Banánová střecha
![Banánová střecha](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001846/img_cs_4x3/bananova-strecha_00180.jpg)
Skvělý nepečený zákusek ze sušenek, s banány, máslovou náplní a čokoládovou polevou.
recept,fotorecept,banán,Zákusky,Nepečené
Zákusky
Ingredience
Ingredience
banán | 3 | kusy | |
cukr krystalový | 50 | gramů | |
cukr moučkový | 50 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 300 | mililitrů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | - | ||
máslo | 200 | gramů | |
pudink vanilkový | 37 | gramů | |
rum | 3 | polévkové lžíce | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 125 | mililitrů | |
sušenka pšeničná | 220 | gramů | |
sušenka pšeničná kakao | 220 | gramů | |
čokoláda na vaření | 100 | gramů |
Recept
1.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů • cukr krystalový 50 gramů • pudink vanilkový 37 gramů
V mléce rozmícháme cukr a pudinkový prášek. Za stálého míchání přivedeme do varu a uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout za občasného promíchání.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001846/small/IMG_0020.jpg)
2.
máslo 200 gramů • cukr moučkový 50 gramů
Máslo, zahřáté na pokojovou teplotu, vyšleháme dohladka s cukrem.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001846/small/IMG_0021.jpg)
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001846/small/IMG_0031.jpg)
4.
sušenka pšeničná 220 gramů • sušenka pšeničná kakao 220 gramů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%
Na pracovní desku si rozprostřeme alobal dvojmo. Sušenky na alobal šachovnicově rozložíme ve třech řadách po šesti kusech (ukládáme na výšku). Jemně je navlhčíme mlékem (nesmí se promáčet).
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001846/small/IMG_0036.jpg)
5.
Na sušenky natřeme polovinou náplně.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001846/small/IMG_0042.jpg)
6.
Opět položíme sušenky šachovnicově, avšak opačně než poprvé. Světlá sušenka musí vycházet na tmavou. Zlehka navlhčíme mlékem.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001846/small/IMG_0047.jpg)
7.
Natřeme druhou polovinu náplně.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001846/small/IMG_0049.jpg)
8.
banán 3 kusy
Do středu položíme oloupané banány, které na koncích odkrojíme, abychom získali co nejrovnější části.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001846/small/IMG_0054.jpg)
9.
Okraje alobalu nadzvedneme a vytvoříme střechu. Lehce přitlačíme, alobal spojíme, zákusek do něj zabalíme a dáme na noc ztuhnout do chladu.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001846/small/IMG_0055.jpg)
10.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 125 mililitrů • čokoláda na vaření 100 gramů
Ve vodní lázni zahřejeme smetanu a rozpustíme v ní čokoládu.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001846/small/IMG_0083.jpg)
11.
Čokoládovou polevou zákusek polejme a opět necháme ztuhnout.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001846/small/IMG_0091.jpg)
12.
Zákusek je nejlepší 2-3 dny odleželý, kdy se sušenky důkladně navlhčí. Porce krájíme tak, aby nám řez nevycházel ve spojích.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001846/small/IMG_0207.jpg)
Dobrou chuť!