Jahodové cupcakes s mascarpone krémem
Lahodné cupcakes z vanilkového těsta, zdobené krémem z mascarpone a kousky čerstvých jahod.
recept,fotorecept,cukr krystalový,smetana ke šlehání (30-33% tuku),jahody,jahody,Muffiny,Sezónní recepty
Muffiny
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 120 | gramů | |
cukr moučkový | 20 | gramů | |
jahody | 250 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 | čajová lžička | |
mascarpone | 100 | gramů | |
mléko | 70 | mililitrů | |
mouka hladká | 100 | gramů | |
mouka polohrubá | 100 | gramů | |
máslo | 115 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 150 | mililitrů | |
sůl | - | ||
vanilkový lusk | 1 | kus | |
vejce slepičí | 3 | kusy | |
ztužovač šlehačky | 5 | gramů |
Recept
1.
máslo 115 gramů • cukr krystalový 120 gramů • vejce slepičí 3 kusy • vanilkový lusk 1 kus
Máslo vyšleháme s cukrem. Přidáme vejce a vanilku z vanilkového lusku.

2.
mouka hladká 100 gramů • mouka polohrubá 100 gramů • mléko 70 mililitrů • sůl • kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička
V menší misce smícháme mouky, přidáme špetku soli a prášek do pečiva. Mouku vsypeme do máslové směsi, přidáme mléko. Vše spolu dobře promícháme.

3.
Pomocí elektrického šlehače vyšleháme hladké těsto.

4. Těsto naplníme do košíčků
Těsto naplníme do košíčků na muffiny, pečeme cca 20 minut na 180 °C.

5. Příprava krému
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 150 mililitrů • mascarpone 100 gramů • ztužovač šlehačky 5 gramů • cukr moučkový 20 gramů
Během pečení koláčků si připravíme krém. Smetanu ke šlehání vyšleháme spolu se ztužovačem a cukrem dotuha. Přidáme mascarpone. Spolu promícháme.


7. Zdobení
jahody 100 gramů
Krém naplníme do zdobícího sáčku, jednotlivé cupcakes ozdobíme krémem a posypeme kousky jahod.

Dobrou chuť!