Hruškový koláč s pudinkem

Jednoduchý recept na přípravu výborného koláče s křehkým těstem a náplní z kousků hrušek ve vanilkovém pudinku.
recept,fotorecept,pudink vanilkový,hruška,Koláče
Koláče
Ukuchtil
Počet porcí
12
Hmotnost porce
115 g
Energie porce
279 kcal
Čas přípravy
1 h. 30 min.
Obtížnost
střední
Kategorie
Koláče ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 61 | polévková lžíce kcal | |
cukr moučkový | 1 39 | polévková lžíce kcal | |
hruška | 400 264 | gramů kcal | |
med | 2 33 | čajové lžičky kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 300 192 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 300 1041 | gramů kcal | |
máslo | 190 1395 | gramů kcal | |
pudink vanilkový | 40 142 | gramů kcal | |
skořice mletá | ½ 7 | čajové lžičky kcal | |
sůl | ¼ 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1.
cukr moučkový 1 polévková lžíce • vejce slepičí 1 kus • máslo 180 gramů • sůl ¼ čajové lžičky • mouka hladká 300 gramů
Z uvedených ingrediencí vymícháme těsto "pâte à foncer". Začneme vymíchání změklého másla a cukru. Přimícháme vejce a sůl. Postupně přidáváme prosátou mouku. Hotové těsto odložíme nejméně na půl hodiny do lednice.

2.
pudink vanilkový 40 gramů • cukr krystalový 1 polévková lžíce • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů
Uvaříme si hustý pudink.

4.
máslo 10 gramů
Trochu více než polovinu těsta rozválíme na přibližně 3 mm a vtlačíme do vymazané formy na pečení.

5.
skořice mletá ½ čajové lžičky • med 2 čajové lžičky
Přidáme pudink s hruškami, posypeme skořicí a pokapeme medem.

6.
Zbytek těsta také rozválíme a rozprostřeme na vrch koláče.

7.
Přebytečné těsto odstraníme a můžeme ho použít na ozdobení koláče.


9.
Pečeme 40 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!