Těstoviny s uzeným lososem

Připravte si vynikající svěží těstoviny s hráškovo-limetkovo-smetanovou omáčkou. Vhodné jsou i jiné těstoviny, které dokáží zadržet na svém povrchu omáčku - penne, fusilli apod.
recept,fotorecept,těstoviny - Trottole,smetana ke šlehání (30-33% tuku),losos uzený,limetková kůra,limetková šťáva,Těstoviny
Těstoviny
Kategorie
Těstoviny ›Ingredience
Ingredience
hrášek | 100 76 | gramů kcal | |
limetková kůra | 1 7 | čajová lžička kcal | |
limetková šťáva | 1 4 | polévková lžíce kcal | |
losos uzený | 50 85 | gramů kcal | |
olej olivový | 2 264 | polévkové lžíce kcal | |
pepř černý mletý | ¼ 5 | čajové lžičky kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 100 311 | mililitrů kcal | |
sýr Parmezán | 40 157 | gramů kcal | |
těstoviny - Trottole | 160 581 | gramů kcal | |
česnek | 3 17 | stroužky kcal |
Recept


3.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 100 mililitrů • hrášek 100 gramů • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • limetková kůra 1 čajová lžička • limetková šťáva 1 polévková lžíce
Přidáme smetanu, hrášek, pepř, limetkovou kůru a šťávu. Spolu povaříme přibližně 5 minut.

4.
sýr Parmezán 20 gramů
Do omáčky přidáme mírně nedovařené těstoviny s trochou slané vody v níž se těstoviny vařily. Přidáme trochu nastrouhaného parmezánu.

5.
Spolu povaříme, čímž omáčku zredukujeme a jemným mícháním omáčky obalíme a dovaříme těstoviny.

6.
losos uzený 50 gramů • sýr Parmezán 20 gramů
Do každé porce přidáme kousky uzeného lososa a hoblinky parmezánu.

Dobrou chuť!