Jahodové řezy s agarem
![Jahodové řezy s agarem](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001443/img_cs_4x3/jahodove-rezy-s-agarem_00180.jpg)
Výborné řezy se zdravou želatinou z mořských řas. Agar je vynikající želírující prostředek, je bez chuti, plný minerálů a s minimálním množstvím kalorií v dávce na jeden koláč. Vytváří kvalitní pevné želé.
recept,fotorecept,jahody, Agar ( prášek ),Zákusky,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Zákusky
Ingredience
Ingredience
Agar ( prášek ) | 6 | gramů | |
olej ořechový | 4 | polévkové lžíce | |
cukr krystalový | - | ||
cukr moučkový | 80 | gramů | |
jahody | 400 | gramů | |
med | - | ||
mouka polohrubá | 80 | gramů | |
ořechy vlašské | 40 | gramů | |
soda bikarbona | 4 | gramy | |
vaječný bílek | 4 | kusy | |
vaječný žloutek | 4 | kusy | |
voda | 4 | polévkové lžíce | |
voda | 500 | mililitrů |
Recept
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001443/small/IMG_2025.jpg)
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001443/small/IMG_2028.jpg)
3.
olej ořechový 4 polévkové lžíce • voda 4 polévkové lžíce • mouka polohrubá 80 gramů • soda bikarbona 4 gramy
Přimícháme olej, vodu a mouku smíchanou s jedlou sodou (kypřícím práškem) - 1/2 čajové lžičky.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001443/small/IMG_2033.jpg)
4.
Vmícháme sníh z bílků.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001443/small/IMG_2035.jpg)
5.
ořechy vlašské 40 gramů
Těsto vlijeme do silikonové formy (průměr 30 cm). Posypeme nahrubo nasekanými ořechy.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001443/small/IMG_2037.jpg)
6.
Pečeme 15 min. při teplotě 180 °C.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001443/small/IMG_2039.jpg)
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001443/small/IMG_2043.jpg)
8.
... a každou jahodu od spodu propíchneme brčkem a vytlačíme zelené zbytky stonku. Nakrájíme na plátky.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001443/small/IMG_2045.jpg)
9.
Plátky jahod poklademe na korpus.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001443/small/IMG_2047.jpg)
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001443/small/IMG_2048.jpg)
11.
cukr krystalový • med • Agar ( prášek ) 6 gramů
Jahodovou vodu nalijeme do hrnce, osladíme cukrem a medem podle chuti, přisypeme agar a přivedeme do varu.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001443/small/IMG_2051.jpg)
12.
Zcedíme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001443/small/IMG_2052.jpg)
13.
Želatinu pomalu necháme vychladnout do jemného počátečního houstnutí. Rychleji ji vychladíme ve studené vodní lázni.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001443/small/IMG_2061.jpg)
14.
Nalijeme na koláč.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001443/small/IMG_2063.jpg)
15.
Při pokojové teplotě ztuhne asi za 30 - 45 minut. Vložíme do ledničky pro rychlejší ztuhnutí.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001443/small/IMG_2064.jpg)
Dobrou chuť!