Sladké brambory s cuketou a indickým kořením
Miska sladkých brambor a cukety je plná vitaminů a minerálů. Podáváme jako samostatný chod k dietní večeři. Pokrm je vhodný i jako příloha v nevegetariánské stravě.
recept,fotorecept,koření Garam masala,brambory sladké ,cuketa,Bezmasá jídla,Vegetariánské recepty,Veganské recepty,,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bezmasá jídla
Kategorie
Bezmasá jídla Vegetariánské recepty Veganské recepty Bezlepkové Bezlaktózové Sezona - Cuketa
Ingredience
Ingredience
brambory sladké | 500 | gramů | |
cibule červená | 50 | gramů | |
cuketa | 500 | gramů | |
koření Garam masala | 1 | čajová lžička | |
olej slunečnicový | 2 | polévkové lžíce | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl | - | ||
voda | 2 | polévkové lžíce | |
zázvor kořen | 5 | gramů | |
česnek | 5 | gramů |
Recept
1.
cibule červená 50 gramů • olej slunečnicový 2 polévkové lžíce
Cibuli oloupeme, nakrájíme a opečeme na troše oleje.
3.
koření Garam masala 1 čajová lžička
K opečené cibuli přidáme česnek, zázvor a indickou kořenící směs. Chvíli osmahneme.
4.
brambory sladké 500 gramů
Batáty umyjeme, odkrojíme tvrdší konce a vykrojíme případné nedostatky :) (neloupeme). Nakrájíme na kostky... ...
5.
sůl 1 čajová lžička • voda 2 polévkové lžíce
... přidáme k cibuli, osolíme, promícháme, podlijeme vodou a 15 minut dusíme pod pokličkou.
7.
Cuketu přidáme ke sladkým bramborám, promícháme a spolu dusíme asi 10 minut.
Dobrou chuť!