Nepečený krémeš
Jednoduchý recept na krémeš ze sušenek, pudinku a šlehačky.
recept,fotorecept,pudink vanilkový,sušienky světlé,sušienky světlé,smetana ke šlehání (30-33% tuku),sušenky kakaové,Zákusky,Nepečené
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 150 | gramů | |
cukr moučkový | 3 | polévkové lžíce | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 250 | mililitrů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 1 | litr | |
pudink vanilkový | 200 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 750 | mililitrů | |
sušenky kakaové | 130 | gramů | |
sušienky světlé | 390 | gramů | |
ztužovač šlehačky | 30 | gramů |
Recept
2.
pudink vanilkový 200 gramů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 250 mililitrů
V misce rozmícháme pudinkový prášek s mlékem.
3.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1 litr • cukr krystalový 150 gramů
Do hrnce dáme vařit mléko. Když začne být horké, přidáme cukr a připravenou směs prášku a mléka. Za neustálého míchání připravíme hustý pudink.
4.
Pudink vylijeme na spodní vrstvu sušenek a rovnoměrně rozetřeme po celé ploše.
5.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 750 mililitrů • ztužovač šlehačky 30 gramů • cukr moučkový 3 polévkové lžíce
Ze smetany, ztužovače a cukru vyšleháme pevnou šlehačku.
6.
Šlehačku rozetřeme na vrstvu dobře vychladlého pudinku.
7.
sušienky světlé 130 gramů • sušenky kakaové 130 gramů
Na povrch položíme znovu vrstvu sušenek. Zajímavým zpestřením je použití kakaových sušenek.
Dobrou chuť!