Slovenské pampúšiky s jahodovým krémem

Recept na sladké pampúšiky z listového těsta plněné krémem z tvarohu, mascarpone a jahod.
recept,fotorecept,těsto lístkové,smetana ke šlehání (30-33% tuku),mascarpone,jahody,Zákusky
Zákusky
Ingredience
Ingredience
citronová kůra | 1 4 | čajová lžička kcal | |
cukr moučkový | 2 78 | polévkové lžíce kcal | |
cukr moučkový | 1 20 | čajová lžička kcal | |
jahody | 150 65 | gramů kcal | |
mascarpone | 250 968 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 778 | gramů kcal | |
těsto lístkové | 500 ?? | gramů kcal | |
ztužovač šlehačky | 1 ?? | kus kcal |
Recept
1.
těsto lístkové 500 gramů
Listové těsto vyválíme na tloušťku 4 mm. Vykrájíme kroužky o průměru 10 cm a uložíme na plech vyložený papírem na pečení.
2.
Pečeme 10 - 15 min. při teplotě 170 °C.


4.
mascarpone 250 gramů • ztužovač šlehačky 1 kus • citronová kůra 1 čajová lžička • jahody 150 gramů • cukr moučkový 2 polévkové lžíce
Přidáme mascaprone, cukr, ztužovač, citronovou kůru a rozkrájené jahody.

5.
Promícháváme až jahody jemně obarví krém dorůžova.

6.
cukr moučkový 1 čajová lžička
Vychladlé pampúšiky překrojíme a naplníme krémem. Servírujeme posypané moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!