Všechny recepty > Hlavní jídla > Těstoviny
Všechny recepty > Hlavní jídla > Těstoviny
Alla Amatriciana [alla matriˈtʃaːna] je lidový název tradiční italské omáčky na těstoviny, jejíž základ tvoří solená sušená slanina z vepřového krku, rajčata a sýr pecorino. Je použitelná i s jinými druhy těstovin, např. bucatini a velmi chutná :)
Ukuchtil
MichalČas přípravy
25 min.Obtížnost
střední
Oblíbené tradiční slovenské pirohy se smetanou a slaninou. Servírujeme podle chuti posypané nasekanou pažitkou, nasekaným koprem, nebo smaženou cibulkou.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
1 h. 30 min.Obtížnost
střední
Klasická dobrota :) ze školních jídelen. Podáváme s kyselou okurkou.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
60 min.Obtížnost
střední
Chutný těstovinový salát s jogurtovým dresinkem.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
—Obtížnost
nízká
Jednoduché noky z mouky a vody vhodné jako příloha k perkeltu a guláši. Také mohou být servírovány jako samostatné jídlo nasladko s mákem a cukrem ... nebo naslano s tvarohem a opečenou slaninou.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
nízká
Strapačky z bramborového těsta připravené s kysaným zelím a pečenou slaninou.
Ukuchtil
JurgasonČas přípravy
45 min.Obtížnost
střední
Jednoduchý pokrm na japonský způsob.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
30 min.Obtížnost
nízká
Jednoduchý, chutný a levný recept pro zimní období.
Ukuchtil
JurgasonČas přípravy
—Obtížnost
nízká
Tradiční italské pesto je výborně ochutí těstoviny. Najdete v něm povzbuzující chuť parmezánu, oříškový podtón a jemnost bazalky. Jednoduše "Spaghetti al Pesto Genovese".
Ukuchtil
ZuzkaČas přípravy
40 min.Obtížnost
střední
Carbonara je tradiční italská úprava těstovin se slaninou, sýrem Pecorino a vajíčky. Nejvhodnější těstoviny na přípravu jsou právé špagety.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
20 min.Obtížnost
nízká
Výborný rychlý bezmasý oběd.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
40 min.Obtížnost
nízká
Jednoduše připravená omáčka z Nivy - oblíbeného kravského sýra s modrou plísní. Omáčka je jako stvořená na těstoviny, vyzkoušejte!
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
nízká
Špecle jsou v podstatě noky, které najdeme v jídelníčcích německy mluvících národů jako "Spätzle". Jsou nejen velmi oblíbené jako příloha k masu s omáčkou, ale i jako samostatný pokrm, když jsou smíchány se sýrem, slaninou a jinými chutnými ingrediencemi.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
40 min.Obtížnost
střední
Recept na přípravu klasického italského jídla se zvlášť připravovaným bešamelem.
Ukuchtil
JurgasonČas přípravy
1 h. 30 min.Obtížnost
střední
Tradiční italské špagety s česnekem a olejem. Ochucené jsou pepřem, solí a chilli.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
10 min.Obtížnost
střední
Krémové těstoviny s jemnou sýrovou omáčkou a šunkovými proužky.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
30 min.Obtížnost
střední
Chutný oběd pro děti i dospělé, bez přidání slaniny vhodný i pro vegetariány. :)
Ukuchtil
DadaČas přípravy
60 min.Obtížnost
střední
Rychlá rajčatová omáčka na těstoviny, se smaženou cibulí a oreganem.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
nízká
Recept na přípravu smetanových zapečených těstovin s brokolicí a šunkou. Pro přípravu můžete použít různé druhy krátkých trubkovitých těstovin, např. pipe rigate, penne rigate či rigatoni.
Ukuchtil
JurgasonČas přípravy
40 min.Obtížnost
nízká
Chuťově zajímavé, jemně nasládlé halušky.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
—Obtížnost
střední
Jednoduchý recept na přípravu tradičního italského hlavního jídla z těstovin a vepřového masa.
Ukuchtil
NorikaČas přípravy
60 min.Obtížnost
střední
Těstoviny s pařenou brokolicí a rajčaty v jemné bazalkovo-petrželové omáčce.
Ukuchtil
ZuzkaČas přípravy
30 min.Obtížnost
nízká
Připravte si vynikající svěží těstoviny s hráškovo-limetkovo-smetanovou omáčkou. Vhodné jsou i jiné těstoviny, které dokáží zadržet na svém povrchu omáčku - penne, fusilli apod.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
25 min.Obtížnost
nízká
Recept na zapékané těstoviny s lilkem, žampiony, šunkou a fazolovými lusky.
Ukuchtil
JurgasonČas přípravy
45 min.Obtížnost
střední