní kedlubnou, mrkvičkou, hráškem, ranými brambůrkami ... Chutná nejen všem dětem, ale i všem dospělým.

 

Počet porcí: 6

Čas přípravy: 40 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

 

 
 
brambory nové200gramů
hrášek100gramů
kedluben200gramů
kmín drcený½čajové lžičky
mrkev200gramů
máslo30gramů
pšeničná krupice40gramů
sůl1čajová lžička
sůl zeleninová Natur
vejce slepičí2kusy
voda2litry

1. 

kedluben 200 g  mrkev 200 g

Kedlubnu oloupeme a nahrubo nastrouháme. Mrkev očistíme, polovinu nakrájíme na kolečka, polovinu nastrouháme jako kedlubnu.

2. 

máslo 30 g

V hrnci rozpustíme máslo.

3. 

hrášek 100 g

Na máslo vhodíme zeleninu a pár minut ji osmažíme. Přidáme hrášek, promícháme.

4. 

brambory nové 200 g  voda 2 l  kmín drcený ½ ČL  sůl 1 ČL

Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme je k zelenině a přisypeme kmín. Přilijeme horkou vodu. Pro starší děti a dospělé přisypeme sůl. Vaříme 15 minut - do změknutí zeleniny.

5. 

vejce slepičí 2 ks  pšeničná krupice 40 g

Vajíčko smícháme s dětskou krupicí. Těstíčko necháme chvíli odstát a pak ho přes sítko na halušky protlačíme do polévky.

6. 

Polévku vaříme než noky vyplavou na povrch.

7. 

sůl zeleninová Natur

Pro dospělé podle chuti můžeme přidat zeleninovou sůl.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit