svetvemne.cz

Zelí pak choi s houbami shiitake

     

Jednoduchý recept na přípravu čínského zelí Pak choi a aromatickými houbami shiitake na česneku a zázvoru s trochou ústřičné omáčky.

Ukuchtil

Počet porcí

1

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Houby shiitake50gramů
Mrkev30gramů
Olej arašídový2polévkové lžíce
Omáčka ústřičná2polévkové lžíce
Pepř černý mletý¼čajové lžičky
Sůl¼čajové lžičky
Voda50mililitrů
Zelí pak choi250gramů
Zázvor kořen10gramů
Česnek3stroužky

1. 

zázvor kořen 10 g

Zázvor oloupeme a nakrájíme na malé hranolky.

2. 

mrkev 30 g

Mrkev očistíme a nakrájíme.

3. 

olej arašídový 2 PL

Ve woku orestujeme zázvor s mrkví na oleji přibližně 5 minut.

4. 

houby shiitake 50 g

Menší houby nakrájíme na poloviny a větší na čtvrtiny.

5. 

česnek 3 stroužky

Očištěný česnek nakrájíme na nepříliš tenké plátky, aby se rychle v pánvi nespálil.

6. 

pepř černý mletý ¼ ČL  sůl ¼ ČL

Do pánve přidáme houby a česnek. Opepříme, osolíme a restujeme dalších 5 minut.

7. 

omáčka ústřičná 2 PL  voda 50 ml

Přidáme ústřičnou omáčku, trochu vody a promícháme.

8. 

zelí pak choi 250 g

Zelí si podélně nakrájíme a ořežeme tvrdé části. Dobře propláchneme pod tekoucí vodou ve větším sítku, abychom se zbavili případných zrnek písku a hlíny.

9. 

Zelí přidáme do pánve...

10. 

... a dusíme přikryté 8 až 10 minut.

11. 

Servírujeme v misce. Na spodek dáme nudle nebo rýži. Stékající omáčka je dobře ochutí.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit