Kuřecí maso v cibulové omáčce
Šťavnaté, voňavé kuřecí v cibulové omáčce.
recept,fotorecept,kuřecí prsa,cibule,Kuřecí maso
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 1 | kus | |
hořčice plnotučná | 1 | polévková lžíce | |
kečup | 1 | polévková lžíce | |
kuřecí prsa | 500 | gramů | |
mouka hladká | 1 | polévková lžíce | |
olej slunečnicový | 2 | polévkové lžíce | |
paprika červená mletá | 1 | špetka | |
pepř černý mletý | - | ||
sójová omáčka | 1 | čajová lžička | |
voda | ¼ | litru | |
česnek sušený | - |
Recept
2.
olej slunečnicový 2 polévkové lžíce • hořčice plnotučná 1 polévková lžíce • kečup 1 polévková lžíce • česnek sušený • pepř černý mletý • sójová omáčka 1 čajová lžička • paprika červená mletá 1 špetka
Ze všech ingrediencí si připravíme marinádu, kterou potřeme maso z obou stran a necháme v chladu odležet asi půl hodinu.
3.
Namarinované maso zprudka osmahneme.
4.
cibule 1 kus
Pak maso přendáme na pekáč a ve výpeku osmažíme cibulku, kterou maso posypeme a zalijeme výpekem.
5.
voda ¼ litru • mouka hladká 1 polévková lžíce
Maso podlijeme vodou, ve které jsme rozmíchali trochu mouky. Pečeme cca 15 minut v rozehřáté troubě.
6.
Vhoudnou přílohou může být bramborová kaše nebo dušená rýže prolitá výpekem a zelenina podle chuti.
Dobrou chuť!