Pudinková roláda s jahodami
Jednoduchá svěží roláda.
recept,fotorecept,pudink jahodový v prášku,jahody,sirup jahodový,Rolády,Sezónní recepty
Rolády
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 80 | gramů | |
jahody | - | ||
kypřicí prášek do pečiva | 1 | čajová lžička | |
mléko | 250 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 80 | gramů | |
máslo | 100 | gramů | |
pudink jahodový v prášku | 40 | gramů | |
sirup jahodový | 50 | mililitrů | |
vejce slepičí | 6 | ||
škrob kukuřičný | 15 | gramů |
Recept
2.
mouka polohrubá 80 gramů • škrob kukuřičný 15 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička
Přidáme mouku, maizenu a kypřící prášek. Umícháme těsto, které rozlijeme na plech (42 x 38 cm) vyložený papírem na pečení.
3.
Pečeme 12-15 minut na 180 °C.
4.
Těsto po upečení srolujeme a necháme vychladnout. Díky srolování si udrží lépe tvar po naplnění krémem.
5. Pudinkový krém
mléko 250 mililitrů • pudink jahodový v prášku 40 gramů • sirup jahodový 50 mililitrů
V mléce rozmícháme pudinkový prášek a jahodový sirup. Uvaříme hustší pudink. Vychladíme ho na pokojovou teplotu ve vodní lázni.
6.
Do vlažného (spíše mírně teplého) vmícháme máslo. Dáme do lednice přiměřeně ztuhnout (krém musí jít snadno natírat). Jahody omyjeme a nakrájíme na plátky.
7. Roládu naplníme
Roládový korpus rozvineme a natřeme na něj pudinkový krém. Poklademe plátky jahod v libovolném množství.
8.
Roládu zavinieme a uložíme do chladu na 3-4 hodiny ztuhnout.
9.
Před servírováním pokrájíme a jednotlivé porce, na talíři posypeme prosátým práškovým cukrem.
Dobrou chuť!