RECEPTY

Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

Klasika z jahod.

recept,fotorecept,mouka polohrubá,mouka polohrubá,jahody,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový6polévkových lžic
jahody-
kypřicí prášek do pečiva1balení
mouka polohrubá6polévkových lžic
mouka polohrubá-
máslo-
vejce slepičí6
voda6polévkových lžic

 

Recept

1. 

vejce slepičí 6 ks  cukr moučkový 6 polévkových lžic  voda 6 polévkových lžic  mouka polohrubá 6 polévkových lžic  kypřicí prášek do pečiva 1 balení

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem, vmícháme předepsané množství vody. Mouku promícháme s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Připravenou mouku s kypřícím práškem smícháme se žloutky, nakonec lehce vmícháme sníh.

2. 

máslo  mouka polohrubá  jahody

Plech na pečení vymažeme máslem a vysypeme moukou. Připravenou směs rovnoměrně po plechu rozetřeme. Na povrch těsta poklademe omyté, okapané, čerstvé jahody.

3. 

Pečeme v rozehřáté troubě, cca 15-20 minut. Upečenou bublaninu pocukrujeme a necháme vychladnout.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie