Maďarský guláš

Skvělý recept na originál maďarský guláš. Guláš se skládá výhradně z masa, cibule, papriky a rajčat. Je velmi chutný, a i když se ničím nezahustí, je dostatečně hustý. Tradičně se podává s haluškami, nic vám však nebrání dát si k němu knedlík.
recept,fotorecept,cibule,rajčata,paprika,hovězí přední,Hovězí maso,Recepty maďarské kuchyně
Hovězí maso
Recepty maďarské kuchyně
Kategorie
Hovězí maso › Recepty maďarské kuchyně › Sezona - Rajčata › Sezona - Paprika › Sezona - Cibule ›Ingredience
Ingredience
Halušky recept | 0 ?? | kcal | |
cibule | 500 220 | gramů kcal | |
hovězí přední | 1 1800 | kilogram kcal | |
paprika | 2 ?? | kusy kcal | |
paprika mletá pálivá | ½ 8 | čajové lžičky kcal | |
paprika červená mletá | 1.5 71 | polévkové lžíce kcal | |
papriková pasta gulášová - pikantní | ½ 3 | čajové lžičky kcal | |
rajčata | 4 ?? | kusy kcal | |
sádlo | 2 269 | polévkové lžíce kcal | |
sůl | 1 0 | polévková lžíce kcal | |
voda | 400 0 | mililitrů kcal |
Recept


3.
Přidáme cibuli a 25 minut dusíme pod pokličkou za častého promíchávání dohněda. Cibule musí zkaramelizovat.


5.
rajčata 4 kusy
Připravíme si rajčata. Pokud použijeme čerstvá, zalijeme je horkou vodou, necháme odstát, vodu slijeme a rajčata oloupeme a pokrájíme. Vhodnější jsou na guláš sterilovaná rajčata, která mají sytější barvu, neboť jsou zavařená v plné zralosti.


7.
Ke zkaramelizované cibuli přidáme rajčata a 10 minut vaříme, dokud nevznikne rajčatová kaše.

8.
paprika červená mletá 1.5 polévkové lžíce • paprika mletá pálivá ½ čajové lžičky • papriková pasta gulášová - pikantní ½ čajové lžičky
Přidáme sladkou i pikantní papriku a paprikovou pastu. Promícháme...

9.
... a přidáme maso. 10 minut restujeme, dokud se maso nezatáhne.

10.
voda 200 mililitrů • sůl 1 polévková lžíce
Přidáme nakrájenou papriku, sůl a vodu. Voda musí být v rovině masa. Zakryjeme a za občasného promíchávání vaříme 45 minut.

11.
voda 200 mililitrů
Po této době se množství vody zredukuje a podle potřeby vodu postupně doléváme (celkem dolijeme ještě asi 200 ml vody). Vaříme dále do změknutí masa - asi dalších 45 minut.

Dobrou chuť!