RECEPTY

Jahodové cupcakes s mascarpone krémem

Jahodové cupcakes s mascarpone krémem

Lahodné cupcakes z vanilkového těsta, zdobené krémem z mascarpone a kousky čerstvých jahod.

recept,fotorecept,cukr krystalový,smetana ke šlehání (30-33% tuku),jahody,jahody,Muffiny

Muffiny

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový120gramů
cukr moučkový20gramů
jahody250gramů
kypřicí prášek do pečiva1čajová lžička
mascarpone100gramů
mléko70mililitrů
mouka hladká100gramů
mouka polohrubá100gramů
máslo115gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)150mililitrů
sůl-
vanilkový lusk1kus
vejce slepičí3kusy
ztužovač šlehačky 5gramů

 

Recept

1. 

máslo 115 gramů  cukr krystalový 120 gramů  vejce slepičí 3 kusy  vanilkový lusk 1 kus

Máslo vyšleháme s cukrem. Přidáme vejce a vanilku z vanilkového lusku.

2. 

mouka hladká 100 gramů  mouka polohrubá 100 gramů  mléko 70 mililitrů  sůl  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička

V menší misce smícháme mouky, přidáme špetku soli a prášek do pečiva. Mouku vsypeme do máslové směsi, přidáme mléko. Vše spolu dobře promícháme.

3. 

Pomocí elektrického šlehače vyšleháme hladké těsto.

4. Těsto naplníme do košíčků

Těsto naplníme do košíčků na muffiny, pečeme cca 20 minut na 180 °C.

5. Příprava krému

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 150 mililitrů  mascarpone 100 gramů  ztužovač šlehačky  5 gramů  cukr moučkový 20 gramů

Během pečení koláčků si připravíme krém. Smetanu ke šlehání vyšleháme spolu se ztužovačem a cukrem dotuha. Přidáme mascarpone. Spolu promícháme.

6. 

jahody 150 gramů

Jahody očistíme, ponorný mixérem je rozmixujeme. Přidáme do krému

7. Zdobení

jahody 100 gramů

Krém naplníme do zdobícího sáčku, jednotlivé cupcakes ozdobíme krémem a posypeme kousky jahod.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie