svetvemne.cz

Veganské recepty

 
Limetkový cheesecake (raw, vegan)

Recept na velmi jemný, osvěžující a chuťově fantastický dezert z ořechů a limetek. Příprava je nenáročná a potěší chuťové buňky nejen veganů a vegetariánů.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Zelné kofty

Veganské, smažené, zelné "karbanátky" oblíbené nejen v indické kuchyni. Podáváme s rýží, bramborami, omáčkami či saláty.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Nepečený mrkvový dort s banánovým krémem

Téměř raw, zdravý dortík z mrkve, banánů, ořechů, arašídů, kokosu,...bez mouky, cukru, mléka, vajec a samozřejmě bez pečení. Pokud místo pražených arašídů použijeme jen čisté ořechy vytvoříme dort raw a nejen téměř :-)

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

vysoká

Labužnické fazole na cibulce

Pestřejší verze fazolek na cibulce se sladkou mrkví v redukované rajčatové omáčce.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Prívarok z červené čočky s kokosovým mlékem

Recept na hřejivý indický čočkový dhal s kokosovým mlékem (Coconut red lenthil dhal). Podáváme s rýží, dušenou zeleninou, raitou, zeleninovou koftou... nebo jen s chlebovou plackou. Udávaný počet porcí závisí na kombinaci s jinými jídly.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

nízká

Pomerančový salát s hroznovým vínem a chalvou

Rychlý zdravý pamlsek. Rozhodně lepší než kupované "sušenky".

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

5 min.

Obtížnost

nízká

Smažený květák v cizrnovém těstíčku

Květáková pakora (Gobi Pakora) je jedna z mnoha chutných a křupavých zeleninových pakor oblíbených v Indii. Podává se jako večerní občerstvení s dobrým šálkem čaje. Může být také součástí obědového menu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Sladké brambory s cuketou a indickým kořením

Miska sladkých brambor a cukety je plná vitaminů a minerálů. Podáváme jako samostatný chod k dietní večeři. Pokrm je vhodný i jako příloha v nevegetariánské stravě.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Banánová pohanka s karobem

Zdravá snídaně, plná energie na celé dopoledne :) a bez cukru.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

střední

Špenátové brambory

Chutná a nutričně hodnotnější bramborová příloha na orientální způsob.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Quinoa salát s čerstvou zeleninou

Chutný zdravý salát.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Dušené zelí s tempehem

Nenáročný recept na dušené zelí s tempehem vhodný jako příloha ke grilované zelenině, grilovanému sýru, nebo i jako samostatný pokrm.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Segedín s tempehem

Recept na segedínský guláš s tempehem jako vynikající náhradou masa - nutriční i chuťovou.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Celozrnné nudle s cuketou

Rychlý zdravý oběd i večeře. Při dodržení postupu přípravy vás výsledek zaručeně nezklame a pochutná si i zarytý nepřítel celozrnných výrobků. :-)

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

nízká

Ovesná kaše s pohankou

Hustá kaše ze zdravé pohanky, plná vlákniny a sladkých banánů. Skvělý start do dne a energie na celé dopoledne po jejím zkonzumování.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

nízká

Míchané tofu s ředkví

Recept na chutné, šťavnaté a nutričně bohaté veganské jídlo na způsob míchaných vajec (bez vajec).

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

nízká

Plněná veganská tykev

Chutná plněná tykev bez masa. Podáváme s bramborovou přílohou.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Kombu Dashi

Recept na vegetariánské Dashi - vývar z řas Kombu. V japonské kuchyni se používá jako základní složka pro více jídel.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

4 h.

Obtížnost

nízká

Květák s indickým kořením

Recept na pikantní květák s indickým kořením a cizrnou. Jako přílohu můžeme podávat rýži basmati.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Hrachový prívarok s medvědím česnekem

Zdravý a chutný prívarok z půleného sušeného žlutého hrachu a medvědího česneku. Recept je inspirovaný oblíbeným indickým jídlem Dal palak, ve kterém je hrách kombinovaný se špenátem. Podáváme s rýží basmati, pro nevegetariány doporučujeme vařené uzené. :)

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit