RECEPTY

Kotlíkový guláš bez kotlíku

Kotlíkový guláš bez kotlíku

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Guláš ze sporáku na velkou rodinnou oslavu.

recept,fotorecept,cibule,hovězí maso - močing,vepřová plec,Masové polévky,Recepty maďarské kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty

Masové polévky

Recepty maďarské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

18

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

brambory

1.5

1380

kilogram

kcal

cibule

1.5

660

kilogram

kcal

hovězí maso - močing

1.5

1950

kilogram

kcal

koření gulášové

2

28

čajové lžičky

kcal

majoránka

0

??

kcal

paprika

150

24

gramů

kcal

paprika červená mletá

6

95

čajových lžiček

kcal

papriková pasta gulášová - pikantní

0

??

kcal

pepř černý mletý

1

17

čajová lžička

kcal

rajčata sterilizované

400

92

gramů

kcal

sádlo

125

1120

gramů

kcal

sůl

6

0

čajových lžiček

kcal

vepřová plec

1.5

4470

kilogram

kcal

voda

200

0

mililitrů

kcal

voda

2

0

litry

kcal

česnek

20

22

gramů

kcal

 

Recept

1. Cibulový základ

cibule 1.5 kilogram  sádlo 125 gramů  voda 200 mililitrů

Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno. Ve velkém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme cibuli a 10 minut promícháváme. Dolijeme vodu a cibuli za občasného promíchání necháme dalších 10 minut pod pokličkou podusit.

Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno. Ve...

2. Hovězí maso

hovězí maso - močing 1.5 kilogram

Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme ho k cibuli, promícháváme dokud se maso nezatáhne.

Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme...

3. 

sůl 3 čajové lžičky  koření gulášové 2 čajové lžičky  pepř černý mletý 1 čajová lžička  paprika červená mletá 6 čajových lžiček

Hrnec odstavíme z ohně a přimícháme sůl a koření.

Hrnec odstavíme z ohně a přimícháme sůl a...

4. 

voda 2 litry

Maso zalijeme ohřátou vodou a vaříme za občasného míchání pod pokličkou 60 minut.

5. Vepřové maso

vepřová plec 1.5 kilogram  paprika 150 gramů  česnek 10 gramů

Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme ho k hovězímu masu spolu s prolisovaným česnekem a umytou, vyčištěnou zelenou paprikou, jednou v celku a ostatní nakrájené. Vše spolu dále vaříme 30 minut.

Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme...

6. 

brambory 1.5 kilogram  rajčata sterilizované 400 gramů

Brambory očistíme a omyjeme. Jednu větší bramboru si odložíme v celku do misky s vodou. Ostatní brambory nakrájíme na kostičky a přidáme je k téměř uvařenému masu. Rajčata nakrájíme a spolu s protlakem, ve kterém byla konzervována je také přidáme k masu. Vaříme do změknutí brambor cca 20 minut.

Brambory očistíme a omyjeme. Jednu větší...

7. 

česnek 10 gramů  sůl 3 čajové lžičky  papriková pasta gulášová - pikantní  majoránka

Na závěr do guláše přidáme na kaši nastrouhanou bramboru, kterou jsme si odložili. Dochutíme dalším prolisovaným česnekem, dosolíme, přidáme podle chuti pikantní paprikovou pastu a majoránku. Necháme přejít varem a naložíme si první - degustační porci.

Na závěr do guláše přidáme na kaši...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit