Telecí vývar se zeleninou
Jemná a velmi chutná telecí polévka. Tento oblíbený hovězí-telecí vývar nás výborně zahřeje během sychravých zimních dní i v době nemoci.
recept,fotorecept,telecí kosti na polévku,telecí žebra,mrkev,petržel,kedluben,celer,cibule,česnek,Masové polévky,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónní recepty
Masové polévky
Kategorie
Masové polévky Bezlaktózové Bezlepkové Sezónní recepty Sezona - kedlubna Sezona - Celer Sezona - Mrkev Sezona - Česnek Sezona - Cibule
Ingredience
Ingredience
celer | 100 | gramů | |
cibule | 100 | gramů | |
kedluben | 150 | gramů | |
mrkev | 250 | gramů | |
petržel | 150 | gramů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
telecí kosti na polévku | 2 | kusy | |
telecí žebra | 500 | gramů | |
voda | 2.5 | litru | |
česnek | 2 | stroužky |
Recept
1.
telecí kosti na polévku 2 kusy • telecí žebra 500 gramů • mrkev 250 gramů • petržel 150 gramů • kedluben 150 gramů • celer 100 gramů • cibule 100 gramů • česnek 2 stroužky • voda 2.5 litru • sůl 1.5 čajové lžičky
Maso a kosti umyjeme a vložíme do hrnce. Zeleninu očistíme, umyjeme a přidáme v celku k masu. Přilijeme studenou vodu a osolíme.
2.
Pomalu přivedeme k varu, aby se polévka nezakalila. Na mírném plameni vaříme zakryté 1,5 hodiny.
3.
Z uvařené polévky vyndáme zeleninu, maso a kosti.
4.
Vývar scedíme. Část vývaru můžeme použít při přípravě jiného jídla, například místo vody při přípravě guláše.
5.
Zeleninu, kromě cibule a česneku, nadrobno nakrájíme.
6.
Maso obereme a nakrájíme.
7.
Z vývaru si odebereme množství, které chceme použít na polévku a přidáme do něj zeleninu a maso v množství podle chuti. Záleží na tom, jak chceme mít polévku při podávání hustou.
Dobrou chuť!