Italská specialita z Milána - telecí kližka s morkovou kostí dušená se zeleninou a vývarem.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
2 h. Obtížnost
střední
Bramborové noky s omáčkou ze sýru Pecorino a smetany. Gnocchi si můžete koupit a uvařit jednoduše za pár minut ve vodě, nebo připravit domácí, podle našeho receptu, který také najdete na naší stránce.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
15 min.Obtížnost
nízká
Italský recept na kuře Cacciatore [kačatóre] v omáčce s bylinkami, paprikami, rajčaty a černými olivamy. Jako příloha dobře poslouží špagety nebo rýže.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
1 h. 30 min.Obtížnost
střední
Bramborové "noky" zapečené s kousky lososa a bešamelem.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
45 min.Obtížnost
nízká
Carbonara je tradiční italská úprava těstovin se slaninou, sýrem Pecorino a vajíčky. Nejvhodnější těstoviny na přípravu jsou právé špagety.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
20 min.Obtížnost
nízká
Tradiční italský krémový dezert.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
30 min.Obtížnost
střední
Jeden z mnoha druhů receptů na oblíbené boloňské špagety.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
60 min.Obtížnost
střední
Jemný gulášek z telecí kližky mírně sladké chuti. Základem je maso i zeleninu opéct a pak spolu vařit doměkka.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
2 h. Obtížnost
střední
Alla Amatriciana [alla matriˈtʃaːna] je lidový název tradiční italské omáčky na těstoviny, jejíž základ tvoří solená sušená slanina z vepřového krku, rajčata a sýr pecorino. Je použitelná i s jinými druhy těstovin, např. bucatini a velmi chutná :)
Ukuchtil
MichalČas přípravy
25 min.Obtížnost
střední
Krémové těstoviny s jemnou sýrovou omáčkou a šunkovými proužky.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
30 min.Obtížnost
střední
Vynikající těstoviny s liškami, smetanou a kousky uzeného lososa. Hrst lístků čerstvé máty dodává tomuto jídlu letní lehkost a svěžest.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
30 min.Obtížnost
nízká
200 gramů skvělé, husté, pikantní omáčky. Pesto z medvědího česneku je plné vitaminů a v chladničce vám, po zalití trochou olivového oleje, vydrží několik měsíců. Vhodné je k ochucení těstovin, do salátů, nebo si ho přidejte do různých jídel podle chuti.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
15 min.Obtížnost
nízká
Nádherně vonící hustá omáčka s jemně pikantní chutí. V kuchyni má různé možnoti uplatnění.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
—Obtížnost
nízká
Rajčatová polévka na italský způsob s bazalkou a parmezánem.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
40 min.Obtížnost
nízká
Podívejte se jak jednoduše se dá připravit vizuálně a chuťově zajímavý pokrm ze surovin, které každý zná a zbožňuje. Přesto s tímto receptem uspějete při romantické večeři, rodinném obědě i u dětí.
Ukuchtil
ZuzkaČas přípravy
30 min.Obtížnost
nízká
Italská klasika "Spaghetti al pomodoro fresco e basilico" si našla popularitu v jídelníčcích gurmánů po celém světě díky jednoduchosti a příjemné chuti.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
30 min.Obtížnost
nízká
Návyková dobrota s typickou chutí ovčího sýru Pecorino.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
60 min.Obtížnost
nízká
Recept na přípravu lahodného krémového italského rizota s čerstvými liškami.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
40 min.Obtížnost
nízká
Jednoduchý recept na přípravu tradičního italského hlavního jídla z těstovin a vepřového masa.
Ukuchtil
NorikaČas přípravy
60 min.Obtížnost
střední
Lehké a chutné jídlo, které chutná všem.
Ukuchtil
JurgasonČas přípravy
45 min.Obtížnost
nízká
Těstoviny s pařenou brokolicí a rajčaty v jemné bazalkovo-petrželové omáčce.
Ukuchtil
ZuzkaČas přípravy
30 min.Obtížnost
nízká
Výborná pizza z těsta doporučeného italským kuchařem.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
1 h. 30 min.Obtížnost
střední