Sladká polenta

Zdravá snídaně i večeře. Díky vysokému obsahu vlákniny a relativně nízkému obsahu cukru vhodná i jako pamlsek pro dietáře.
recept,fotorecept,kukuřičná krupice (polenta),hruška,rozinky,Sladká jídla,Bezlepkové,Bezlaktózové
Sladká jídla
Ingredience
Ingredience
citron | ½ ?? | kusu kcal | |
cukr třtinový | 60 238 | gramů kcal | |
cukr vanilkový | 2 145 | balení kcal | |
hruška | 500 330 | gramů kcal | |
kukuřičná krupice (polenta) | 300 1050 | gramů kcal | |
med | 4 197 | polévkové lžíce kcal | |
ořechy vlašské | 100 674 | gramů kcal | |
pomerančová šťáva | 200 90 | mililitrů kcal | |
rozinky | 100 284 | gramů kcal | |
skořice mletá | 2 25 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 1 0 | špetka kcal | |
voda | 1500 0 | mililitrů kcal |
Recept
1.
kukuřičná krupice (polenta) 300 gramů • voda 300 mililitrů
Kukuřičnou krupici zalijeme v misce vroucí vodou. Takto v ní potlačíme nahořklou chuť.

2.
voda 1200 mililitrů • sůl 1 špetka
Obsah misky vložíme do studené vody se špetkou soli, dobře rozmícháme a uvedeme do varu.

3.
Za cca 30 minut od varu, za téměř stálého míchání, uvaříme kaši.

4.
hruška 500 gramů • citron ½ kusu • rozinky 100 gramů • ořechy vlašské 100 gramů
Hrušky oloupeme, odstraníme jadřince, nakrájíme je na malé kostičky a ve větší misce je pokapeme šťávou z citronu. Rozinky namočíme. Ořechy nasekáme najemno nebo umeleme.

5.
cukr třtinový 60 gramů • med 4 polévkové lžíce • cukr vanilkový 2 balení • skořice mletá 2 čajové lžičky • pomerančová šťáva 200 mililitrů
Rozinky scedíme, přisypeme je k hruškám a přimícháme uvařenou kukuřičnou kaši. Do kaše vmícháme třtinový cukr, med, skořici, vanilkový cukr a šťávu asi ze dvou pomerančů.

6.
Nakonec zamícháme ořechy.

7.
Polentu vylijeme na velký plech, který si nejprve polejeme studenou vodou.

8.
Po úplném vychladnutí nakrájíme a servírujeme.

Dobrou chuť!