svetvemne.cz

Jahodové řezy s agarem

    

Výborné řezy se zdravou želatinou z mořských řas. Agar je vynikající želírující prostředek, je bez chuti, plný minerálů a s minimálním množstvím kalorií v dávce na jeden koláč. Vytváří kvalitní pevné želé.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 
Agar ( prášek )6gramů
olej ořechový4polévkové lžíce
cukr krystalový-
cukr práškový80gramů
jahody400gramů
med-
mouka polohrubá80gramů
ořechy vlašské40gramů
soda bikarbona4gramy
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek4kusy
voda4polévkové lžíce
voda500mililitrů

1. 

vaječný bílek 4 kusy

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

2. 

vaječný žloutek 4 kusy  cukr práškový 80 gramů

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

3. 

olej ořechový 4 polévkové lžíce  voda 4 polévkové lžíce  mouka polohrubá 80 gramů  soda bikarbona 4 gramy

Přimícháme olej, vodu a mouku smíchanou s jedlou sodou (kypřícím práškem) - 1/2 čajové lžičky.

4. 

Vmícháme sníh z bílků.

5. 

ořechy vlašské 40 gramů

Těsto vlijeme do silikonové formy (průměr 30 cm). Posypeme nahrubo nasekanými ořechy.

6. 

Pečeme 15 min. při teplotě 180 °C.

7. 

jahody 400 gramů

Jahody umyjeme...

8. 

... a každou jahodu od spodu propíchneme brčkem a vytlačíme zelené zbytky stonku. Nakrájíme na plátky.

9. 

Plátky jahod poklademe na korpus.

10. 

voda 500 mililitrů

Zbytky pokrájených jahod rozmixujeme s vodou.

11. 

cukr krystalový  med  Agar ( prášek ) 6 gramů

Jahodovou vodu nalijeme do hrnce, osladíme cukrem a medem podle chuti, přisypeme agar a přivedeme do varu.

12. 

Zcedíme.

13. 

Želatinu pomalu necháme vychladnout do jemného počátečního houstnutí. Rychleji ji vychladíme ve studené vodní lázni.

14. 

Nalijeme na koláč.

15. 

Při pokojové teplotě ztuhne asi za 30 - 45 minut. Vložíme do ledničky pro rychlejší ztuhnutí.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit