svetvemne.cz

Jednoduchá kuřecí polévka

     

Recept na přípravu vynikající domácí kuřecí polévky se zeleninou.

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Celer150gramů
Cibule50gramů
Kapusta růžičková5ks
Kmín mletá¼čajové lžičky
Koření nové2kusy
Kuřecí hřbety3kusy
Mrkev3kusy
Pepř černý celé6ks
Petržel1kus
Sůl¾čajové lžičky
Voda1.5L

1. Vývar

voda 1.5 L  kuřecí hřbety 3 ks  sůl ¾ ČL  pepř černý celé 6 ks  koření nové 2 ks  kmín mletá ¼ ČL

Kuřecí řbety omyjeme, vložíme do studené vody, přidáme sůl a přivedeme do varu. Sebereme pěnu, přidáme pepř, kmín a na nejnižším stuoni vaříme asi hodinu, aby byl vývar čirý.

Vývar

2. 

mrkev 3 ks  petržel 1 ks  celer 150 g  cibule 50 g  kapusta růžičková 5 ks

Po hodině polévku přecedíme, hřbety vyndáme (obereme maso a vrátíme do polévky), přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, malou cibuli a růžičkovou kapustu (pokud chceme polévku silnější, přidáme jeden slepičí bujón). Vaříme do změknutí zeleniny asi 20 minut.

3. 

Před dovařením polévku dochutíme pepřem, zeleninovou solí podle chuti a přidáme nasekanou petrželku. Polévku podáváme s těstovinami do polévky.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit