Hruškový koláč s pudinkem
Jednoduchý recept na přípravu výborného koláče s křehkým těstem a náplní z kousků hrušek ve vanilkovém pudinku.
recept,fotorecept,pudink vanilkový,hruška,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 | polévková lžíce | |
cukr moučkový | 1 | polévková lžíce | |
hruška | 400 | gramů | |
med | 2 | čajové lžičky | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 300 | mililitrů | |
mouka hladká | 300 | gramů | |
máslo | 190 | gramů | |
pudink vanilkový | 40 | gramů | |
skořice mletá | ½ | čajové lžičky | |
sůl | ¼ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
1.
cukr moučkový 1 polévková lžíce • vejce slepičí 1 kus • máslo 180 gramů • sůl ¼ čajové lžičky • mouka hladká 300 gramů
Z uvedených ingrediencí vymícháme těsto "pâte à foncer". Začneme vymíchání změklého másla a cukru. Přimícháme vejce a sůl. Postupně přidáváme prosátou mouku. Hotové těsto odložíme nejméně na půl hodiny do lednice.
2.
pudink vanilkový 40 gramů • cukr krystalový 1 polévková lžíce • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů
Uvaříme si hustý pudink.
4.
máslo 10 gramů
Trochu více než polovinu těsta rozválíme na přibližně 3 mm a vtlačíme do vymazané formy na pečení.
5.
skořice mletá ½ čajové lžičky • med 2 čajové lžičky
Přidáme pudink s hruškami, posypeme skořicí a pokapeme medem.
6.
Zbytek těsta také rozválíme a rozprostřeme na vrch koláče.
7.
Přebytečné těsto odstraníme a můžeme ho použít na ozdobení koláče.
9.
Pečeme 40 min. při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť!