svetvemne.cz

Hruškový koláč s pudinkem

     

Jednoduchý recept na přípravu výborného koláče s křehkým těstem a náplní z kousků hrušek ve vanilkovém pudinku.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Cukr krystalový1polévková lžíce
Cukr práškový1polévková lžíce
Hruška400gramů
Med2čajové lžičky
Mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%300mililitrů
Mouka hladká300gramů
Máslo190gramů
Pudink vanilkový40gramů
Skořice mletá½čajové lžičky
Sůl¼čajové lžičky
Vejce slepičí2kusy

1. 

cukr práškový 1 PL  vejce slepičí 1 ks  máslo 180 g  sůl ¼ ČL  mouka hladká 300 g

Z uvedených ingrediencí vymícháme těsto "pâte à foncer". Začneme vymíchání změklého másla a cukru. Přimícháme vejce a sůl. Postupně přidáváme prosátou mouku. Hotové těsto odložíme nejméně na půl hodiny do lednice.

2. 

pudink vanilkový 40 g  cukr krystalový 1 PL  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 ml

Uvaříme si hustý pudink.

3. 

hruška 400 g

Do hotového pudinku vmícháme očištěné a na drobno nakrájené hrušky.

4. 

máslo 10 g

Trochu více než polovinu těsta rozválíme na přibližně 3 mm a vtlačíme do vymazané formy na pečení.

5. 

skořice mletá ½ ČL  med 2 ČL

Přidáme pudink s hruškami, posypeme skořicí a pokapeme medem.

6. 

Zbytek těsta také rozválíme a rozprostřeme na vrch koláče.

7. 

Přebytečné těsto odstraníme a můžeme ho použít na ozdobení koláče.

8. 

vejce slepičí 1 ks

Před pečením potřeme povrch rozšlehaným vajíčkem.

9. 

Pečeme 40 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit