Jahodová bublanina
Klasika z jahod.
recept,fotorecept,mouka polohrubá,mouka polohrubá,jahody,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 6 | polévkových lžic | |
jahody | - | ||
kypřicí prášek do pečiva | 1 | balení | |
mouka polohrubá | 6 | polévkových lžic | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | - | ||
vejce slepičí | 6 | ||
voda | 6 | polévkových lžic |
Recept
1.
vejce slepičí 6 ks • cukr moučkový 6 polévkových lžic • voda 6 polévkových lžic • mouka polohrubá 6 polévkových lžic • kypřicí prášek do pečiva 1 balení
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem, vmícháme předepsané množství vody. Mouku promícháme s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Připravenou mouku s kypřícím práškem smícháme se žloutky, nakonec lehce vmícháme sníh.
2.
máslo • mouka polohrubá • jahody
Plech na pečení vymažeme máslem a vysypeme moukou. Připravenou směs rovnoměrně po plechu rozetřeme. Na povrch těsta poklademe omyté, okapané, čerstvé jahody.
3.
Pečeme v rozehřáté troubě, cca 15-20 minut. Upečenou bublaninu pocukrujeme a necháme vychladnout.
Dobrou chuť!