RECEPTY

Karbanátky z červeného zelí

Karbanátky z červeného zelí

Skvělé zelné kofty inspirované indickou kuchyní. Podáváme se zeleninovým prívarkem, rýží nebo chlebem.

recept,fotorecept,zelí červené,Bezmasá jídla,Bezlaktózové,Veganské recepty,Vegetariánské recepty

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

30

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

kmín mletá½čajové lžičky
mouka hladká150gramů
olej řepkový-
zelí červené800gramů

 

Recept

1. 

zelí červené 800 gramů

Zelí omyjeme a najemno nastrouháme. Posypeme solí a necháme 30 minut odstát.

2. 

Zelí dobře vyždímáme a vodu scedíme.

3. 

mouka hladká 150 gramů  kmín mletá ½ čajové lžičky

Do zelí přisypeme mouku a přidáme kmín. Dobře promícháme.

4. 

Ze směsi tvoříme menší kuličky.

5. 

olej řepkový

Ty smažíme za občasného přetočení v horkém oleji 6-8 minut.

6. 

Usmažené karbanátky vyjmeme z oleje a klademe je na papírovou utěrku.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie