Falešné šuhajdy

Šuhajdy, které se s oblibou připravovali v 70. - 80. letech minulého století v Československu. Na jejich přípravu nutně potřebujete tradiční kakaový pudink v krabičce :) a prázdné umělohmotné obaly od vajec.
recept,fotorecept,kakaový pudinkový prášek se sušenkovou moučkou,Zákusky,Vánoční recepty,Nepečené,Bezlepkové
Zákusky
Kategorie
Zákusky › Vánoční recepty › Nepečené › Bezlepkové › Nepečené zákusky › Vánoční nepečené dezerty › Vánoční zákusky ›Ingredience
Ingredience
bílá čokoláda | 0 ?? | kcal | |
cukr krystalový | 200 804 | gramů kcal | |
kakaový pudinkový prášek se sušenkovou moučkou | 250 950 | gramů kcal | |
máslo | 250 1835 | gramů kcal | |
ořechy vlašské | 60 405 | gramů kcal | |
rozinky | 40 114 | gramů kcal | |
rum | 3 108 | polévkové lžíce kcal |
Recept
1.
rozinky 40 gramů • rum 3 polévkové lžíce • ořechy vlašské 60 gramů
Dva prázdné umělohmotné obaly od vajec dobře omyjeme a vysušíme. Rozinky omyjeme a zalijeme rumem. Ořechy nasekáme.

2.
máslo 250 gramů • cukr krystalový 200 gramů
Šuhajdy vaříme ve vodní lázni. Nejprve rozpustíme máslo a přidáme cukr.

3.
kakaový pudinkový prášek se sušenkovou moučkou 250 gramů
Přisypeme celý obsah krabice s kakaovým pudinkem. Vaříme 10 minut.

4.
Odstavíme z ohně, přidáme rozinky i s rumem a ořechy.

5.
Mícháme do kompaktnosti celé hmoty.

6.
Teplou hmotu vkládáme do otvorů v obalech na vejce.

7.
Necháme v chladu 4 hodiny ztuhnout, pak šuhajdy vyklopíme.


9.
Když čokoláda ztuhne, vložíme je do papírových košíčků.

10.
Skladujeme v chladu. V uvedeném receptu jsme dělali větší šuhajdy, které vznikly vyplněním celé formy. Jejich velikost a tedy tím i počet kusů můžeme korigovat množstvím hmoty vkládané do obalů.

Dobrou chuť!