svetvemne.cz

Kotlíkový guláš z mangalici

    

Vepřový guláš z kvalitního masa mangalici. Maso z mangalici se pro nižší obsah cholesterolu považuje za mnohem zdravější, než běžné vepřové maso z prasete.

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

3 h.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
brambory500gramů
cibule1.5kilogram
kmín mletá1čajová lžička
koření hořčice celá2čajové lžičky
majoránka1čajová lžička
mangalica - plec1.5kilogram
paprika červená300gramů
paprika červená mletá2čajové lžičky
papriková pasta gulášová - pikantní-
pepř černý mletý1čajová lžička
rajčata300gramů
sádlo250gramů
sůl1čajová lžička
voda3.5litru
česnek5stroužků

1. 

cibule 1.5 kilogram  sádlo 250 gramů

Do kotlíku dáme sádlo a necháme ho rozpustit. Přidáme cibuli a 30 minut ji za občasného promíchání smažíme nad mírným ohněm.

2. 

mangalica - plec 1.5 kilogram

Maso opláchneme, nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Promícháme a necháme maso zatáhnout.

3. 

pepř černý mletý 1 čajová lžička  paprika červená mletá 2 čajové lžičky  kmín mletá 1 čajová lžička  sůl 1 čajová lžička

Přisypeme koření, sůl, promícháme...

4. 

voda 3.5 litru

... a přilijeme vodu. Vaříme, za občasného promíchávání, zakryté asi 60 minut.

5. 

paprika červená 300 gramů  česnek 5 stroužků  rajčata 300 gramů

Papriku umyjeme, vyčistíme a nakrájíme na proužky. Česnek očistíme a pokrájíme na plátky. Rajčata zalijeme horkou vodou, scedíme a oloupeme. Nakrájíme.

6. 

Do polévky přidáme zeleninu...

7. 

... a česnek. Vaříme 20 minut.

8. 

brambory 500 gramů  koření hořčice celá 2 čajové lžičky  majoránka 1 čajová lžička  papriková pasta gulášová - pikantní

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme do guláše a uvaříme doměkka. Nakonec vmícháme hořčici, majoránku. Pokud chceme mít guláš pikantní, přimícháme paprikovou pikantní pastu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit