RECEPTY

Krémeš s jahodovou pěnou

Krémeš s jahodovou pěnou

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Recept na tak trochu jiný, oblíbený, klasický zákusek.

recept,fotorecept,těsto lístkové,cukr krystalový,cukr krystalový,pudink vanilkový,jahody,Zákusky,Sezónní recepty

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

vysoká

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový

400

1608

gramů

kcal

cukr moučkový

0

??

kcal

cukr vanilkový

15

55

gramů

kcal

jahody

500

215

gramů

kcal

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%

1

640

litr

kcal

pudink vanilkový

100

355

gramů

kcal

těsto lístkové

550

2200

gramů

kcal

vejce slepičí

6

528

kcal

voda

50

0

mililitrů

kcal

 

Recept

1. Těsto

těsto lístkové 550 gramů

Vrchní a spodní plát zákusku upečeme z listového těsta - předpřipraveného, rozváleného a stočeného na papíru.

Vrchní a spodní plát zákusku upečeme z...

2. 

Těsta rozbalíme a postupně upečeme na plechu.

Těsta rozbalíme a postupně upečeme na plechu....

3. 

Jeden plát nakrájíme na stejně velké čtverce.

Jeden plát nakrájíme na stejně velké...

4. Pudinková náplň

vejce slepičí 6 ks  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1 litr  cukr krystalový 150 gramů  cukr vanilkový 15 gramů  pudink vanilkový 100 gramů

Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. V mléce rozmícháme cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Do horkého nakonec vmícháme žloutky a převaříme.

Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od...

5. 

Horký pudink vylijeme na nenakrájený plát upečeného těsta a rovnoměrně rozetřeme.

Horký pudink vylijeme na nenakrájený plát...

6. Sněhová náplň

jahody 500 gramů

Jahody zbavíme lístků, omyjeme a odložíme si bokem 3 jahody na konečné zdobení.

Jahody zbavíme lístků, omyjeme a odložíme si...

7. 

Ostatní rozmixujeme na kaši ponorným mixérem.

Ostatní rozmixujeme na kaši ponorným mixérem....

8. 

cukr krystalový 250 gramů  voda 50 mililitrů

Cukr rozvaříme s vodou na lepkavý sirup (15 minut).

Cukr rozvaříme s vodou na lepkavý sirup (15...

9. 

Na sporák postavíme větší hrnec s vodou a do něj vložíme menší hrnec. Vodu přivedeme k varu. Z bílků vyšleháme polotuhý sníh.

Na sporák postavíme větší hrnec s vodou a do...

10. 

Do sněhu přilijeme rozmixované jahody a vyšleháme hustou pěnu.

Do sněhu přilijeme rozmixované jahody a...

11. 

Pěnu přendáme do menšího hrnce připraveného na sporáku, pod kterým nám vře voda. Přilijeme horký sirup.

Pěnu přendáme do menšího hrnce připraveného...

12. 

Pěnu ve vodní lázni za stálého šlehání uvaříme (asi 20 minut).

Pěnu ve vodní lázni za stálého šlehání...

13. 

Tři polévkové lžíce pěny vložíme do cukrářského sáčku na zdobení. Ostatní uvařenou jahodovou pěnu v bohatě navrstvíme na pudink, rovnoměrně rozetřeme a okraje zarovnáme.

Tři polévkové lžíce pěny vložíme do...

14. 

Na pěnu poklademe čtverce upečeného listového těsta.

Na pěnu poklademe čtverce upečeného listového...

15. 

cukr moučkový

Čtverce těsta pocukrujeme a ozdobíme připravenou pěnou v sáčku a plátky jahod. Zákusek uložíme na hodinu do ledničky.

Čtverce těsta pocukrujeme a ozdobíme...

16. 

Před podáváním ho rozkrájíme.

Před podáváním ho rozkrájíme....

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit