RECEPTY

Květák s indickým kořením

Květák s indickým kořením

Recept na pikantní květák s indickým kořením a cizrnou. Jako přílohu můžeme podávat rýži basmati.

recept,fotorecept,koření kurkuma ,koření Garam masala, koření římský kmín mletý - jeera,květák,Bezmasá jídla,Veganské recepty,Vegetariánské recepty,Recepty indické kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové

Bezmasá jídla

Recepty indické kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

koření římský kmín mletý - jeera½čajové lžičky
cibule120gramů
cizrna sterilizovaná240gramů
koření Garam masala1polévková lžíce
koření kurkuma 1polévková lžíce
květák560gramů
olej sezamový1polévková lžíce
rajčata sterilizované400gramů
sůl½čajové lžičky
voda100mililitrů

 

Recept

1. 

olej sezamový 1 polévková lžíce  koření kurkuma  1 polévková lžíce  koření Garam masala 1 polévková lžíce  koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky

Na oleji jemně osmahneme koření.

2. 

cibule 120 gramů

Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Chvíli cibuli opékáme.

3. 

rajčata sterilizované 400 gramů  voda 100 mililitrů

Do hrnce přidáme na menší kousky nakrájená sterilovaná rajčata i s nálevem. Přilijeme vodu. Promícháme a chvíli podusíme.

4. 

květák 560 gramů  cizrna sterilizovaná 240 gramů  sůl ½ čajové lžičky

Květák rozebereme na růžičky, opláchneme a přidáme do omáčky. Přidáme scezenou sterilovanou cizrnu. Osolíme.

5. 

Zakryjeme a za občasného promíchání dusíme, dokud květák nezměkne. Podle potřeby můžeme přidat trošku vody, pokud by se nám rychle odpařila.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie