Fantozziho rajčatová polévka
![Fantozziho rajčatová polévka](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000136/img_cs_4x3/fantozziho-rajcatova-polevka_00180.jpg)
Rajčatová polévka na italský způsob s bazalkou a parmezánem.
recept,fotorecept,rajčata,Zeleninové polévky,Recepty italské kuchyně,Sezónní recepty,Bezlepkové
Zeleninové polévky
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
bazalka | - | ||
bobkový list | 1 | kus | |
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
rajčata | 800 | gramů | |
sýr Parmezán | 25 | gramů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
česnek | 2 | stroužky |
Recept
1. Příprava rajčat
rajčata 800 gramů
Zralá rajčata přelijeme na jednu minutu horkou vodou a potom studenou. Oloupeme a nakrájíme na kostičky. Semínek můžeme vyndat.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000136/small/osupane-paradajky.jpg)
2.
olej olivový 2 polévkové lžíce • česnek 2 stroužky • bobkový list 1 kus
Česnek s bobkovým listem osmažíme na oleji pár minut. Přidáme rajčata, vodu a vaříme 20 minut.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000136/small/cesnak-a-bobkovy-list.jpg)
3.
sůl ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • bazalka
Během vaření přidáme sůl, pepř a nakrájené lístky bazalky. Po dovaření můžeme rozmixovat.
Dobrou chuť!