RECEPTY

Maďarský guláš

Maďarský guláš

Skvělý recept na originál maďarský guláš. Guláš se skládá výhradně z masa, cibule, papriky a rajčat. Je velmi chutný, a i když se ničím nezahustí, je dostatečně hustý. Tradičně se podává s haluškami, nic vám však nebrání dát si k němu knedlík.

recept,fotorecept,cibule,rajčata,paprika,hovězí přední,Hovězí maso,Recepty maďarské kuchyně,Sezónní recepty

Hovězí maso

Recepty maďarské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

2 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

Halušky recept-
cibule500gramů
hovězí přední1kilogram
paprika2kusy
paprika mletá pálivá½čajové lžičky
paprika červená mletá1.5polévkové lžíce
papriková pasta gulášová - pikantní½čajové lžičky
rajčata4kusy
sádlo2polévkové lžíce
sůl1polévková lžíce
voda400mililitrů

 

Recept

1. 

cibule 500 gramů

Cibuli oloupeme a nakrájíme.

2. 

sádlo 2 polévkové lžíce

V hrnci rozpustíme sádlo.

3. 

Přidáme cibuli a 25 minut dusíme pod pokličkou za častého promíchávání dohněda. Cibule musí zkaramelizovat.

4. 

hovězí přední 1 kilogram

Maso opláchneme a nakrájíme na kostičky.

5. 

rajčata 4 kusy

Připravíme si rajčata. Pokud použijeme čerstvá, zalijeme je horkou vodou, necháme odstát, vodu slijeme a rajčata oloupeme a pokrájíme. Vhodnější jsou na guláš sterilovaná rajčata, která mají sytější barvu, neboť jsou zavařená v plné zralosti.

6. 

paprika 2 kusy

Očistíme, umyjeme a pokrájíme papriku.

7. 

Ke zkaramelizované cibuli přidáme rajčata a 10 minut vaříme, dokud nevznikne rajčatová kaše.

8. 

paprika červená mletá 1.5 polévkové lžíce  paprika mletá pálivá ½ čajové lžičky  papriková pasta gulášová - pikantní ½ čajové lžičky

Přidáme sladkou i pikantní papriku a paprikovou pastu. Promícháme...

9. 

... a přidáme maso. 10 minut restujeme, dokud se maso nezatáhne.

10. 

voda 200 mililitrů  sůl 1 polévková lžíce

Přidáme nakrájenou papriku, sůl a vodu. Voda musí být v rovině masa. Zakryjeme a za občasného promíchávání vaříme 45 minut.

11. 

voda 200 mililitrů

Po této době se množství vody zredukuje a podle potřeby vodu postupně doléváme (celkem dolijeme ještě asi 200 ml vody). Vaříme dále do změknutí masa - asi dalších 45 minut.

12. 

Halušky recept

Podle uvedeného receptu si připravíme halušky.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit