Karbanátky z červeného zelí
Skvělé zelné kofty inspirované indickou kuchyní. Podáváme se zeleninovým prívarkem, rýží nebo chlebem.
recept,fotorecept,zelí červené,Bezmasá jídla,Bezlaktózové,Veganské recepty,Vegetariánské recepty,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Kategorie
Bezmasá jídla Bezlaktózové Veganské recepty Vegetariánské recepty Sezónní recepty Sezona - Zelí hlávkové (bílé, červené)
Recept
1.
zelí červené 800 gramů
Zelí omyjeme a najemno nastrouháme. Posypeme solí a necháme 30 minut odstát.
2.
Zelí dobře vyždímáme a vodu scedíme.
3.
mouka hladká 150 gramů • kmín mletá ½ čajové lžičky
Do zelí přisypeme mouku a přidáme kmín. Dobře promícháme.
4.
Ze směsi tvoříme menší kuličky.
6.
Usmažené karbanátky vyjmeme z oleje a klademe je na papírovou utěrku.
Dobrou chuť!