RECEPTY

Hruškový koláč s pudinkem

Hruškový koláč s pudinkem

Jednoduchý recept na přípravu výborného koláče s křehkým těstem a náplní z kousků hrušek ve vanilkovém pudinku.

recept,fotorecept,pudink vanilkový,hruška,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Koláče  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový1polévková lžíce
cukr moučkový1polévková lžíce
hruška400gramů
med2čajové lžičky
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%300mililitrů
mouka hladká300gramů
máslo190gramů
pudink vanilkový40gramů
skořice mletá½čajové lžičky
sůl¼čajové lžičky
vejce slepičí2kusy

 

Recept

1. 

cukr moučkový 1 polévková lžíce  vejce slepičí 1 kus  máslo 180 gramů  sůl ¼ čajové lžičky  mouka hladká 300 gramů

Z uvedených ingrediencí vymícháme těsto "pâte à foncer". Začneme vymíchání změklého másla a cukru. Přimícháme vejce a sůl. Postupně přidáváme prosátou mouku. Hotové těsto odložíme nejméně na půl hodiny do lednice.

2. 

pudink vanilkový 40 gramů  cukr krystalový 1 polévková lžíce  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů

Uvaříme si hustý pudink.

3. 

hruška 400 gramů

Do hotového pudinku vmícháme očištěné a na drobno nakrájené hrušky.

4. 

máslo 10 gramů

Trochu více než polovinu těsta rozválíme na přibližně 3 mm a vtlačíme do vymazané formy na pečení.

5. 

skořice mletá ½ čajové lžičky  med 2 čajové lžičky

Přidáme pudink s hruškami, posypeme skořicí a pokapeme medem.

6. 

Zbytek těsta také rozválíme a rozprostřeme na vrch koláče.

7. 

Přebytečné těsto odstraníme a můžeme ho použít na ozdobení koláče.

8. 

vejce slepičí 1 kus

Před pečením potřeme povrch rozšlehaným vajíčkem.

9. 

Pečeme 40 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie