Grilované zeleninové špízy s pestem
Výborná grilovaná pochoutka nejen pro vegetariány.
recept,fotorecept,cuketa,rajčata cherry,Bezmasá jídla,Recepty na letní grilování,Vegetariánské recepty,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Kategorie
Bezmasá jídla › Recepty na letní grilování › Vegetariánské recepty › Bezlepkové › Sezona - Cuketa ›
Ingredience
Ingredience
bazalka | 10 | lístků | |
cuketa | 150 | gramů | |
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
olivy zelené | 30 | gramů | |
ořechy piniové | 15 | gramů | |
rajčata cherry | 150 | gramů | |
sýr Feta | 80 | gramů | |
česnek | 1 | stroužek |
Recept
1.
ořechy piniové 15 gramů • bazalka 10 lístků • česnek 1 stroužek • olej olivový 2 polévkové lžíce
Pesto na marinádu připravíme rozmixováním opražených piniových oříšků, bazalky a česneku. Vše spolu promícháme a zalijeme olejem.
2.
sýr Feta 80 gramů • cuketa 150 gramů • rajčata cherry 150 gramů • olivy zelené 30 gramů
Sýr feta nakrájíme na kostičky, cuketu na půlkolečka. Na špejle postupně napichujeme cherry rajčata, sýr, cuketu a zelené olivy.
3.
Špízy vložíme do pesta, necháme 20 minut marinovat na chladném místě. Občas špízy promícháme s marinádou.
4.
Na horkou grilovací pánev, nebo na alobal na grilu, položíme špízy. Při občasném otáčení grilujeme 4 minuty.
Dobrou chuť!