svetvemne.cz

Cheesecake

Recept na přípravu, dnes již celosvětově proslulého tvarohového zákusku.

 

Počet porcí: 8

Čas přípravy: 1 h. 20 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Citronová kůra1čajová lžička
Citronová šťáva1polévková lžíce
Cukr krystalový140gramů
Cukr vanilkový36gramů
Mascarpone250gramů
Máslo75gramů
Pudink vanilkový2polévkové lžíce
Sušenky máslové140gramů
Sůl1špetka
Tvaroh jemný nízkotučný250gramů
Vejce slepičí3kusy

1. Příprava korpusu

sušenky máslové 140 g

Sušenky rozdrtíme v kuchyňském robotu nebo pomocí kuchyňského válečku.

Příprava korpusu

2. 

máslo 75 g

Promícháme s měkkým máslem.

3. 

Umícháme homogenní hmotu, kterou utlačíme na dno máslem vymazané formy (průměr cca 20 cm).

4. Příprava náplně

vejce slepičí 3 ks  mascarpone 250 g  tvaroh jemný nízkotučný 250 g  cukr krystalový 140 g  cukr vanilkový 36 g  citronová kůra 1 ČL  citronová šťáva 1 PL  sůl 1 špetka  pudink vanilkový 2 PL

Do větší misky dáme vajíčka, mascarpone sýr, jemný tvaroh, cukr, citronovou šťávu a kůru, sůl a pudink.

Příprava náplně

5. 

Promícháme.

6. 

Náplň vlijeme do formy na sušenkové těsto.

7. 

Pečeme v rozehřáté troubě 10 minut na nejvyšším stupni, pak snížíme teplotu na minimum a dopékáme 50-60 minut. Po dopečení se vám cheesecake bude uprostřed zdát polotekutý, avšak po vychladnutí ztuhne. Necháme při pokojové teplotě vychladnout a pak vložíme do ledničky do dalšího dne. Takto zabráníme popraskání a cheesecake se bude dát krájet.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit