Květák s indickým kořením
![Květák s indickým kořením](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001611/img_cs_4x3/kvetak-s-indickym-korenim_00180.jpg)
Recept na pikantní květák s indickým kořením a cizrnou. Jako přílohu můžeme podávat rýži basmati.
recept,fotorecept,koření kurkuma ,koření Garam masala, koření římský kmín mletý - jeera,květák,Bezmasá jídla,Veganské recepty,Vegetariánské recepty,Recepty indické kuchyně,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Bezmasá jídla Veganské recepty Vegetariánské recepty Recepty indické kuchyně Bezlaktózové Bezlepkové Sezónní recepty Asijská kuchyně Sezona - Květák
Ingredience
Ingredience
koření římský kmín mletý - jeera | ½ | čajové lžičky | |
cibule | 120 | gramů | |
cizrna sterilizovaná | 240 | gramů | |
koření Garam masala | 1 | polévková lžíce | |
koření kurkuma | 1 | polévková lžíce | |
květák | 560 | gramů | |
olej sezamový | 1 | polévková lžíce | |
rajčata sterilizované | 400 | gramů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
voda | 100 | mililitrů |
Recept
1.
olej sezamový 1 polévková lžíce • koření kurkuma 1 polévková lžíce • koření Garam masala 1 polévková lžíce • koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky
Na oleji jemně osmahneme koření.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001611/small/IMG_8088.jpg)
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001611/small/IMG_8091.jpg)
3.
rajčata sterilizované 400 gramů • voda 100 mililitrů
Do hrnce přidáme na menší kousky nakrájená sterilovaná rajčata i s nálevem. Přilijeme vodu. Promícháme a chvíli podusíme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001611/small/IMG_8092.jpg)
4.
květák 560 gramů • cizrna sterilizovaná 240 gramů • sůl ½ čajové lžičky
Květák rozebereme na růžičky, opláchneme a přidáme do omáčky. Přidáme scezenou sterilovanou cizrnu. Osolíme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001611/small/IMG_8099.jpg)
5.
Zakryjeme a za občasného promíchání dusíme, dokud květák nezměkne. Podle potřeby můžeme přidat trošku vody, pokud by se nám rychle odpařila.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001611/small/IMG_8100.jpg)
Dobrou chuť!