Zelí pak choi s houbami shiitake
Jednoduchý recept na přípravu čínského zelí Pak choi a aromatickými houbami shiitake na česneku a zázvoru s trochou ústřičné omáčky.
recept,fotorecept,houby shiitake,zelí pak choi,Bezmasá jídla,Vietnamská kuchyně,Vegetariánské recepty,Veganské recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bezmasá jídla
Vietnamská kuchyně
Kategorie
Bezmasá jídla Vietnamská kuchyně Vegetariánské recepty Veganské recepty Bezlepkové Bezlaktózové Asijská kuchyně
Ingredience
Ingredience
houby shiitake | 50 | gramů | |
mrkev | 30 | gramů | |
olej arašídový | 2 | polévkové lžíce | |
omáčka ústřičná | 2 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
sůl | ¼ | čajové lžičky | |
voda | 50 | mililitrů | |
zelí pak choi | 250 | gramů | |
zázvor kořen | 10 | gramů | |
česnek | 3 | stroužky |
Recept
5.
česnek 3 stroužky
Očištěný česnek nakrájíme na nepříliš tenké plátky, aby se rychle v pánvi nespálil.
6.
pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • sůl ¼ čajové lžičky
Do pánve přidáme houby a česnek. Opepříme, osolíme a restujeme dalších 5 minut.
7.
omáčka ústřičná 2 polévkové lžíce • voda 50 mililitrů
Přidáme ústřičnou omáčku, trochu vody a promícháme.
8.
zelí pak choi 250 gramů
Zelí si podélně nakrájíme a ořežeme tvrdé části. Dobře propláchneme pod tekoucí vodou ve větším sítku, abychom se zbavili případných zrnek písku a hlíny.
9.
Zelí přidáme do pánve...
10.
... a dusíme přikryté 8 až 10 minut.
11.
Servírujeme v misce. Na spodek dáme nudle nebo rýži. Stékající omáčka je dobře ochutí.
Dobrou chuť!