Jahodová bublanina

Klasika z jahod.
recept,fotorecept,mouka polohrubá,mouka polohrubá,jahody,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 6 233 | polévkových lžic kcal | |
jahody | 0 ?? | kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 ?? | balení kcal | |
mouka polohrubá | 6 321 | polévkových lžic kcal | |
mouka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
vejce slepičí | 6 528 | kcal | |
voda | 6 0 | polévkových lžic kcal |
Recept
1.
vejce slepičí 6 ks • cukr moučkový 6 polévkových lžic • voda 6 polévkových lžic • mouka polohrubá 6 polévkových lžic • kypřicí prášek do pečiva 1 balení
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem, vmícháme předepsané množství vody. Mouku promícháme s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Připravenou mouku s kypřícím práškem smícháme se žloutky, nakonec lehce vmícháme sníh.

2.
máslo • mouka polohrubá • jahody
Plech na pečení vymažeme máslem a vysypeme moukou. Připravenou směs rovnoměrně po plechu rozetřeme. Na povrch těsta poklademe omyté, okapané, čerstvé jahody.

3.
Pečeme v rozehřáté troubě, cca 15-20 minut. Upečenou bublaninu pocukrujeme a necháme vychladnout.

Dobrou chuť!