RECEPTY

Banánová střecha

Banánová střecha

Skvělý nepečený zákusek ze sušenek, s banány, máslovou náplní a čokoládovou polevou.

recept,fotorecept,banán,Zákusky,Nepečené

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

18

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

banán3kusy
cukr krystalový50gramů
cukr moučkový50gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%300mililitrů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%-
máslo200gramů
pudink vanilkový37gramů
rum3polévkové lžíce
smetana ke šlehání (30-33% tuku)125mililitrů
sušenka pšeničná220gramů
sušenka pšeničná kakao220gramů
čokoláda na vaření100gramů

 

Recept

1. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů  cukr krystalový 50 gramů  pudink vanilkový 37 gramů

V mléce rozmícháme cukr a pudinkový prášek. Za stálého míchání přivedeme do varu a uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout za občasného promíchání.

2. 

máslo 200 gramů  cukr moučkový 50 gramů

Máslo, zahřáté na pokojovou teplotu, vyšleháme dohladka s cukrem.

3. 

rum 3 polévkové lžíce

Vmícháme pudink a rum. Vyšleháme do pěny.

4. 

sušenka pšeničná 220 gramů  sušenka pšeničná kakao 220 gramů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%

Na pracovní desku si rozprostřeme alobal dvojmo. Sušenky na alobal šachovnicově rozložíme ve třech řadách po šesti kusech (ukládáme na výšku). Jemně je navlhčíme mlékem (nesmí se promáčet).

5. 

Na sušenky natřeme polovinou náplně.

6. 

Opět položíme sušenky šachovnicově, avšak opačně než poprvé. Světlá sušenka musí vycházet na tmavou. Zlehka navlhčíme mlékem.

7. 

Natřeme druhou polovinu náplně.

8. 

banán 3 kusy

Do středu položíme oloupané banány, které na koncích odkrojíme, abychom získali co nejrovnější části.

9. 

Okraje alobalu nadzvedneme a vytvoříme střechu. Lehce přitlačíme, alobal spojíme, zákusek do něj zabalíme a dáme na noc ztuhnout do chladu.

10. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 125 mililitrů  čokoláda na vaření 100 gramů

Ve vodní lázni zahřejeme smetanu a rozpustíme v ní čokoládu.

11. 

Čokoládovou polevou zákusek polejme a opět necháme ztuhnout.

12. 

Zákusek je nejlepší 2-3 dny odleželý, kdy se sušenky důkladně navlhčí. Porce krájíme tak, aby nám řez nevycházel ve spojích.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie