svetvemne.cz

Květák s indickým kořením

    

Recept na pikantní květák s indickým kořením a cizrnou. Jako přílohu můžeme podávat rýži basmati.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
koření římský kmín mletý - jeera½čajové lžičky
cibule120gramů
cizrna sterilizovaná240gramů
koření Garam masala1polévková lžíce
koření kurkuma 1polévková lžíce
květák560gramů
olej sezamový1polévková lžíce
rajčata sterilizované400gramů
sůl½čajové lžičky
voda100mililitrů

1. 

olej sezamový 1 polévková lžíce  koření kurkuma  1 polévková lžíce  koření Garam masala 1 polévková lžíce  koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky

Na oleji jemně osmahneme koření.

2. 

cibule 120 gramů

Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Chvíli cibuli opékáme.

3. 

rajčata sterilizované 400 gramů  voda 100 mililitrů

Do hrnce přidáme na menší kousky nakrájená sterilovaná rajčata i s nálevem. Přilijeme vodu. Promícháme a chvíli podusíme.

4. 

květák 560 gramů  cizrna sterilizovaná 240 gramů  sůl ½ čajové lžičky

Květák rozebereme na růžičky, opláchneme a přidáme do omáčky. Přidáme scezenou sterilovanou cizrnu. Osolíme.

5. 

Zakryjeme a za občasného promíchání dusíme, dokud květák nezměkne. Podle potřeby můžeme přidat trošku vody, pokud by se nám rychle odpařila.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit