svetvemne.cz

Pudinková roláda s jahodami

Jednoduchá svěží roláda.

 

Čas přípravy: 60 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

 

 
 

1. Roládový korpos

vejce slepičí 6 ks  cukr práškový 80 g

Vejce vyšleháme s cukrem.

Roládový korpos

2. 

mouka polohrubá 80 g  škrob kukuřičný 15 g  kypřící prášek do pečiva 1 ČL

Přidáme mouku, maizenu a kypřící prášek. Umícháme těsto, které rozlijeme na plech (42 x 38 cm) vyložený papírem na pečení.

3. 

Pečeme 12-15 minut na 180 °C.

4. 

Těsto po upečení srolujeme a necháme vychladnout. Díky srolování si udrží lépe tvar po naplnění krémem.

5.  Pudinkový krém

mléko 250 ml  pudink jahodový v prášku 40 g  sirup jahodový 50 ml

V mléce rozmícháme pudinkový prášek a jahodový sirup. Uvaříme hustší pudink. Vychladíme ho na pokojovou teplotu ve vodní lázni.

 Pudinkový krém

6. 

máslo 100 g  jahody

Do vlažného (spíše mírně teplého) vmícháme máslo. Dáme do lednice přiměřeně ztuhnout (krém musí jít snadno natírat). Jahody omyjeme a nakrájíme na plátky.

7. Roládu naplníme

Roládový korpus rozvineme a natřeme na něj pudinkový krém. Poklademe plátky jahod v libovolném množství.

Roládu naplníme

8. 

Roládu zavinieme a uložíme do chladu na 3-4 hodiny ztuhnout.

9. 

Před servírováním pokrájíme a jednotlivé porce, na talíři posypeme prosátým práškovým cukrem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit