svetvemne.cz

Telecí vývar se zeleninou

     

Jemná a velmi chutná telecí polévka. Tento oblíbený hovězí-telecí vývar nás výborně zahřeje během sychravých zimních dní i v době nemoci.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 50 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Celer100gramů
Cibule100gramů
Kedluben150gramů
Mrkev250gramů
Petržel150gramů
Sůl1.5čajové lžičky
Telecí kosti na polévku2kusy
Telecí žebra500gramů
Voda2.5litru
Česnek2stroužky

1. 

telecí kosti na polévku 2 ks  telecí žebra 500 g  mrkev 250 g  petržel 150 g  kedluben 150 g  celer 100 g  cibule 100 g  česnek 2 stroužky  voda 2.5 l  sůl 1.5 ČL

Maso a kosti umyjeme a vložíme do hrnce. Zeleninu očistíme, umyjeme a přidáme v celku k masu. Přilijeme studenou vodu a osolíme.

2. 

Pomalu přivedeme k varu, aby se polévka nezakalila. Na mírném plameni vaříme zakryté 1,5 hodiny.

3. 

Z uvařené polévky vyndáme zeleninu, maso a kosti.

4. 

Vývar scedíme. Část vývaru můžeme použít při přípravě jiného jídla, například místo vody při přípravě guláše.

5. 

Zeleninu, kromě cibule a česneku, nadrobno nakrájíme.

6. 

Maso obereme a nakrájíme.

7. 

Z vývaru si odebereme množství, které chceme použít na polévku a přidáme do něj zeleninu a maso v množství podle chuti. Záleží na tom, jak chceme mít polévku při podávání hustou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit