RECEPTY

Pudinková roláda s jahodami

Pudinková roláda s jahodami

Jednoduchá svěží roláda.

recept,fotorecept,pudink jahodový v prášku,jahody,sirup jahodový,Rolády

Rolády

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový80gramů
jahody-
kypřicí prášek do pečiva1čajová lžička
mléko250mililitrů
mouka polohrubá80gramů
máslo100gramů
pudink jahodový v prášku40gramů
sirup jahodový50mililitrů
vejce slepičí6
škrob kukuřičný15gramů

 

Recept

1. Roládový korpos

vejce slepičí 6 ks  cukr moučkový 80 gramů

Vejce vyšleháme s cukrem.

2. 

mouka polohrubá 80 gramů  škrob kukuřičný 15 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička

Přidáme mouku, maizenu a kypřící prášek. Umícháme těsto, které rozlijeme na plech (42 x 38 cm) vyložený papírem na pečení.

3. 

Pečeme 12-15 minut na 180 °C.

4. 

Těsto po upečení srolujeme a necháme vychladnout. Díky srolování si udrží lépe tvar po naplnění krémem.

5.  Pudinkový krém

mléko 250 mililitrů  pudink jahodový v prášku 40 gramů  sirup jahodový 50 mililitrů

V mléce rozmícháme pudinkový prášek a jahodový sirup. Uvaříme hustší pudink. Vychladíme ho na pokojovou teplotu ve vodní lázni.

6. 

máslo 100 gramů  jahody

Do vlažného (spíše mírně teplého) vmícháme máslo. Dáme do lednice přiměřeně ztuhnout (krém musí jít snadno natírat). Jahody omyjeme a nakrájíme na plátky.

7. Roládu naplníme

Roládový korpus rozvineme a natřeme na něj pudinkový krém. Poklademe plátky jahod v libovolném množství.

8. 

Roládu zavinieme a uložíme do chladu na 3-4 hodiny ztuhnout.

9. 

Před servírováním pokrájíme a jednotlivé porce, na talíři posypeme prosátým práškovým cukrem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie