RECEPTY

Krémeš s jahodovou pěnou

Krémeš s jahodovou pěnou

Recept na tak trochu jiný, oblíbený, klasický zákusek.

recept,fotorecept,těsto lístkové,cukr krystalový,cukr krystalový,pudink vanilkový,jahody,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový400gramů
cukr moučkový-
cukr vanilkový15gramů
jahody500gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%1litr
pudink vanilkový100gramů
těsto lístkové550gramů
vejce slepičí6
voda50mililitrů

 

Recept

1. Těsto

těsto lístkové 550 gramů

Vrchní a spodní plát zákusku upečeme z listového těsta - předpřipraveného, rozváleného a stočeného na papíru.

2. 

Těsta rozbalíme a postupně upečeme na plechu.

3. 

Jeden plát nakrájíme na stejně velké čtverce.

4. Pudinková náplň

vejce slepičí 6 ks  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1 litr  cukr krystalový 150 gramů  cukr vanilkový 15 gramů  pudink vanilkový 100 gramů

Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. V mléce rozmícháme cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Do horkého nakonec vmícháme žloutky a převaříme.

5. 

Horký pudink vylijeme na nenakrájený plát upečeného těsta a rovnoměrně rozetřeme.

6. Sněhová náplň

jahody 500 gramů

Jahody zbavíme lístků, omyjeme a odložíme si bokem 3 jahody na konečné zdobení.

7. 

Ostatní rozmixujeme na kaši ponorným mixérem.

8. 

cukr krystalový 250 gramů  voda 50 mililitrů

Cukr rozvaříme s vodou na lepkavý sirup (15 minut).

9. 

Na sporák postavíme větší hrnec s vodou a do něj vložíme menší hrnec. Vodu přivedeme k varu. Z bílků vyšleháme polotuhý sníh.

10. 

Do sněhu přilijeme rozmixované jahody a vyšleháme hustou pěnu.

11. 

Pěnu přendáme do menšího hrnce připraveného na sporáku, pod kterým nám vře voda. Přilijeme horký sirup.

12. 

Pěnu ve vodní lázni za stálého šlehání uvaříme (asi 20 minut).

13. 

Tři polévkové lžíce pěny vložíme do cukrářského sáčku na zdobení. Ostatní uvařenou jahodovou pěnu v bohatě navrstvíme na pudink, rovnoměrně rozetřeme a okraje zarovnáme.

14. 

Na pěnu poklademe čtverce upečeného listového těsta.

15. 

cukr moučkový

Čtverce těsta pocukrujeme a ozdobíme připravenou pěnou v sáčku a plátky jahod. Zákusek uložíme na hodinu do ledničky.

16. 

Před podáváním ho rozkrájíme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie