svetvemne.cz

Zeleninová polévka

     

Jemně nasládlá máslová polévka s jarní kedlubnou, mrkvičkou, hráškem, ranými brambůrkami ... Chutná nejen všem dětem, ale i všem dospělým.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
brambory nové200gramů
hrášek100gramů
kedluben200gramů
kmín drcený½čajové lžičky
mrkev200gramů
máslo30gramů
pšeničná krupice40gramů
sůl1čajová lžička
sůl zeleninová Natur0
vejce slepičí2kusy
voda2litry

1. 

kedluben 200 gramů  mrkev 200 gramů

Kedlubnu oloupeme a nahrubo nastrouháme. Mrkev očistíme, polovinu nakrájíme na kolečka, polovinu nastrouháme jako kedlubnu.

2. 

máslo 30 gramů

V hrnci rozpustíme máslo.

3. 

hrášek 100 gramů

Na máslo vhodíme zeleninu a pár minut ji osmažíme. Přidáme hrášek, promícháme.

4. 

brambory nové 200 gramů  voda 2 litry  kmín drcený ½ čajové lžičky  sůl 1 čajová lžička

Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme je k zelenině a přisypeme kmín. Přilijeme horkou vodu. Pro starší děti a dospělé přisypeme sůl. Vaříme 15 minut - do změknutí zeleniny.

5. 

vejce slepičí 2 kusy  pšeničná krupice 40 gramů

Vajíčko smícháme s dětskou krupicí. Těstíčko necháme chvíli odstát a pak ho přes sítko na halušky protlačíme do polévky.

6. 

Polévku vaříme než noky vyplavou na povrch.

7. 

sůl zeleninová Natur

Pro dospělé podle chuti můžeme přidat zeleninovou sůl.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit