svetvemne.cz

Těstoviny

 

Špagety all'Amatriciana Nový recept

Špagety all'Amatriciana

Alla Amatriciana [alla matriˈtʃaːna] je lidový název tradiční italské omáčky na těstoviny, jejíž základ tvoří solená sušená slanina z vepřového krku, rajčata a sýr pecorino. Je použitelná i s jinými druhy těstovin, např. bucatini a velmi chutná :)

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
25 min.
Obtížnost
střední

Brynzové pirohy

Brynzové pirohy

Oblíbené tradiční slovenské pirohy se smetanou a slaninou. Servírujeme podle chuti posypané nasekanou pažitkou, nasekaným koprem, nebo smaženou cibulkou.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
1 h. 30 min.
Obtížnost
střední

Zapečené šunkofleky

Zapečené šunkofleky

Klasická dobrota :) ze školních jídelen. Podáváme s kyselou okurkou.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední

Studený těstovinový salát

Studený těstovinový salát

Chutný těstovinový salát s jogurtovým dresinkem.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
Obtížnost
nízká

Halušky

Halušky

Jednoduché noky z mouky a vody vhodné jako příloha k perkeltu a guláši. Také mohou být servírovány jako samostatné jídlo nasladko s mákem a cukrem ... nebo naslano s tvarohem a opečenou slaninou.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
nízká

Strapačky s kysaným zelím

Strapačky s kysaným zelím

Strapačky z bramborového těsta připravené s kysaným zelím a pečenou slaninou.

Ukuchtil
Jurgason
Čas přípravy
45 min.
Obtížnost
střední

Rýžové nudle s vepřovým masem a houbami šiitake

Rýžové nudle s vepřovým masem a houbami šiitake

Jednoduchý pokrm na japonský způsob.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
nízká

Zapečené těstoviny se zelím

Zapečené těstoviny se zelím

Jednoduchý, chutný a levný recept pro zimní období.

Ukuchtil
Jurgason
Čas přípravy
Obtížnost
nízká

Špagety s bazalkovým pestem

Špagety s bazalkovým pestem

Tradiční italské pesto je výborně ochutí těstoviny. Najdete v něm povzbuzující chuť parmezánu, oříškový podtón a jemnost bazalky. Jednoduše "Spaghetti al Pesto Genovese".

Ukuchtil
Zuzka
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
střední

Špagety Carbonara

Špagety Carbonara

Carbonara je tradiční italská úprava těstovin se slaninou, sýrem Pecorino a vajíčky. Nejvhodnější těstoviny na přípravu jsou právé špagety.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
20 min.
Obtížnost
nízká

Zapečené těstoviny se špenátem

Zapečené těstoviny se špenátem

Výborný rychlý bezmasý oběd.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
nízká

Špagety s nivovou omáčkou

Špagety s nivovou omáčkou

Jednoduše připravená omáčka z Nivy - oblíbeného kravského sýra s modrou plísní. Omáčka je jako stvořená na těstoviny, vyzkoušejte!

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
nízká

Špecle s pivním sýrem, slaninou a cibulí

Špecle s pivním sýrem, slaninou a cibulí

Špecle jsou v podstatě noky, které najdeme v jídelníčcích německy mluvících národů jako "Spätzle". Jsou nejen velmi oblíbené jako příloha k masu s omáčkou, ale i jako samostatný pokrm, když jsou smíchány se sýrem, slaninou a jinými chutnými ingrediencemi.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
střední

Lasagne s jemným bešamelem

Lasagne s jemným bešamelem

Recept na přípravu klasického italského jídla se zvlášť připravovaným bešamelem.

Ukuchtil
Jurgason
Čas přípravy
1 h. 30 min.
Obtížnost
střední

Špagety Aglio e Olio

Špagety Aglio e Olio

Tradiční italské špagety s česnekem a olejem. Ochucené jsou pepřem, solí a chilli.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
10 min.
Obtížnost
střední

Sýrovo-šunkové makarony

Sýrovo-šunkové makarony

Krémové těstoviny s jemnou sýrovou omáčkou a šunkovými proužky.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
střední

Zapékané těstoviny se špenátem a slaninou

Zapékané těstoviny se špenátem a slaninou

Chutný oběd pro děti i dospělé, bez přidání slaniny vhodný i pro vegetariány. :)

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední

Špagety s rajčatovo-cibulovou omáčkou

Špagety s rajčatovo-cibulovou omáčkou

Rychlá rajčatová omáčka na těstoviny, se smaženou cibulí a oreganem.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
nízká

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí

Recept na přípravu smetanových zapečených těstovin s brokolicí a šunkou. Pro přípravu můžete použít různé druhy krátkých trubkovitých těstovin, např. pipe rigate, penne rigate či rigatoni.

Ukuchtil
Jurgason
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
nízká

Halušky z červené řepy

Halušky z červené řepy

Chuťově zajímavé, jemně nasládlé halušky.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
Obtížnost
střední

Lasagne

Lasagne

Jednoduchý recept na přípravu tradičního italského hlavního jídla z těstovin a vepřového masa.

Ukuchtil
Norika
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední

Fettuccine s brokolicí

Fettuccine s brokolicí

Těstoviny s pařenou brokolicí a rajčaty v jemné bazalkovo-petrželové omáčce.

Ukuchtil
Zuzka
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
nízká

Těstoviny s uzeným lososem

Těstoviny s uzeným lososem

Připravte si vynikající svěží těstoviny s hráškovo-limetkovo-smetanovou omáčkou. Vhodné jsou i jiné těstoviny, které dokáží zadržet na svém povrchu omáčku - penne, fusilli apod.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
25 min.
Obtížnost
nízká

Těstoviny zapékané s lilkem

Těstoviny zapékané s lilkem

Recept na zapékané těstoviny s lilkem, žampiony, šunkou a fazolovými lusky.

Ukuchtil
Jurgason
Čas přípravy
45 min.
Obtížnost
střední

 

 
 

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit