svetvemne.cz

Cheesecake

Cheesecake

    

Recept na přípravu, dnes již celosvětově proslulého tvarohového zákusku.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:  Zákusky  

 

1. Příprava korpusu

sušenky máslové 140 gramů

Sušenky rozdrtíme v kuchyňském robotu nebo pomocí kuchyňského válečku.

Příprava korpusu

2. 

máslo 75 gramů

Promícháme s měkkým máslem.

3. 

Umícháme homogenní hmotu, kterou utlačíme na dno máslem vymazané formy (průměr cca 20 cm).

4. Příprava náplně

vejce slepičí 3 kusy  mascarpone 250 gramů  tvaroh jemný nízkotučný 250 gramů  cukr krystalový 140 gramů  cukr vanilkový 36 gramů  citronová kůra 1 čajová lžička  citronová šťáva 1 polévková lžíce  sůl 1 špetka  pudink vanilkový 2 polévkové lžíce

Do větší misky dáme vajíčka, mascarpone sýr, jemný tvaroh, cukr, citronovou šťávu a kůru, sůl a pudink.

Příprava náplně

5. 

Promícháme.

6. 

Náplň vlijeme do formy na sušenkové těsto.

7. 

Pečeme v rozehřáté troubě 10 minut na nejvyšším stupni, pak snížíme teplotu na minimum a dopékáme 50-60 minut. Po dopečení se vám cheesecake bude uprostřed zdát polotekutý, avšak po vychladnutí ztuhne. Necháme při pokojové teplotě vychladnout a pak vložíme do ledničky do dalšího dne. Takto zabráníme popraskání a cheesecake se bude dát krájet.

Dobrou chuť!

citronová kůra1čajová lžička
citronová šťáva1polévková lžíce
cukr krystalový140gramů
cukr vanilkový36gramů
mascarpone250gramů
máslo75gramů
pudink vanilkový2polévkové lžíce
sušenky máslové140gramů
sůl1špetka
tvaroh jemný nízkotučný250gramů
vejce slepičí3kusy

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit