Zeleninová polévka

Jemně nasládlá máslová polévka s jarní kedlubnou, mrkvičkou, hráškem, ranými brambůrkami ... Chutná nejen všem dětem, ale i všem dospělým.
recept,fotorecept,kedluben,mrkev,hrášek,brambory nové,Zeleninové polévky,Recepty na jídla pro děti,Sezónní recepty
Zeleninové polévky
Kategorie
Zeleninové polévky › Recepty na jídla pro děti › Sezónní recepty › Sezona - kedlubna › Sezona - Nové brambory › Sezona - Mrkev › Sezona - hrášek ›Ingredience
Ingredience
brambory nové | 200 126 | gramů kcal | |
hrášek | 100 76 | gramů kcal | |
kedluben | 200 58 | gramů kcal | |
kmín drcený | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
mrkev | 200 90 | gramů kcal | |
máslo | 30 221 | gramů kcal | |
pšeničná krupice | 40 145 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
sůl zeleninová Natur | 3 9 | gramy kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal | |
voda | 2 0 | litry kcal |
Recept
1.
kedluben 200 gramů • mrkev 200 gramů
Kedlubnu oloupeme a nahrubo nastrouháme. Mrkev očistíme, polovinu nakrájíme na kolečka, polovinu nastrouháme jako kedlubnu.



4.
brambory nové 200 gramů • voda 2 litry • kmín drcený ½ čajové lžičky • sůl 1 čajová lžička
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme je k zelenině a přisypeme kmín. Přilijeme horkou vodu. Pro starší děti a dospělé přisypeme sůl. Vaříme 15 minut - do změknutí zeleniny.

5.
vejce slepičí 2 kusy • pšeničná krupice 40 gramů
Vajíčko smícháme s dětskou krupicí. Těstíčko necháme chvíli odstát a pak ho přes sítko na halušky protlačíme do polévky.

6.
Polévku vaříme než noky vyplavou na povrch.


Dobrou chuť!