RECEPTY

Jednoduchá kuřecí polévka

Jednoduchá kuřecí polévka

Recept na přípravu vynikající domácí kuřecí polévky se zeleninou.

recept,fotorecept,kuřecí hřbety,mrkev,celer,Masové polévky,Bezlepkové,Bezlaktózové

Masové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

celer150gramů
cibule50gramů
kapusta růžičková5
kmín mletá¼čajové lžičky
koření nové2kusy
kuřecí hřbety3kusy
mrkev3kusy
pepř černý celé6
petržel1kus
sůl¾čajové lžičky
voda1.5

 

Recept

1. Vývar

voda 1.5 L  kuřecí hřbety 3 kusy  sůl ¾ čajové lžičky  pepř černý celé 6 ks  koření nové 2 kusy  kmín mletá ¼ čajové lžičky

Kuřecí řbety omyjeme, vložíme do studené vody, přidáme sůl a přivedeme do varu. Sebereme pěnu, přidáme pepř, kmín a na nejnižším stuoni vaříme asi hodinu, aby byl vývar čirý.

2. 

mrkev 3 kusy  petržel 1 kus  celer 150 gramů  cibule 50 gramů  kapusta růžičková 5 ks

Po hodině polévku přecedíme, hřbety vyndáme (obereme maso a vrátíme do polévky), přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, malou cibuli a růžičkovou kapustu (pokud chceme polévku silnější, přidáme jeden slepičí bujón). Vaříme do změknutí zeleniny asi 20 minut.

3. 

Před dovařením polévku dochutíme pepřem, zeleninovou solí podle chuti a přidáme nasekanou petrželku. Polévku podáváme s těstovinami do polévky.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie