svetvemne.cz

Kotlíkový guláš bez kotlíku

     

Guláš ze sporáku na velkou rodinnou oslavu.

Ukuchtil

Počet porcí

18

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Brambory1.5kilogram
Cibule1.5kilogram
Hovězí maso - močing1.5kilogram
Koření gulášové2čajové lžičky
Majoránka
Paprika150gramů
Paprika červená mletá6čajových lžiček
Papriková pasta gulášová - pikantní
Pepř černý mletý1čajová lžička
Rajčata sterilizované400gramů
Sádlo125gramů
Sůl6čajových lžiček
Vepřová plec1.5kilogram
Voda200mililitrů
Voda2litry
Česnek20gramů

1. Cibulový základ

cibule 1.5 kg  sádlo 125 g  voda 200 ml

Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno. Ve velkém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme cibuli a 10 minut promícháváme. Dolijeme vodu a cibuli za občasného promíchání necháme dalších 10 minut pod pokličkou podusit.

Cibulový základ

2. Hovězí maso

hovězí maso - močing 1.5 kg

Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme ho k cibuli, promícháváme dokud se maso nezatáhne.

Hovězí maso

3. 

sůl 3 ČL  koření gulášové 2 ČL  pepř černý mletý 1 ČL  paprika červená mletá 6 ČL

Hrnec odstavíme z ohně a přimícháme sůl a koření.

4. 

voda 2 l

Maso zalijeme ohřátou vodou a vaříme za občasného míchání pod pokličkou 60 minut.

5. Vepřové maso

vepřová plec 1.5 kg  paprika 150 g  česnek 10 g

Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme ho k hovězímu masu spolu s prolisovaným česnekem a umytou, vyčištěnou zelenou paprikou, jednou v celku a ostatní nakrájené. Vše spolu dále vaříme 30 minut.

Vepřové maso

6. 

brambory 1.5 kg  rajčata sterilizované 400 g

Brambory očistíme a omyjeme. Jednu větší bramboru si odložíme v celku do misky s vodou. Ostatní brambory nakrájíme na kostičky a přidáme je k téměř uvařenému masu. Rajčata nakrájíme a spolu s protlakem, ve kterém byla konzervována je také přidáme k masu. Vaříme do změknutí brambor cca 20 minut.

7. 

česnek 10 g  sůl 3 ČL  papriková pasta gulášová - pikantní  majoránka

Na závěr do guláše přidáme na kaši nastrouhanou bramboru, kterou jsme si odložili. Dochutíme dalším prolisovaným česnekem, dosolíme, přidáme podle chuti pikantní paprikovou pastu a majoránku. Necháme přejít varem a naložíme si první - degustační porci.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit