Falešné šuhajdy
Šuhajdy, které se s oblibou připravovali v 70. - 80. letech minulého století v Československu. Na jejich přípravu nutně potřebujete tradiční kakaový pudink v krabičce :) a prázdné umělohmotné obaly od vajec.
recept,fotorecept,kakaový pudinkový prášek se sušenkovou moučkou,Zákusky,Vánoční recepty,Nepečené,Bezlepkové
Zákusky
Kategorie
Zákusky Vánoční recepty Nepečené Bezlepkové Vánoční zákusky Vánoční nepečené dezerty Nepečené zákusky
Ingredience
Ingredience
bílá čokoláda | - | ||
cukr krystalový | 200 | gramů | |
kakaový pudinkový prášek se sušenkovou moučkou | 250 | gramů | |
máslo | 250 | gramů | |
ořechy vlašské | 60 | gramů | |
rozinky | 40 | gramů | |
rum | 3 | polévkové lžíce |
Recept
1.
rozinky 40 gramů • rum 3 polévkové lžíce • ořechy vlašské 60 gramů
Dva prázdné umělohmotné obaly od vajec dobře omyjeme a vysušíme. Rozinky omyjeme a zalijeme rumem. Ořechy nasekáme.
2.
máslo 250 gramů • cukr krystalový 200 gramů
Šuhajdy vaříme ve vodní lázni. Nejprve rozpustíme máslo a přidáme cukr.
3.
kakaový pudinkový prášek se sušenkovou moučkou 250 gramů
Přisypeme celý obsah krabice s kakaovým pudinkem. Vaříme 10 minut.
4.
Odstavíme z ohně, přidáme rozinky i s rumem a ořechy.
5.
Mícháme do kompaktnosti celé hmoty.
6.
Teplou hmotu vkládáme do otvorů v obalech na vejce.
7.
Necháme v chladu 4 hodiny ztuhnout, pak šuhajdy vyklopíme.
9.
Když čokoláda ztuhne, vložíme je do papírových košíčků.
10.
Skladujeme v chladu. V uvedeném receptu jsme dělali větší šuhajdy, které vznikly vyplněním celé formy. Jejich velikost a tedy tím i počet kusů můžeme korigovat množstvím hmoty vkládané do obalů.
Dobrou chuť!