svetvemne.cz

Kotlíkový guláš z mangalici

     

Vepřový guláš z kvalitního masa mangalici. Maso z mangalici se pro nižší obsah cholesterolu považuje za mnohem zdravější, než běžné vepřové maso z prasete.

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

3 h.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Brambory500gramů
Cibule1.5kilogram
Kmín mletá1čajová lžička
Koření hořčice celá2čajové lžičky
Majoránka1čajová lžička
Mangalica - plec1.5kilogram
Paprika červená300gramů
Paprika červená mletá2čajové lžičky
Papriková pasta gulášová - pikantní
Pepř černý mletý1čajová lžička
Rajčata300gramů
Sádlo250gramů
Sůl1čajová lžička
Voda3.5litru
Česnek5stroužků

1. 

cibule 1.5 kg  sádlo 250 g

Do kotlíku dáme sádlo a necháme ho rozpustit. Přidáme cibuli a 30 minut ji za občasného promíchání smažíme nad mírným ohněm.

2. 

mangalica - plec 1.5 kg

Maso opláchneme, nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Promícháme a necháme maso zatáhnout.

3. 

pepř černý mletý 1 ČL  paprika červená mletá 2 ČL  kmín mletá 1 ČL  sůl 1 ČL

Přisypeme koření, sůl, promícháme...

4. 

voda 3.5 l

... a přilijeme vodu. Vaříme, za občasného promíchávání, zakryté asi 60 minut.

5. 

paprika červená 300 g  česnek 5 stroužků  rajčata 300 g

Papriku umyjeme, vyčistíme a nakrájíme na proužky. Česnek očistíme a pokrájíme na plátky. Rajčata zalijeme horkou vodou, scedíme a oloupeme. Nakrájíme.

6. 

Do polévky přidáme zeleninu...

7. 

... a česnek. Vaříme 20 minut.

8. 

brambory 500 g  koření hořčice celá 2 ČL  majoránka 1 ČL  papriková pasta gulášová - pikantní

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme do guláše a uvaříme doměkka. Nakonec vmícháme hořčici, majoránku. Pokud chceme mít guláš pikantní, přimícháme paprikovou pikantní pastu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit