RECEPTY

Maďarský guláš

Maďarský guláš

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Skvělý recept na originál maďarský guláš. Guláš se skládá výhradně z masa, cibule, papriky a rajčat. Je velmi chutný, a i když se ničím nezahustí, je dostatečně hustý. Tradičně se podává s haluškami, nic vám však nebrání dát si k němu knedlík.

recept,fotorecept,cibule,rajčata,paprika,hovězí přední,Hovězí maso,Recepty maďarské kuchyně

Hovězí maso

Recepty maďarské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

2 h. 20 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

Halušky recept

0

??

kcal

cibule

500

220

gramů

kcal

hovězí přední

1

1800

kilogram

kcal

paprika

2

??

kusy

kcal

paprika mletá pálivá

½

8

čajové lžičky

kcal

paprika červená mletá

1.5

71

polévkové lžíce

kcal

papriková pasta gulášová - pikantní

½

3

čajové lžičky

kcal

rajčata

4

??

kusy

kcal

sádlo

2

269

polévkové lžíce

kcal

sůl

1

0

polévková lžíce

kcal

voda

400

0

mililitrů

kcal

 

Recept

1. 

cibule 500 gramů

Cibuli oloupeme a nakrájíme.

Cibuli oloupeme a nakrájíme....

2. 

sádlo 2 polévkové lžíce

V hrnci rozpustíme sádlo.

V hrnci rozpustíme sádlo....

3. 

Přidáme cibuli a 25 minut dusíme pod pokličkou za častého promíchávání dohněda. Cibule musí zkaramelizovat.

Přidáme cibuli a 25 minut dusíme pod pokličkou...

4. 

hovězí přední 1 kilogram

Maso opláchneme a nakrájíme na kostičky.

Maso opláchneme a nakrájíme na kostičky....

5. 

rajčata 4 kusy

Připravíme si rajčata. Pokud použijeme čerstvá, zalijeme je horkou vodou, necháme odstát, vodu slijeme a rajčata oloupeme a pokrájíme. Vhodnější jsou na guláš sterilovaná rajčata, která mají sytější barvu, neboť jsou zavařená v plné zralosti.

Připravíme si rajčata. Pokud použijeme...

6. 

paprika 2 kusy

Očistíme, umyjeme a pokrájíme papriku.

Očistíme, umyjeme a pokrájíme papriku....

7. 

Ke zkaramelizované cibuli přidáme rajčata a 10 minut vaříme, dokud nevznikne rajčatová kaše.

Ke zkaramelizované cibuli přidáme rajčata a 10...

8. 

paprika červená mletá 1.5 polévkové lžíce  paprika mletá pálivá ½ čajové lžičky  papriková pasta gulášová - pikantní ½ čajové lžičky

Přidáme sladkou i pikantní papriku a paprikovou pastu. Promícháme...

Přidáme sladkou i pikantní papriku a paprikovou...

9. 

... a přidáme maso. 10 minut restujeme, dokud se maso nezatáhne.

... a přidáme maso. 10 minut restujeme, dokud se...

10. 

voda 200 mililitrů  sůl 1 polévková lžíce

Přidáme nakrájenou papriku, sůl a vodu. Voda musí být v rovině masa. Zakryjeme a za občasného promíchávání vaříme 45 minut.

Přidáme nakrájenou papriku, sůl a vodu. Voda...

11. 

voda 200 mililitrů

Po této době se množství vody zredukuje a podle potřeby vodu postupně doléváme (celkem dolijeme ještě asi 200 ml vody). Vaříme dále do změknutí masa - asi dalších 45 minut.

Po této době se množství vody zredukuje a...

12. 

Halušky recept

Podle uvedeného receptu si připravíme halušky.

Podle uvedeného receptu si připravíme halušky....

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit