Dvoubarevný tvarohový zákusek
Nenáročný tvarohový zákusek se šlehačkou, který se vám pro jeho jednoduchost bude líbit.
recept,fotorecept,tvaroh jemný hrudkový,tvaroh jemný hrudkový,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 120 | gramů | |
cukr moučkový | 1 | polévková lžíce | |
kakao - prášek | 25 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 500 | mililitrů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 400 | mililitrů | |
tvaroh jemný hrudkový | 500 | gramů | |
těsto lístkové | 320 | gramů | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
ztužovač šlehačky | 2 | balení |
Recept
1.
těsto lístkové 320 gramů
Listové těsto rozválíme na lehce pomoučeném vále. Přenádme na plech (22 x 32 cm) tak, aby byly pokryty okraje. Po horním okraji plechu těsto odkrojíme.
2.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 250 mililitrů • tvaroh jemný hrudkový 250 gramů • vejce slepičí 1 kus • cukr moučkový 60 gramů
Ingredience vložíme do mísy a dobře rozmícháme.
3.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 250 mililitrů • tvaroh jemný hrudkový 250 gramů • vejce slepičí 1 kus • cukr moučkový 60 gramů • kakao - prášek 25 gramů
Ve druhé míse rozmícháme ingredience z tohoto kroku.
4.
Na těsto nalijeme bílý tvaroh a do něj, cik-cak, vlijeme kakaový tvaroh.
5.
Pečeme 30 min. při teplotě 180 °C.
6.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 400 mililitrů • ztužovač šlehačky 2 balení • cukr moučkový 1 polévková lžíce
Ze smetany na šlehání ušleháme tuhou šlehačku.
7.
Šlehačku naneseme na dobře vychlazený zákusek...
8.
... a rozetřeme. Uložíme do lednice na 1-2 hodiny.
Dobrou chuť!