svetvemne.cz

Jahodové řezy s agarem

     

Výborné řezy se zdravou želatinou z mořských řas. Agar je vynikající želírující prostředek, je bez chuti, plný minerálů a s minimálním množstvím kalorií v dávce na jeden koláč. Vytváří kvalitní pevné želé.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 
agar ( prášek )6gramů
olej ořechový4polévkové lžíce
Cukr krystalový
Cukr práškový80gramů
Jahody400gramů
Med
Mouka polohrubá80gramů
Ořechy vlašské40gramů
Soda bikarbona4gramy
Vaječný bílek4kusy
Vaječný žloutek4kusy
Voda4polévkové lžíce
Voda500mililitrů

1. 

vaječný bílek 4 ks

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

2. 

vaječný žloutek 4 ks  cukr práškový 80 g

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

3. 

olej ořechový 4 PL  voda 4 PL  mouka polohrubá 80 g  soda bikarbona 4 g

Přimícháme olej, vodu a mouku smíchanou s jedlou sodou (kypřícím práškem) - 1/2 čajové lžičky.

4. 

Vmícháme sníh z bílků.

5. 

ořechy vlašské 40 g

Těsto vlijeme do silikonové formy (průměr 30 cm). Posypeme nahrubo nasekanými ořechy.

6. 

Pečeme 15 min. při teplotě 180 °C.

7. 

jahody 400 g

Jahody umyjeme...

8. 

... a každou jahodu od spodu propíchneme brčkem a vytlačíme zelené zbytky stonku. Nakrájíme na plátky.

9. 

Plátky jahod poklademe na korpus.

10. 

voda 500 ml

Zbytky pokrájených jahod rozmixujeme s vodou.

11. 

cukr krystalový  med  Agar ( prášek ) 6 g

Jahodovou vodu nalijeme do hrnce, osladíme cukrem a medem podle chuti, přisypeme agar a přivedeme do varu.

12. 

Zcedíme.

13. 

Želatinu pomalu necháme vychladnout do jemného počátečního houstnutí. Rychleji ji vychladíme ve studené vodní lázni.

14. 

Nalijeme na koláč.

15. 

Při pokojové teplotě ztuhne asi za 30 - 45 minut. Vložíme do ledničky pro rychlejší ztuhnutí.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit