RECEPTY

Sladká polenta

Sladká polenta

Zdravá snídaně i večeře. Díky vysokému obsahu vlákniny a relativně nízkému obsahu cukru vhodná i jako pamlsek pro dietáře.

recept,fotorecept,kukuřičná krupice (polenta),hruška,rozinky,Sladká jídla,Bezlaktózové,Bezlepkové

Sladká jídla

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

citron½kusu
cukr třtinový60gramů
cukr vanilkový2balení
hruška500gramů
kukuřičná krupice (polenta)300gramů
med4polévkové lžíce
ořechy vlašské100gramů
pomerančová šťáva200mililitrů
rozinky100gramů
skořice mletá2čajové lžičky
sůl1špetka
voda1500mililitrů

 

Recept

1. 

kukuřičná krupice (polenta) 300 gramů  voda 300 mililitrů

Kukuřičnou krupici zalijeme v misce vroucí vodou. Takto v ní potlačíme nahořklou chuť.

2. 

voda 1200 mililitrů  sůl 1 špetka

Obsah misky vložíme do studené vody se špetkou soli, dobře rozmícháme a uvedeme do varu.

3. 

Za cca 30 minut od varu, za téměř stálého míchání, uvaříme kaši.

4. 

hruška 500 gramů  citron ½ kusu  rozinky 100 gramů  ořechy vlašské 100 gramů

Hrušky oloupeme, odstraníme jadřince, nakrájíme je na malé kostičky a ve větší misce je pokapeme šťávou z citronu. Rozinky namočíme. Ořechy nasekáme najemno nebo umeleme.

5. 

cukr třtinový 60 gramů  med 4 polévkové lžíce  cukr vanilkový 2 balení  skořice mletá 2 čajové lžičky  pomerančová šťáva 200 mililitrů

Rozinky scedíme, přisypeme je k hruškám a přimícháme uvařenou kukuřičnou kaši. Do kaše vmícháme třtinový cukr, med, skořici, vanilkový cukr a šťávu asi ze dvou pomerančů.

6. 

Nakonec zamícháme ořechy.

7. 

Polentu vylijeme na velký plech, který si nejprve polejeme studenou vodou.

8. 

Po úplném vychladnutí nakrájíme a servírujeme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit