RECEPTY

Rybízová roláda

Rybízová roláda

Veselá roláda s tvarohovo-ovocnou náplní.

recept,fotorecept,rybíz černý,Rolády

Rolády

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový220gramů
kypřicí prášek do pečiva1balení
mouka polohrubá100gramů
máslo125gramů
potravinářská barva gelová modrá-
rybíz černý150gramů
tvaroh jemný měkký250gramů
vaječný bílek6
vaječný žloutek6

 

Recept

1. Těsto

vaječný bílek 6 ks  cukr moučkový 120 gramů

Z bílků vyšleháme tuhou směs. Zašleháme do něj cukr.

2. 

vaječný žloutek 6 ks  mouka polohrubá 100 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 balení

Zašleháme žloutky, mouku a kypřící prášek.

3. 

potravinářská barva gelová modrá

Čtyři polévkové lžíce těsta odebereme a vmícháme do něj potravinářskou gelovou barvu. Barvu přidáváme "po párátkách" = párátko namočíme do barvy a zamícháme barvu z něj do těsta. Postup opakujeme vždy s čistým párátkem a barvu takto přidáváme podle požadované výsledné barevné intenzity.

4. 

Barevné těsto naplníme do zdobící stříkačky a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme tečky na třetinu až polovinu plechu.

5. 

Na tečky opatrně nalijeme světlé těsto a i na zbytek plechu.

6. 

Opatrně, abychom tečky neporušili, těsto rozetřeme.

7. 

Pečeme 10-15 minut v rozehřáté troubě.

8. 

Upečené těsto stočíme do mokré utěrky a necháme vychladnout.

9. Tvarohová náplň

máslo 125 gramů  cukr moučkový 100 gramů  tvaroh jemný měkký 250 gramů

Máslo utřeme s cukrem a přimícháme jemný tvaroh.

10. 

Náplň natřeme na rozvinutý vychlazený plát těsta (flekaté vzory jsou ze spodu plátu). Tři lžíce náplně naplníme do zdobící cukrářské stříkačky.

11. 

rybíz černý 150 gramů

Na tvaroh rovnoměrně rozsypeme černý rybíz nebo jiné drobné ovoce.

12. 

Roládu stočíme. Stáčet začneme na straně, kde nejsou flekaté vzory, takto se nám po stočení dostanou na povrch rolády.

13. 

Roládu náplní ve stříkačce ozdobíme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie