svetvemne.cz

Květák s indickým kořením

     

Recept na pikantní květák s indickým kořením a cizrnou. Jako přílohu můžeme podávat rýži basmati.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
koření římský kmín mletý - jeera½čajové lžičky
Cibule120gramů
Cizrna sterilizovaná240gramů
Koření garam masala1polévková lžíce
Koření kurkuma 1polévková lžíce
Květák560gramů
Olej sezamový1polévková lžíce
Rajčata sterilizované400gramů
Sůl½čajové lžičky
Voda100mililitrů

1. 

olej sezamový 1 PL  koření kurkuma  1 PL  koření Garam masala 1 PL  koření římský kmín mletý - jeera ½ ČL

Na oleji jemně osmahneme koření.

2. 

cibule 120 g

Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Chvíli cibuli opékáme.

3. 

rajčata sterilizované 400 g  voda 100 ml

Do hrnce přidáme na menší kousky nakrájená sterilovaná rajčata i s nálevem. Přilijeme vodu. Promícháme a chvíli podusíme.

4. 

květák 560 g  cizrna sterilizovaná 240 g  sůl ½ ČL

Květák rozebereme na růžičky, opláchneme a přidáme do omáčky. Přidáme scezenou sterilovanou cizrnu. Osolíme.

5. 

Zakryjeme a za občasného promíchání dusíme, dokud květák nezměkne. Podle potřeby můžeme přidat trošku vody, pokud by se nám rychle odpařila.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit