Karbanátky z červeného zelí

Skvělé zelné kofty inspirované indickou kuchyní. Podáváme se zeleninovým prívarkem, rýží nebo chlebem.
recept,fotorecept,zelí červené,Bezmasá jídla,Bezlaktózové,Veganské recepty,Vegetariánské recepty
Bezmasá jídla
Kategorie
Bezmasá jídla › Bezlaktózové › Veganské recepty › Vegetariánské recepty › Sezona - Zelí hlávkové (bílé, červené) ›Ingredience
Ingredience
kmín mletá | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
mouka hladká | 150 521 | gramů kcal | |
olej řepkový | 0 ?? | kcal | |
zelí červené | 800 216 | gramů kcal |
Recept
1.
zelí červené 800 gramů
Zelí omyjeme a najemno nastrouháme. Posypeme solí a necháme 30 minut odstát.

2.
Zelí dobře vyždímáme a vodu scedíme.

3.
mouka hladká 150 gramů • kmín mletá ½ čajové lžičky
Do zelí přisypeme mouku a přidáme kmín. Dobře promícháme.

4.
Ze směsi tvoříme menší kuličky.


6.
Usmažené karbanátky vyjmeme z oleje a klademe je na papírovou utěrku.

Dobrou chuť!