RECEPTY

Falešné šuhajdy

Falešné šuhajdy

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Šuhajdy, které se s oblibou připravovali v 70. - 80. letech minulého století v Československu. Na jejich přípravu nutně potřebujete tradiční kakaový pudink v krabičce :) a prázdné umělohmotné obaly od vajec.

recept,fotorecept,kakaový pudinkový prášek se sušenkovou moučkou,Zákusky,Vánoční recepty,Nepečené,Bezlepkové

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

bílá čokoláda

0

??

kcal

cukr krystalový

200

804

gramů

kcal

kakaový pudinkový prášek se sušenkovou moučkou

250

950

gramů

kcal

máslo

250

1835

gramů

kcal

ořechy vlašské

60

405

gramů

kcal

rozinky

40

114

gramů

kcal

rum

3

108

polévkové lžíce

kcal

 

Recept

1. 

rozinky 40 gramů  rum 3 polévkové lžíce  ořechy vlašské 60 gramů

Dva prázdné umělohmotné obaly od vajec dobře omyjeme a vysušíme. Rozinky omyjeme a zalijeme rumem. Ořechy nasekáme.

Dva prázdné umělohmotné obaly od vajec dobře...

2. 

máslo 250 gramů  cukr krystalový 200 gramů

Šuhajdy vaříme ve vodní lázni. Nejprve rozpustíme máslo a přidáme cukr.

Šuhajdy vaříme ve vodní lázni. Nejprve...

3. 

kakaový pudinkový prášek se sušenkovou moučkou 250 gramů

Přisypeme celý obsah krabice s kakaovým pudinkem. Vaříme 10 minut.

Přisypeme celý obsah krabice s kakaovým...

4. 

Odstavíme z ohně, přidáme rozinky i s rumem a ořechy.

Odstavíme z ohně, přidáme rozinky i s rumem a...

5. 

Mícháme do kompaktnosti celé hmoty.

Mícháme do kompaktnosti celé hmoty....

6. 

Teplou hmotu vkládáme do otvorů v obalech na vejce.

Teplou hmotu vkládáme do otvorů v obalech na...

7. 

Necháme v chladu 4 hodiny ztuhnout, pak šuhajdy vyklopíme.

Necháme v chladu 4 hodiny ztuhnout, pak šuhajdy...

8. 

bílá čokoláda

Položíme je širší stranou nahoru a ozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou.

Položíme je širší stranou nahoru a ozdobíme...

9. 

Když čokoláda ztuhne, vložíme je do papírových košíčků.

Když čokoláda ztuhne, vložíme je do...

10. 

Skladujeme v chladu. V uvedeném receptu jsme dělali větší šuhajdy, které vznikly vyplněním celé formy. Jejich velikost a tedy tím i počet kusů můžeme korigovat množstvím hmoty vkládané do obalů.

Skladujeme v chladu. V uvedeném receptu jsme...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit