svetvemne.cz

Hovězí vývar

    

Návod, jak si připravit domácí polotovar na přípravu hovězí polévky nebo jako kvalitní ingredienci pro další recepty.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
bobkový list2kusy
celer60gramů
cibule80gramů
hovězí maso přední s kostí1000gramů
mrkev80gramů
pepř černý celé½čajové lžičky
petržel60gramů
petrželová nať-
sůl-
voda1.5litru

1. 

hovězí maso přední s kostí 1000 gramů

Hovězí rozdělíme na více kousků a zapečeme v troubě 20 min na 200 stupňů.

2. 

voda 1.5 litru  pepř černý celé ½ čajové lžičky  bobkový list 2 kusy

Maso i s kostí vložíme do studené vody, přidáme pepř, bobkový list a vaříme na mírném ohni jeden a půl hodiny.

3. 

mrkev 80 gramů  petržel 60 gramů  celer 60 gramů  cibule 80 gramů

Nakrájíme si mrkev, petržel a celer na větší kousky a přidáme spolu s cibulí do hrnce. Vaříme ještě 45 min.

4. 

sůl  petrželová nať

Vývar přecedíme. Pokud plánujete vývar servírovat jako polévku, zeleninu nakrájíme na drobnější kousky a maso obereme z kostí. Přisolíme podle chuti, přidáme petrželku. Pokud plánujete vývar použít pro další vaření, necháme si ho přecezený bez soli.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit