svetvemne.cz

Recepty maďarské kuchyně

 
Kotlíkový guláš

Cca 8 litrů vynikajícího masového guláše připraveného v 16 litrovém kotlíku na hořícím borovém dřevě. Počet porcí je přímo úměrný hladu a potřebě "přidat si nášup" všech zúčastněných kuchařů a pomocníků.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

4 h.

Obtížnost

střední

Kuřecí perkelt

Tip na nedělní oběd. Recept je energeticky odlehčený použitím jogurtu místo sladké smetany, na chuti skutečně neztratí.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Šomló halušky (Somlói galuska)

Báječný zákusek z maďarské kuchyně připravený podle tradiční receptury. Časově náročnější příprava posouvá tuto kulinářskou specialitu jen do luxusnějších restaurací. Skutečně stojí za to připravit si tuto proslulou dobrotu doma a překvapit vaše blízké.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

vysoká

Kotlíkový guláš bez kotlíku

Guláš ze sporáku na velkou rodinnou oslavu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Vepřová polévka

Jednoduchá gulášová polévka z vepřového masa a brambor.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Halászlé z pangasia

Vynikající, jemně pikantní rybí polévka z pangasia. Jednoduchá a rychlá příprava.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Segedínský guláš

Vynikající klasika z maďarské kuchyně. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Maďarský guláš

Skvělý recept na originál maďarský guláš. Guláš se skládá výhradně z masa, cibule, papriky a rajčat. Je velmi chutný, a i když se ničím nezahustí, je dostatečně hustý. Tradičně se podává s haluškami, nic vám však nebrání dát si k němu knedlík.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h. 20 min.

Obtížnost

střední

Kuřecí prsa na paprice

Jednoduchý recept, nenáročný na suroviny a náročný na koření.

Ukuchtil

Jurgason

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Vepřový guláš se žampiony

Tradiční guláš doplněný o žampiony podáváme s chlebem.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

nízká

Ořechový a makový štrúdl

Příprava jednoduchých štrúdlů z listového těsta.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Bramborové langoše

Maďarské langoše z kynutého těsta s nastrouhanými vařenými bramborami. Langoše jsou měkké, jemné a nadýchané. Podáváme podle chuti, tradičně se zakysanou smetanou a nastrouhaným sýrem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Domácí Dobošové řezy

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit