Kotlíkový guláš bez kotlíku

Guláš ze sporáku na velkou rodinnou oslavu.
recept,fotorecept,cibule,hovězí maso - močing,vepřová plec,Masové polévky,Recepty maďarské kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Masové polévky
Recepty maďarské kuchyně
Kategorie
Masové polévky › Recepty maďarské kuchyně › Bezlepkové › Bezlaktózové › Sezónní recepty › Sezona - Cibule ›Ingredience
Ingredience
brambory | 1.5 1380 | kilogram kcal | |
cibule | 1.5 660 | kilogram kcal | |
hovězí maso - močing | 1.5 1950 | kilogram kcal | |
koření gulášové | 2 28 | čajové lžičky kcal | |
majoránka | 0 ?? | kcal | |
paprika | 150 24 | gramů kcal | |
paprika červená mletá | 6 95 | čajových lžiček kcal | |
papriková pasta gulášová - pikantní | 0 ?? | kcal | |
pepř černý mletý | 1 17 | čajová lžička kcal | |
rajčata sterilizované | 400 92 | gramů kcal | |
sádlo | 125 1120 | gramů kcal | |
sůl | 6 0 | čajových lžiček kcal | |
vepřová plec | 1.5 4470 | kilogram kcal | |
voda | 200 0 | mililitrů kcal | |
voda | 2 0 | litry kcal | |
česnek | 20 22 | gramů kcal |
Recept
1. Cibulový základ
cibule 1.5 kilogram • sádlo 125 gramů • voda 200 mililitrů
Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno. Ve velkém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme cibuli a 10 minut promícháváme. Dolijeme vodu a cibuli za občasného promíchání necháme dalších 10 minut pod pokličkou podusit.

2. Hovězí maso
hovězí maso - močing 1.5 kilogram
Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme ho k cibuli, promícháváme dokud se maso nezatáhne.

3.
sůl 3 čajové lžičky • koření gulášové 2 čajové lžičky • pepř černý mletý 1 čajová lžička • paprika červená mletá 6 čajových lžiček
Hrnec odstavíme z ohně a přimícháme sůl a koření.

5. Vepřové maso
vepřová plec 1.5 kilogram • paprika 150 gramů • česnek 10 gramů
Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme ho k hovězímu masu spolu s prolisovaným česnekem a umytou, vyčištěnou zelenou paprikou, jednou v celku a ostatní nakrájené. Vše spolu dále vaříme 30 minut.

6.
brambory 1.5 kilogram • rajčata sterilizované 400 gramů
Brambory očistíme a omyjeme. Jednu větší bramboru si odložíme v celku do misky s vodou. Ostatní brambory nakrájíme na kostičky a přidáme je k téměř uvařenému masu. Rajčata nakrájíme a spolu s protlakem, ve kterém byla konzervována je také přidáme k masu. Vaříme do změknutí brambor cca 20 minut.

7.
česnek 10 gramů • sůl 3 čajové lžičky • papriková pasta gulášová - pikantní • majoránka
Na závěr do guláše přidáme na kaši nastrouhanou bramboru, kterou jsme si odložili. Dochutíme dalším prolisovaným česnekem, dosolíme, přidáme podle chuti pikantní paprikovou pastu a majoránku. Necháme přejít varem a naložíme si první - degustační porci.

Dobrou chuť!