svetvemne.cz

Banánová střecha

     

Skvělý nepečený zákusek ze sušenek, s banány, máslovou náplní a čokoládovou polevou.

Ukuchtil

Počet porcí

18

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 

1. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 ml  cukr krystalový 50 g  pudink vanilkový 37 g

V mléce rozmícháme cukr a pudinkový prášek. Za stálého míchání přivedeme do varu a uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout za občasného promíchání.

2. 

máslo 200 g  cukr práškový 50 g

Máslo, zahřáté na pokojovou teplotu, vyšleháme dohladka s cukrem.

3. 

rum 3 PL

Vmícháme pudink a rum. Vyšleháme do pěny.

4. 

sušenka pšeničná 220 g  sušenka pšeničná kakao 220 g  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%

Na pracovní desku si rozprostřeme alobal dvojmo. Sušenky na alobal šachovnicově rozložíme ve třech řadách po šesti kusech (ukládáme na výšku). Jemně je navlhčíme mlékem (nesmí se promáčet).

5. 

Na sušenky natřeme polovinou náplně.

6. 

Opět položíme sušenky šachovnicově, avšak opačně než poprvé. Světlá sušenka musí vycházet na tmavou. Zlehka navlhčíme mlékem.

7. 

Natřeme druhou polovinu náplně.

8. 

banán 3 ks

Do středu položíme oloupané banány, které na koncích odkrojíme, abychom získali co nejrovnější části.

9. 

Okraje alobalu nadzvedneme a vytvoříme střechu. Lehce přitlačíme, alobal spojíme, zákusek do něj zabalíme a dáme na noc ztuhnout do chladu.

10. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 125 ml  čokoláda na vaření 100 g

Ve vodní lázni zahřejeme smetanu a rozpustíme v ní čokoládu.

11. 

Čokoládovou polevou zákusek polejme a opět necháme ztuhnout.

12. 

Zákusek je nejlepší 2-3 dny odleželý, kdy se sušenky důkladně navlhčí. Porce krájíme tak, aby nám řez nevycházel ve spojích.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit