svetvemne.cz

Zelí pak choi s houbami shiitake

    

Jednoduchý recept na přípravu čínského zelí Pak choi a aromatickými houbami shiitake na česneku a zázvoru s trochou ústřičné omáčky.

Ukuchtil

Počet porcí

1

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
houby shiitake50gramů
mrkev30gramů
olej arašídový2polévkové lžíce
omáčka ústřičná2polévkové lžíce
pepř černý mletý¼čajové lžičky
sůl¼čajové lžičky
voda50mililitrů
zelí pak choi250gramů
zázvor kořen10gramů
česnek3stroužky

1. 

zázvor kořen 10 gramů

Zázvor oloupeme a nakrájíme na malé hranolky.

2. 

mrkev 30 gramů

Mrkev očistíme a nakrájíme.

3. 

olej arašídový 2 polévkové lžíce

Ve woku orestujeme zázvor s mrkví na oleji přibližně 5 minut.

4. 

houby shiitake 50 gramů

Menší houby nakrájíme na poloviny a větší na čtvrtiny.

5. 

česnek 3 stroužky

Očištěný česnek nakrájíme na nepříliš tenké plátky, aby se rychle v pánvi nespálil.

6. 

pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  sůl ¼ čajové lžičky

Do pánve přidáme houby a česnek. Opepříme, osolíme a restujeme dalších 5 minut.

7. 

omáčka ústřičná 2 polévkové lžíce  voda 50 mililitrů

Přidáme ústřičnou omáčku, trochu vody a promícháme.

8. 

zelí pak choi 250 gramů

Zelí si podélně nakrájíme a ořežeme tvrdé části. Dobře propláchneme pod tekoucí vodou ve větším sítku, abychom se zbavili případných zrnek písku a hlíny.

9. 

Zelí přidáme do pánve...

10. 

... a dusíme přikryté 8 až 10 minut.

11. 

Servírujeme v misce. Na spodek dáme nudle nebo rýži. Stékající omáčka je dobře ochutí.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit