svetvemne.cz

Pudinková roláda s jahodami

    

Jednoduchá svěží roláda.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:    

 

 
 

1. Roládový korpos

vejce slepičí 6 ks  cukr práškový 80 gramů

Vejce vyšleháme s cukrem.

Roládový korpos

2. 

mouka polohrubá 80 gramů  škrob kukuřičný 15 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička

Přidáme mouku, maizenu a kypřící prášek. Umícháme těsto, které rozlijeme na plech (42 x 38 cm) vyložený papírem na pečení.

3. 

Pečeme 12-15 minut na 180 °C.

4. 

Těsto po upečení srolujeme a necháme vychladnout. Díky srolování si udrží lépe tvar po naplnění krémem.

5.  Pudinkový krém

mléko 250 mililitrů  pudink jahodový v prášku 40 gramů  sirup jahodový 50 mililitrů

V mléce rozmícháme pudinkový prášek a jahodový sirup. Uvaříme hustší pudink. Vychladíme ho na pokojovou teplotu ve vodní lázni.

 Pudinkový krém

6. 

máslo 100 gramů  jahody

Do vlažného (spíše mírně teplého) vmícháme máslo. Dáme do lednice přiměřeně ztuhnout (krém musí jít snadno natírat). Jahody omyjeme a nakrájíme na plátky.

7. Roládu naplníme

Roládový korpus rozvineme a natřeme na něj pudinkový krém. Poklademe plátky jahod v libovolném množství.

Roládu naplníme

8. 

Roládu zavinieme a uložíme do chladu na 3-4 hodiny ztuhnout.

9. 

Před servírováním pokrájíme a jednotlivé porce, na talíři posypeme prosátým práškovým cukrem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit