RECEPTY

Telecí vývar se zeleninou

Telecí vývar se zeleninou

Jemná a velmi chutná telecí polévka. Tento oblíbený hovězí-telecí vývar nás výborně zahřeje během sychravých zimních dní i v době nemoci.

recept,fotorecept,telecí kosti na polévku,telecí žebra,mrkev,petržel,kedluben,celer,cibule,česnek,Masové polévky,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty

Masové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 50 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

celer100gramů
cibule100gramů
kedluben150gramů
mrkev250gramů
petržel150gramů
sůl1.5čajové lžičky
telecí kosti na polévku2kusy
telecí žebra500gramů
voda2.5litru
česnek2stroužky

 

Recept

1. 

telecí kosti na polévku 2 kusy  telecí žebra 500 gramů  mrkev 250 gramů  petržel 150 gramů  kedluben 150 gramů  celer 100 gramů  cibule 100 gramů  česnek 2 stroužky  voda 2.5 litru  sůl 1.5 čajové lžičky

Maso a kosti umyjeme a vložíme do hrnce. Zeleninu očistíme, umyjeme a přidáme v celku k masu. Přilijeme studenou vodu a osolíme.

2. 

Pomalu přivedeme k varu, aby se polévka nezakalila. Na mírném plameni vaříme zakryté 1,5 hodiny.

3. 

Z uvařené polévky vyndáme zeleninu, maso a kosti.

4. 

Vývar scedíme. Část vývaru můžeme použít při přípravě jiného jídla, například místo vody při přípravě guláše.

5. 

Zeleninu, kromě cibule a česneku, nadrobno nakrájíme.

6. 

Maso obereme a nakrájíme.

7. 

Z vývaru si odebereme množství, které chceme použít na polévku a přidáme do něj zeleninu a maso v množství podle chuti. Záleží na tom, jak chceme mít polévku při podávání hustou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie