svetvemne.cz

Slovenské pampúšiky s jahodovým krémem

     

Recept na sladké pampúšiky z listového těsta plněné krémem z tvarohu, mascarpone a jahod.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:    

 

 
 
Citronová kůra1čajová lžička
Cukr práškový2polévkové lžíce
Cukr práškový1čajová lžička
Jahody150gramů
Mascarpone250gramů
Smetana ke šlehání (30-33% tuku)250gramů
Těsto lístkové500gramů
Ztužovač šlehačky 1kus

1. 

těsto lístkové 500 g

Listové těsto vyválíme na tloušťku 4 mm. Vykrájíme kroužky o průměru 10 cm a uložíme na plech vyložený papírem na pečení.

2. 

Pečeme 10 - 15 min. při teplotě 170 °C.

3. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 g

Ze smetany na šlehání ušleháme tuhou šlehačku.

4. 

mascarpone 250 g  ztužovač šlehačky  1 ks  citronová kůra 1 ČL  jahody 150 g  cukr práškový 2 PL

Přidáme mascaprone, cukr, ztužovač, citronovou kůru a rozkrájené jahody.

5. 

Promícháváme až jahody jemně obarví krém dorůžova.

6. 

cukr práškový 1 ČL

Vychladlé pampúšiky překrojíme a naplníme krémem. Servírujeme posypané moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit