svetvemne.cz

Fantozziho rajčatová polévka

    

Rajčatová polévka na italský způsob s bazalkou a parmezánem.

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
bazalka-
bobkový list1kus
olej olivový2polévkové lžíce
pepř černý mletý½čajové lžičky
rajčata800gramů
sýr Parmezán25gramů
sůl½čajové lžičky
česnek2stroužky

1. Příprava rajčat

rajčata 800 gramů

Zralá rajčata přelijeme na jednu minutu horkou vodou a potom studenou. Oloupeme a nakrájíme na kostičky. Semínek můžeme vyndat.

Příprava rajčat

2. 

olej olivový 2 polévkové lžíce  česnek 2 stroužky  bobkový list 1 kus

Česnek s bobkovým listem osmažíme na oleji pár minut. Přidáme rajčata, vodu a vaříme 20 minut.

3. 

sůl ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  bazalka

Během vaření přidáme sůl, pepř a nakrájené lístky bazalky. Po dovaření můžeme rozmixovat.

4. 

sýr Parmezán 25 gramů

Podáváme s nastrouhaným parmezánem a lístkem bazalky na ozdobení a chuť.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit