RECEPTY

Vegetariánská plněná paprika

Vegetariánská plněná paprika

Chutné plněné papriky bez masa se budou líbit všem vegetariánům... a možná i nevegetariánům. Třeba vyzkoušet!

recept,fotorecept,paprika,Bezmasá jídla,Vegetariánské recepty,Bezlaktózové

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

koření koriandr mletý¼čajové lžičky
bobkový list3kusy
cibule100gramů
citronová šťáva3polévkové lžíce
cukr třtinový2polévkové lžíce
mouka hladká-
paprika200gramů
rajský protlak1kilogram
rýže100gramů
strouhanka-
sůl1.5čajové lžičky
vejce slepičí1kus
voda650mililitrů
čočka červená100gramů

 

Recept

1. 

cibule 100 gramů

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

2. 

čočka červená 100 gramů  voda 150 mililitrů  koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky

Čočku propláchneme na sítku pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce, přidáme koriandr a přilijeme vodu.

3. 

Uvaříme doměkka. Vaří se poměrně krátce.

4. 

rýže 100 gramů  sůl ½ čajové lžičky

Rýži propláchneme pod tekoucí vodou na sítku, vložíme do hrnce a krátce osmahneme. Zalijeme rýži vodou v jedné rovině, osolíme, hrnec zakryjeme pokličkou a uvaříme. Do rýže vmícháme cibuli.

5. 

vejce slepičí 1 kus

Vychladlou rýži přidáme k vychladlé čočce. Přidáme vejce a promícháme.

6. 

strouhanka

Podle potřeby zahustíme trochou strouhanky.

7. 

paprika 200 gramů

Čtyři menší papriky vyčistíme a umyjeme.

8. 

Naplníme připravenou směsí.

9. 

mouka hladká

Konec papriky namočíme do hladké mouky.

10. 

Ze zbytku směsi vytvoříme kuličky a obalíme je v hladké mouce. Případně směs můžeme naplnit do dalších paprik.

11. 

rajský protlak 1 kilogram  voda 500 mililitrů  sůl 1 čajová lžička  cukr třtinový 2 polévkové lžíce  citronová šťáva 3 polévkové lžíce  bobkový list 3 kusy

Do hrnce dáme rajčatový protlak a přilijeme vodu. Osolíme, přidáme cukr, citronovou šťávu a bobkový list. Přivedeme do varu, vložíme papriky a kuličky. Když rajčatová omáčka znovu začne vařit, stáhneme plamen a pomalu vaříme 2-25 minut. Během vaření zkontrolujeme zda se nám kuličky nepřichytily na dno hrnce a vařečkou je uvolníme. Omáčka by měla být dostatečně hustá. Pokud není, můžeme ji zahustit trochou mouky, kterou nejprve rozmícháme v malém množství vody.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie